top of page

Η ύπαρξη ενός Weight Control Coach στο πλευρό σου...



Η κατάκτηση της απώλειας βάρους έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο πολλών ανθρώπων.


Δικαίως, γιατί η απώλεια βάρους δεν είναι ποτέ τόσο εύκολη όσο φαίνεται εξ αρχής.

Η απώλεια βάρους είναι η μείωση του σωματικού βάρους που προκύπτει είτε εκούσια (δίαιτα, άσκηση), είτε ακούσια (ασθένειες).


Η απώλεια βάρους, στη γραμμή της ιατρικής, της υγείας ή της φυσικής κατάστασης, αναφέρεται στη μείωση της συνολικής μάζας σώματος από απώλεια υγρών ή σωματικού λίπους.

Το να ξεκινήσεις μια αποστολή αδυνατίσματος, στην αρχή μπορεί να ακούγεται υπέροχο.

Έχεις τα πάντα προγραμματισμένα, με αποφασιστικότητα και κίνητρο που ξεχειλίζει.


Τότε ξαφνικά, όλα αρχίζουν να καταρρέουν και αρχίζεις να νιώθεις ότι κάθε ελπίδα έχει χαθεί.


Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι απώλειας βάρους μόνοι.

Πολλοί λόγοι το προκαλούν αυτό.


Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν υπερβολικά απλοποιημένες και μη αποδεδειγμένες μεθόδους απώλειας βάρους και πολλοί δεν γνωρίζουν τι χρειάζεται για να χάσουν βάρος.

Η έλλειψη εστίασης και η απώλεια αποφασιστικότητας, είναι μια άλλη σημαντική δυσκολία στην απώλεια βάρους.


Το σχολικό άγχος για τους μαθητές, το εργασιακό άγχος για τους ανύπαντρους, η γαμήλια ζωή για τους παντρεμένους, μοιάζουν με ικανό περισπασμό για άτομα που ξεκινούν μόνοι τους ένα ταξίδι απώλειας βάρους.


Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν την εστίασή τους και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Η ύπαρξη ενός weight control coach στο πλευρό σου, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσεις την επιτυχία σου στο ταξίδι απώλειας βάρους.


Ένας weight control coach σε καθοδηγεί και σε υποστηρίζει στην επίτευξη των στόχων σου, σχεδιάζοντας ένα κατάλληλο πρόγραμμα απώλειας βάρους.


Για να μάθεις περισσότερα για το πώς το coaching μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, συνέχισε να διαβάζεις!


Η έννοια του Coaching.

Ένας coach μπορεί να θεωρηθεί ως ένας καταρτισμένος επαγγελματίας που είναι αρκετά έμπειρος για να βοηθήσει τους ανθρώπους που παλεύουν με διαφορετικούς τύπους προκλήσεων, για να επιτύχουν μεγαλύτερη ολοκλήρωση στην ζωής τους.

Οι Life Coaches βοηθούν τους πελάτες τους να αναπτύξουν τις σχέσεις, τη σταδιοδρομία, την ευεξία και την κοινωνική τους ζωή.

Οι άνθρωποι αναζητούν life coaches για διάφορους λόγους.


Μπορεί να είναι η προσωπική τους ζωή, η επαγγελματική τους ζωή, η ερωτική τους ζωή, η κοινωνική ζωή, η ευεξία, η πνευματική ζωή, μεταξύ άλλων.


Ένας life coach σε βοηθά να ανακαλύψεις τις προκλήσεις που σε εμποδίζουν και τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να ξεπεράσεις αυτά τα εμπόδια, στην αναζήτησή σου για μια ζωή γεμάτη πληρότητα και αρμονία.

Ποιος είναι τότε ένας weight control coach;

Ο weight control coach βοηθά τους πελάτες του να βρουν τα κίνητρα και τα εργαλεία για να πετύχουν τους όποιους στόχους απώλειας βάρους.

Δυστυχώς αλλά αναμενόμενα, η εκρηκτική ανάπτυξη του coaching, έχει γεννήσει πολλούς ανεπαρκείς «coaches» (προσπαθώ να είμαι ευγενικός), που δεν έχουν ούτε κατάρτιση, ούτε εμπειρία, ούτε την εργασιακή ηθική που χαρακτηρίζει το επάγγελμα του coach.

Σύμφωνα με το Women’s Health, αυτές είναι μερικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να προσέξετε όταν αναζητάτε weight control coach:

  • Κάποιος που δεν είναι πιστοποιημένος: Εάν δεν έχουν τα σχετικά προσόντα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είναι επαγγελματίες και οι συμβουλές και η εκπαίδευσή τους να καταλήξουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αναποτελεσματικές.

  • Κάποιος που δεν κατανοεί τις ανάγκες σας: Είναι σημαντικό να βρείτε έναν weight control coach που κατανοεί τις ανάγκες σας και προσαρμόζει την διαδικασία του coaching στην δική σας καθημερινότητα.

  • Κάποιος που οδηγεί την διαδικασία του coaching στα άκρα: Οι weight control coaches που βάζουν τους πελάτες σε ακραίες διαδικασίες, μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και πρέπει να αποφεύγονται.


Το να είστε προσεκτικοί στην επιλογή ενός weight control coach είναι ένα σημαντικό κλειδί στην απώλεια βάρους.


Η απώλεια βάρους είναι κάτι περισσότερο από μια αυστηρή δίαιτα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η απώλεια βάρους είναι να προσέχετε τι τρώτε.


Οι άνθρωποι συχνά ερευνούν την καλύτερη μέθοδο δίαιτας και την καλύτερη άσκηση που λειτουργεί και προσφέρει διάρκεια, όσον αφορά την απώλεια βάρους.


Ωστόσο, οι weight control coaches γνωρίζουν ότι η απώλεια βάρους είναι κάτι περισσότερο από το να τηρείτε απλώς τη διατροφή και την άσκηση.


Η απώλεια βάρους απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση.

Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται με την απώλεια βάρους χωρίς να βλέπουν αποτελέσματα λόγω έλλειψης εστίασης.

Η επίτευξη απώλειας βάρους δεν αφορά μόνο έναν υγιεινό τρόπο ζωής και δίαιτα, αλλά και μια υγιή νοοτροπία που σας προωθεί και σας παρακινεί να είστε σε καλό δρόμο.

Το να έχεις σύμμαχο σου έναν προπονητή που μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις τον στόχο σου, να σε συμβουλεύσει, να σου δώσει κίνητρα και να σε κρατήσει υπεύθυνο/η, θα βοηθήσει πολύ στην επίτευξη της επιθυμίας σου για απώλεια βάρους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου — για να σε βοηθήσει να επιτύχεις μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους με ένα συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων, που στοχεύουν στο μυαλό (σκέψεις) και στην καρδιά (συναισθήματα) και ρυθμίζουν την πείνα, μειώνουν την ανάγκη κατανάλωσης αχρείαστων θερμίδων και επιφέρουν αλλαγή των αποδυναμωτικών συνηθειών με νέες, πολύ πιο βοηθητικές.

Το ολιστικό πρόγραμμα σε διδάσκει πώς να αλλάξεις τη σχέση σου με το φαγητό και την άσκηση και σου δίνει τα εργαλεία για να κάνεις μακροπρόθεσμες αλλαγές για διαρκή απώλεια βάρους.


Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να λάβεις ενημέρωση όταν το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για νέους συμμετέχοντες κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page