top of page

Γιατί δεν πρέπει να φοβάσαι την αίσθηση της πείνας όταν θέλεις να χάσεις κιλάΆλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου Πώς να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να μείνεις για πάντα αδύνατη/αδύνατος. Για να λάβεις το πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ!

Φοβάσαι ότι θα αδειάσεις όλο το ψυγείο αν αφήσεις τον εαυτό σας να πεινάσει;

Νιώθεις άγχος όταν σκέφτεσαι την αίσθηση της πείνας;

Πιστεύεις ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την πείνα για να καθοδηγήσει την κατανάλωση φαγητού;

Συνέχισε να διαβάζεις και θα σου δείξω πώς να ξεπεράσεις τον φόβο της πείνας.

Πώς έμαθες να φοβάσαι την πείνα.


Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να έχεις μάθει να φοβάσαι την πείνα.

Ίσως υπήρξε μια περίοδος στη ζωή σου που δεν τρεφόσουν σταθερά ή ένιωθες μια αβεβαιότητα όσον αφορά την επάρκεια της τροφής.


Για παράδειγμα, εάν οι γονείς είχαν δυσκολία να παρέχουν γεύματα με συνέπεια, ίσως λόγω χρημάτων ή άλλων προκλήσεων, τότε η διατροφική ανασφάλεια μπορεί να οδηγήσει σε επίμονο φόβο της πείνας.

Μερικοί άνθρωποι δεν τρέφονται με συνέπεια ως ενήλικες επειδή δεν έχουν επίγνωση της πείνας ή δεν αφιερώνουν χρόνο για να φάνε, επομένως συχνά διαπιστώνουν ότι πεινούν υπερβολικά.

Εάν δεν σου «επιτρεπόταν» να καταναλώσεις τροφή σε προηγούμενες δίαιτες, μπορεί να αντιλαμβάνεσαι τα φυσικά σου συναισθήματα πείνας ως δυσάρεστα και να προσπαθήσεις να τα αποφύγεις.

Επιπλέον, πολλές δίαιτες προωθούν την κατανάλωση φαγητού βάση συγκεκριμένου προγράμματος.


Η εξήγησή τους είναι ότι θα διατηρήσει τον μεταβολισμό σου ψηλά ή θα αποτρέψει την πείνα, ώστε να μην τρως υπερβολικά.


Αυτά τα μηνύματα τρέφουν τον φόβο της πείνας.

Τα καλά νέα είναι ότι, εκτός εάν λαμβάνεις φάρμακα για τον διαβήτη που μπορεί να προκαλέσουν υπογλυκαιμία, οι σοβαρές αντιδράσεις χαμηλού σακχάρου στο αίμα είναι σπάνιες.

Η πείνα είναι ο οδηγός σου για την κάλυψη των ενεργειακών σου αναγκών.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, να θυμάστε ότι η πείνα είναι ο φυσικός σου οδηγός για την κάλυψη των αναγκών σου σε καύσιμα!


Σκέψου το σαν ένα μετρητή καυσίμου στο αυτοκίνητό σου που σε ενημερώνει πότε είναι ώρα για ανεφοδιασμό.

Η ενσυνειδητότητα είναι πραγματικά χρήσιμη για να αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση των προηγούμενων ενδείξεων της πείνας.

Καθώς το στομάχι σου αρχίζει να αισθάνεται άδειο, μπορεί να συνειδητοποιήσεις περισσότερο τις μυϊκές του συσπάσεις.

Καθώς το σάκχαρο στο αίμα σου αρχίζει να πέφτει, μπορεί να παρατηρήσεις χαμηλή ενέργεια, δυσκολία συγκέντρωσης και ευερεθιστότητα.

Εάν δεν τρως, μπορεί να αντιληφθείς ένα αίσθημα αδυναμίας, τρέμουλο, ακόμη και να αναπτύξεις πονοκέφαλο.

Ξέρω ότι αυτά τα συμπτώματα της πείνας δεν είναι υπέροχα, αλλά δεν είναι εκεί για να σε πληγώσουν—είναι εκεί για να τραβήξουν την προσοχή σου, ώστε να ταΐσεις τον εαυτό σου!


Με την εξάσκηση, θα συντονιστείς περισσότερο με τα σημάδια της πείνας σου και θα μάθεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς τον εσωτερικό σου μετρητή καυσίμου.

Βήματα για να ξεπεράσετε τον φόβο της πείνας

  1. Ένα από τα προβλήματα με το να φοβάσαι την πείνα είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε προληπτική κατανάλωση φαγητού. Αντί να τρως αυτόματα, με το ρολόι κάθε τρεις ώρες, ίσως βάλεις ένα ξυπνητήρι σε λίγες ώρες για να κάνεις check in και να παρατηρήσεις τυχόν συμπτώματα πείνας. Αίσθημα πραγματικής πείνας σημαίνει «να φάω σύντομα». Η υπερβολική πείνα είναι ένα δυνητικό έναυσμα για την υπερκατανάλωση τροφής, επομένως είναι καλό να είσαι προετοιμασμένη/ος για την πείνα, έχοντας βολική πρόσβαση σε τροφή. Βολικά φαγητά (ξηροί καρποί, φρούτα) που μπορούν να καταναλωθούν διακριτικά σε ένα σύντομο διάλειμμα, μεταξύ των ραντεβού ή μετά από μια συνάντηση, βοηθούν στην εξάλειψη της ανάγκης για προληπτική κατανάλωση.

  2. Όταν παρατηρήσεις ότι είσαι υπερβολικά πεινασμένη/ος, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι η χωρητικότητα του στομάχου σου δεν αυξήθηκε, επομένως δεν χρειάζεσαι περισσότερη τροφή από ό,τι συνήθως — απλά πρέπει να φας σύντομα.

  3. Για να ξεπεράσεις τον φόβο της πείνας, βεβαιώσου ότι συνήθως θα μπορείς να φας όταν πεινάς. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι η έλλειψη τροφής δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα και ότι είσαι ένας ενήλικας που εμπιστεύεται τα σήματα πείνας του σώματός σου.

  4. Μην φοβάσαι να «απορυθμίσεις τον μεταβολισμό σου» εάν περιστασιακά δεν μπορείς να φας αμέσως. Αν και δεν θα συνιστούσα να αγνοείς συχνά την πείνα σκόπιμα, αν δεν μπορείς να καταναλώσεις τροφή τη στιγμή που πείνας, δεν πρέπει να αγχωθείς. Το σώμα σου έχει αποθέματα καυσίμου που θα αντλήσει μέχρι να μπορέσεις να φας.


Α, και ένα ακόμη πλεονέκτημα του να μάθεις να ξεπερνάς τον φόβο της πείνας είναι ότι το φαγητό έχει ακόμα καλύτερη γεύση όταν πεινάς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου — για να σε βοηθήσει να επιτύχεις μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους με ένα συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων, που στοχεύουν στο μυαλό (σκέψεις) και στην καρδιά (συναισθήματα) και ρυθμίζουν την πείνα, μειώνουν την ανάγκη κατανάλωσης αχρείαστων θερμίδων και επιφέρουν αλλαγή των αποδυναμωτικών συνηθειών με νέες, πολύ πιο βοηθητικές.

Το ολιστικό πρόγραμμα σε διδάσκει πώς να αλλάξεις τη σχέση σου με το φαγητό και την άσκηση και σου δίνει τα εργαλεία για να κάνεις μακροπρόθεσμες αλλαγές για διαρκή απώλεια βάρους.


Αυτό σημαίνει ότι μόλις χάσεις το επιπλέον βάρος, θα έχεις επίσης τη γνώση για το πώς να συνεχίσεις να κάνεις υγιεινές επιλογές στο μέλλον. Αγάπησε το σώμα σου στο εδώ και τώρα και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.

Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!

Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.

Συνέχισε να ανοίγεις τα emails που θα σου στέλνω κάθε εβδομάδα ως μέλος του Success Lab και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.

Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να ξεκινήσεις τα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page