top of page

Τι λένε και τι
Πετυχαίνουν όσοι
Συνεργάζονται
μαζί μου.

DSCF3916_edited_edited_edited_edited.jpg

Οι Τομείς Εξειδίκευσής μου

Βερονίκη Σουλίδου Επιχειρηματίας | Θεσσαλονίκη

Βερονίκη Σουλίδου
Επιχειρηματίας | Θεσσαλονίκη

Σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής μου, παρακολούθησα μια ομιλία του Νίκου με ένα ενδιαφέρον για μένα θέμα.

 

Μου άρεσε η αμεσότητα, η επικοινωνία και τα «κλειδιά» που δίνονταν κατά την διάρκεια της συζήτησης.

 

Όταν άκουσα ότι έχω την δυνατότητα να πάρω ένα προσωπικό πρόγραμμα κάποιων συνεδρίων, το αποφάσισα χωρίς δεύτερη σκέψη και δεν το μετάνιωσα.

 

Ο λόγος που το ξεκίνησα ήταν αρχικά η περιέργεια να δω πως μπορούμε να βελτιώσουμε και να προχωρήσουμε την ζωή μας ακολουθώντας βήματα.

 

Με την βοήθεια σεμιναρίων η προσωπικών συναντήσεων, καταλαβαίνεις σαφώς πολλά πράγματα για τον εαυτό σου .Η κατανόηση καταστάσεων είναι σπουδαία.

 

Μια στοχευμένη μεθοδικότητα όμως βοηθά πολύ. Το coaching με τον Νίκο σε βοηθά να κατανοήσεις, αλλά και να ταξινομήσεις ενέργειες στην ζωή σου.

 

Μέσα από μια όμορφη διαδικασία κατανόησα ποιες λειτουργίες μου στερούν χαρές της ζωής, έμαθα να αποενοχοποιώ τον εαυτό μου, συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να παίρνω τίποτα προσωπικά, γιατί ο καθένας έχει την δίκη του αλήθεια και έτσι έμαθα να κατανοώ και να σέβομαι τις αλήθειες των άλλων, ανεξάρτητα του τι ασπάζομαι.

 

Το αποτέλεσμα: Να δηλητηριάζω όσο γίνεται λιγότερο τον εαυτό μου.

 

Σαφώς η καθημερινότητα και τα προβλήματα της δεν μπορούν να λυθούν ως δια μαγείας.

 

Σίγουρα όμως αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι είναι μια διαδικασία που προσφέρει άμεση βοήθεια και αισιοδοξία.

Σουσσάνα Πατσούμη Κάλφα Επιχειρηματίας | Θεσσαλονίκη

Σουσσάνα Πατσούμη Κάλφα
Επιχειρηματίας | Θεσσαλονίκη

Ειλικρινά, πίστευα και πιστεύω πάρα πολύ στην δύναμη της ομάδας και καθότι φαίνεται η ομάδα μας εξελίσσεται σε μια πολύ δυναμική και όμορφη παρέα που γνωρίζοντας την, μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσω περισσότερο και καλύτερα τον εαυτό μου και μαθαίνοντας τον, να είμαι χρήσιμη σε αυτήν την μικρή κοινωνία.

 

Βλέπω ανθρώπους να μεταμορφώνονται, να ομορφαίνουν, να φωτίζουν και ανοίγονται στην ζωή με δύναμη και παρρησία. Για μένα αυτό είναι ένα θαύμα.

Νίκη Παπαποστόλου Treasury Manager, Παπαποστόλου HealthCare Technologies | Θεσσαλονίκη

Νίκη Παπαποστόλου
Treasury Manager, Παπαποστόλου HealthCare Technologies | Θεσσαλονίκη

Η εμπειρία μας στην ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ HEALTHCARE TECHNOLOGIES με τον αγαπητό μας coach Νίκο Σαπουντζή,  μας άφησε όλους πιο χαρούμενους, πιο δεμένους και με περισσότερη όρεξη για δουλειά και συνεργασία. Μας δίδαξε ότι το εργασιακό περιβάλλον, πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι μια ευκαιρία για προσωπική εξέλιξη.

Αντιγόνη Λουμάκου Επιχειρηματίας | Θεσσαλονίκη

Αντιγόνη Λουμάκου
Επιχειρηματίας | Θεσσαλονίκη

Γνώρισα τον Νίκο πολλά χρόνια πριν, όταν παρακολουθούσα το Εργαστήρι Συγγραφής, της γυναίκας του, της Μαρίας Γούσιου.

 

Μου ενέπνευσε αμέσως εμπιστοσύνη και θέλησα να τον συμβουλευτώ για τα δικά μου - νόμιζα τότε - άλυτα θέματα.

Ένιωσα άμεσα πολύ άνετα και στην συνέχεια ο τρόπος που με υποστήριξε, η ευγένεια, η ενεργητική ακρόαση και ο υψηλός βαθμός ενσυναίσθησης μαζί με την βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε "μαζί", μου έδωσαν κίνητρο, κουράγιο, και δύναμη να τα καταφέρω, την ώρα που χρειαζόμουν.

 

Μεθοδικός και με σταθερή προσήλωση στον κοινό μας στόχο, υπήρξαμε μια μικρή, αλλά πολύ ισχυρή ομάδα.

 

Νίκος μου σε ευχαριστώ και σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλα τα επόμενα βήματά σου.

Λάβε Τώρα το Δωρεάν Workbook
H Δύναμη Των 5

Εφαρμόζοντας τις δραστηριότητες που θα βρεις στις σελίδες του Workbook, θα γνωρίσεις τον εαυτό σου σε βάθος και θα υλοποιήσεις αυτά που ΕΣΥ επιθυμείς σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.


Γιατί δεν υπάρχει τίποτα στην Προσωπική ή Επαγγελματική σου Ζωή που να μην μπορείς να καταφέρεις με την Δύναμη Των 5

workbook cover dynami 5 ONE.jpg

Σοφία Ξενοκράτη

Δημόσιος Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

 

Αρχικά είχα αμφιβολίες για το τι περισσότερο θα αποκόμιζα από μια ομάδα σε σχέση με τα διάφορα βιβλία αυτοβοήθειας που διάβαζα κατά καιρούς. Είχα όμως και την επιθυμία και την περιέργεια να δοκιμάσω την εμπειρία της ομάδας με έναν προπονητή.

 

Μια εμπειρία  που αποδείχτηκε καταπληκτική γιατί είναι άλλο πράγμα η ανάγνωση και άλλο η βιωματική διδασκαλία και εμπειρία. 

Σκέφτομαι το πως ξεκινήσαμε διάφοροι άγνωστοι, άσχετοι, κάθε ηλικίας και διαφόρων επαγγελμάτων, δειλά να μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα. Η ομάδα απέκτησε γρήγορα τη δική της δυναμική και προχωρήσαμε βήμα- βήμα με τη δική σου καθοδήγηση, σε δέσιμο και μοίρασμα πολύ ιδιαίτερων εμπειριών και συναισθημάτων.

 

Η αλληλεπίδραση αυτή μας έφερνε κοντά και μας εξύψωνε ταυτόχρονα. Και φυσικά εσύ ήσουν εκείνος που μας τραβούσε προς τα πάνω με τα διάφορα δικά σου "εργαλεία" σκέψης και πράξης.

Ανέπτυξα αυτοπεποίθηση, κι απέκτησα εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και περισσότερη αυτογνωσία μέσα από τη διαδικασία της ομάδας που υπήρξε μοναδική και λυτρωτική. Έμαθα επίσης να διεκδικώ, αλλά και να δέχομαι τους άλλους όπως είναι, ελπίζω.

 

Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσει  κάποιος για να το καταλάβει και ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να το ξαναζήσω!

Αργυρώ Καθέρη ΗR Manager, ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε | Κρήτη

Αργυρώ Καθέρη
ΗR Manager, ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε | Κρήτη

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία μας ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. από τον κύριο Σαπουντζή ήταν παραπάνω από εξαιρετικό! Στην εταιρεία μας νιώσαμε γεμάτοι όρεξη για παρακολούθηση από το πρώτο λεπτό. Θα ξανά υπάρξει και επόμενο σίγουρα!

Δημήτρης Κωνσταντινίδης Φοιτητής | Κοζάνη

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Φοιτητής | Κοζάνη

Έμαθα για το coaching από τη μητέρα μου και μου φάνηκε ενδιαφέρον και ως κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει ή ήλπιζα να με βοηθήσει γιατί είχα μερικά θέματα για τα οποία δεν μπορούσα μόνος μου να βρω άκρη.

 

Βέβαια δεν ήξερα τι είναι το coaching και έτσι δεν ήξερα τι να περιμένω. Μίλησα με τον Νίκο από κοντά εισαγωγικά, για να τον κατατοπίσω αλλά και να με πληροφορήσει για το coaching και τι ακριβώς είναι.

 

Από την αρχή η παρουσία του είχε κάτι το ηρεμιστικό και με ενέπνεε εμπιστοσύνη, και στη συνέχεια μέσα από τη στάση του φάνηκε η ενθάρηνση και η προτροπή να συνεχίσω το ταξίδι αυτό με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή και υπομονή αλλά και με μια προσδοκία για το τι έπαιτε.

 

Και ακόμη και τώρα που έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο των συνεδριών μας μου έχει πει πως αν χρειαστώ κάτι μπορώ να έρθω σε επαφή μαζί του και να με βοηθήσει όπως χρειάζεται.


Μέσα από το coaching με τον Νίκο, με βοήθησε να βάλω τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες σε μια σειρά προτεραιότητας.

 

Οι εβδομαδιαίες μας συναντήσεις μας με βοηθούσαν να παραμένω σε εγρήγορση αλλά δρούσαν και υπενθημιστικά μιας και είχα μερικές ασκησούλες κάθε εβδομάδα με σκοπό να βάλω τάξη σε διάφορα επίπεδα όπως στις αξίες μου, προσδοκίες, επιθυμίες, άγχοι και φόβους.

 

Και μου έδωσε εργαλεία για να μπορέσω να διαχειριστώ όλα αυτά σε κάποιο βαθμό. Φυσικά ήταν φανερό ότι έπρεπε να κάνω δουλεία μόνος μου και ότι είμαι υπεύθυνος για το πόσο θα προοδεύσω και τι είδους εργασία θέλω να κάνω από μένα για μένα.

 

Ο Νίκος ήταν καθοδηγητής και με διάφορα μέσα προσπαθούσε να με κάνει να καταλάβω αυτά που χρειαζόμουν να καταλάβω.

 

Φυσικά το κάθε πράγμα θέλει το χρόνου του όποτε αν και ήμουν ανυπόμονος για γρήγορα αποτελέσματα σύντομα αντιλήφθηκα ότι ήθελε υπομονή και συνέπεια στην εργασία. Και τώρα 6-7 μήνες αργότερα βλέπω ότι σιγά-σιγά έγιναν αλλαγές σε συνήθειες ή πως αντιλαμβάνομαι και επεξεργάζομαι το άγχος ή το μέλλον μου.
 

Και πιστεύω ότι όσο θυμάμαι ό,τι έχω μάθει θα μπορώ να διαχειρίζομαι ευκολότερα ό,τι προκύπτει. Και αυτό το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στο Νικό και το coaching και για αυτό τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

 

Σίγουρα όμως αντιλαμβάνεσαι αμέσως ότι είναι μια διαδικασία που προσφέρει άμεση βοήθεια και αισιοδοξία.

Αγγελική Παπαδοπούλου Συγγραφέας - Παιδαγωγός | Θεσσαλονίκη

Αγγελική Παπαδοπούλου
Συγγραφέας - Παιδαγωγός | Θεσσαλονίκη

"Life coaching". «Προπόνηση ζωής » τι είναι πάλι αυτό ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα όταν το άκουσα. Είχε έρθει η ώρα των αλλαγών στη ζωή μου το 2009, αλλά κάτι υπήρχε που δεν με άφηνε να προσπαθήσω για αυτό.

 

Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που έχει την δύναμη να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση του θέσεις. Διάφορες αρνητικές σκέψεις στροβίλιζαν το μυαλό μου, όπως:

«Τι θέλεις τώρα εσύ σε αυτά τα μονοπάτια» ή « Κάνε αυτό που έκανες μέχρι τώρα» και διάφορα τέτοια,  γιατί πάντα οι σκέψεις προηγούνται των πράξεων και τις επηρεάζουν.

Κάπως έτσι βρέθηκα στα σεμινάρια life coach του Νίκου Σαπουντζή.

Στην αρχή με δυσπιστία, για το πώς και πόσο θα μπορούσα να βάλω σε τάξη όλες αυτές τις σκέψεις μου για αλλαγή. Αλλά στην πορεία ανακάλυψα πως όλα άρχισαν με έναν μαγικό τρόπο να μπαίνουν στη θέση τους.

Βρήκα τα «κλειδιά» που λέει ο Νίκος. Οι αρνητικές σκέψεις, οι πεποιθήσεις μου για κάποια πράγματα και διάφορες άλλες νοοτροπίες που είχα απέναντι στα πράγματα της ζωής μου με το life coach ήρθαν σε ισορροπία, γιατί έμαθα να σκέφτομαι σωστά, καλλιεργώντας την νοοτροπία της επιτυχίας.

 

Έμαθα να διαχειρίζομαι τις υπονομευτικές σκέψεις. Καλλιέργησα την δημιουργικότητα μου και έβαλα στόχους τους οποίους κατέκτησα. Έτσι ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την συγγραφή και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Τα βιβλία μου κυκλοφορούν στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα.

 

Όλα τα αρνητικά που είχα ήταν στο μυαλό μου. Έβαλα προτεραιότητες στη ζωή μου και κατέκτησα τους στόχους μου. Τα κλειδιά της επιτυχίας τα κρατάμε στα χέρια μας, αλλά φοβόμαστε ή δεν γνωρίζουμε ποια κλειδαριά θα ανοίξουμε, το life coaching μας βοηθά να βρούμε τις σωστές πόρτες για τα κλειδιά μας.

 

Ευχαριστώ Νίκο Σαπουντζή

Αλίκη Αρούχ Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Αλίκη Αρούχ
Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Θα καταφέρω να κόψω το τσιγάρο, τον καφέ, τα υπνωτικά, τα φάρμακα; Μπορώ να είμαι αρκετά καλή μητέρα, καλή κόρη, καλή επαγγελματίας, καλή φίλη; Πώς μπορώ να βρω τον ιδανικό σύντροφο;

 

Μπορώ να είμαι ευτυχισμένη επιτέλους; Ο Νίκος είπε «Μαζί μου μπορείς». Τον πίστεψα, τον εμπιστεύτηκα και μαζί συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια, ζωγραφίσαμε, διαβάσαμε, μοιραστήκαμε, συζητήσαμε κι άρχισα να κατακτώ έναν έναν τους στόχους που κάποτε φαίνονταν άπιαστο όνειρο.

 

Γενναιόδωρα και γρήγορα μου έδωσε τα εφόδια ώστε να μπορώ μόνη μου, χωρίς εξάρτηση από εκείνον πλέον, να κατακτώ συνεχώς στόχους μικρούς και στόχους μεγαλύτερους. Πολύ περισσότερο, μέσα από απλές μεθόδους, με δίδαξε πώς η ευτυχία βρίσκεται παντού!

Η ευθύτητα, το λαμπερό του χαμόγελο, η καλοσύνη του και κυρίως το καταπληκτικό του χιούμορ δημιούργησαν την κατάλληλη χημεία ώστε «ο προπονητής μου» να γίνει ένας φίλος ζωής.  

Δημήτρης Αθανασιάδης

Πληροφορικός - Πτυχιούχος Προγραμματιστής | Θεσσαλονίκη

 

Πριν από 2-3 εβδομάδες άνοιξα ένα κουτάκι που απλά υποψιαζόμουνα ότι θα είχε κάτι καλό εκεί μέσα. Η πρώτη εντύπωση ήταν καλή. Στην δεύτερη έσκυψα να δω καλύτερα. Στην τρίτη βλέπω να με παρασέρνει να μπω ολόκληρος μέσα. ...και να μείνω.

 

"Τσαλαβουτώντας" στην αγάπη σας. Παίζοντας με τις αχτίδες του φωτός που βγαίνει από τα βάθη του... και να φωτίζομαι ολόκληρος. Είναι υπέροχο να στέκεις στην φωτεινή πλευρά της ζωής!

 

Τα συγχαρητήρια μου Νίκο και σε ευχαριστώ!

Αθηνά Κεραμάρη Επιχειρηματίας | Σέρρες

Αθηνά Κεραμάρη
Επιχειρηματίας | Σέρρες

Κι όσο εσύ παλεύεις να βγεις από το αδιέξοδο της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, εμφανίζεται ο Νίκος, ο από μηχανής θεός στη ζωή σου.

 

Αν δεν εμφανιστεί, ψάξε να τον βρεις.

 

Θα σε βοηθήσει να βρεις τον εαυτό σου και τον τρόπο να θέτεις στόχους και να τους επιτυγχάνεις.

Εύη Βαλατσού Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Εύη Βαλατσού
Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Η εμπειρία του Coaching…ξεκίνησε για μένα έχοντας ως στόχο να ξεπεράσω το άγχος μου. Κατέληξε όμως σε πολλά παραπάνω. Στην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου, δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω.

 

Θυμάμαι την πρώτη μέρα που σκεφτόμουν πως έπρεπε να ανέβω ένα βουνό και δεν πίστευα καν ότι μπορούσα να το κάνω.

 

Όμως ο Coach με βοήθησε, με αργά και σταδιακά βήματα, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους κάθε φορά, έφτανα όλο και πιο κοντά. Την τελευταία μέρα, κάνοντας τον απολογισμό, διαπίστωνα πως είχε βγει στην επιφάνεια μια άλλη πλευρά του εαυτού μου.

 

Ένιωθα πιο δυνατή και πιο σίγουρη και αυτό σίγουρα ήταν κάτι που μου άρεσε. Αν ένα πράγμα πρέπει να αναφέρω για το coaching είναι ότι με έκανε να αποκτήσω μια διαφορετική οπτική του κόσμου αλλά και του ίδιου του εαυτού μου.

 

Κατάφερα να συνειδητοποιήσω και να εκτιμήσω καθημερινά πράγματα που έχω ή κάνω, πράγματα που πολλές φορές τα παίρνουμε ως δεδομένα. Μέσα από το coaching ανακάλυψα τις αξίες μου, αξίες σημαντικές γιατί κινώ όλη μου τη ζωή με βάση αυτές.

 

Ανακάλυψα τη δύναμη που έχω μέσα μου για πράγματα που ούτε τα φανταζόμουν και αυτό οφείλεται κυρίως στις ασκήσεις και στους στόχους που θέταμε.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω πως κάθε φορά περίμενα με ανυπομονησία τις συναντήσεις. Αυτό για μένα ήταν πολύ σημαντικό, σήμαινε πως υπήρχε ένα ωραίο κλίμα που απέπνεε σιγουριά και υπήρχαν όλα τα κατάλληλα μέσα για να δημιουργηθεί κάτι καλό.

 

Ο Coach ήταν πάντα εκεί να με βοηθήσει στις όποιες δυσκολίες συναντούσα ή να μοιράζεται μαζί μου τις συμβουλές του, όπως ακριβώς κάνουν και οι προπονητές με τους παίχτες.

Διάλεξα και εμπιστεύτηκα τον καλύτερο προπονητή!

Προπονητά σ' ευχαριστώ!!!

Μαρία Κατσικά Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Μαρία Κατσικά
Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Η συμμετοχή μου στο coaching του Νίκου με βοήθησε να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου, τις ανάγκες μου, τις επιθυμίες μου. Να τα βρω με τον εαυτό μου.

Μαρία Τσιλιά Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Μαρία Τσιλιά
Ιδιωτική Υπάλληλος | Θεσσαλονίκη

Γεμάτη περιέργεια και δισταγμό έγινε η πρώτη συνάντηση με τον προπονητή μου. Αντιλήφθηκα άμεσα ότι το PCMI ACADEMY είχε βαθιά και επίκαιρη γνώση αυτών που διαπραγματευόταν.

 

Πάντα δίπλα μου, με ακούραστη προσπάθεια, με βοήθησε να προσδιορίσω τον εαυτό μου, να καταλάβω γιατί ενεργώ ή αντιδρώ σε κάποιες καταστάσεις, να εναρμονίσω τους στόχους με τις ικανότητες μου και έτσι να βελτιώσω την προσωπική και επαγγελματική ζωή μου. Ήταν μία σπρωξιά προς την επιτυχία.

Διακρινόμενος για την ακεραιότητά του ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ μου είναι ένας από τους αξιοσημείωτους ανθρώπους που είχα την τύχη να συναντήσω, ένας αμέριστος συμπαραστάτης για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Ελένη Παναγιωτοπούλου Executive Coach | Θεσσαλονίκη

Ελένη Παναγιωτοπούλου
Executive Coach | Θεσσαλονίκη

Η συνεργασία μου με τον Νίκο είναι σε εξέλιξη. Δουλεύουμε μαζί εδώ και ενάμιση χρόνο κι είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη πράξη αγάπης προς τον εαυτό μου που έχω κάνει ποτέ.

 

Ο Νίκος είναι πολλά παραπάνω από άψογος coach με προσόντα, δεξιότητες και ανάγλυφη θετική διάθεση κι ενέργεια.  

 

Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που έχει την δύναμη να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση του θέσεις.

 

Η πηγαία του καλοσύνη σε συγκινεί. Οι αστείρευτες γνώσεις του σε εντυπωσιάζουν. Η ετοιμότητά του να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση και δυσκολία εμπνέουν ασφάλεια κι εμπιστοσύνη.

 

Για μένα είναι μια συνεργασία που με επαναπροσδιόρισε, μια μεγάλη επένδυση που διαρκώς αποδίδει αλλά και μια εμπειρία που απολαμβάνω.

 

Με τον Νίκο η δουλειά που κάνουμε δεν αφορά μόνο την επίτευξη των στόχων, αλλά είναι κυρίως ένα συναρπαστικό ταξίδι μεταμόρφωσης κι αυτοπραγμάτωσης

Σοφία Παπαδοπούλου

Ελεύθερη Επαγγελματίας | Θεσσαλονίκη

 

Πριν από 2-3 εβδομάδες άνοιξα ένα κουτάκι που απλά υποψιαζόμουνα ότι θα είχε κάτι καλό εκεί μέσα. Η πρώτη εντύπωση ήταν καλή. Στην δεύτερη έσκυψα να δω καλύτερα. Στην τρίτη βλέπω να με παρασέρνει να μπω ολόκληρος μέσα. ...και να μείνω.

 

"Τσαλαβουτώντας" στην αγάπη σας. Παίζοντας με τις αχτίδες του φωτός που βγαίνει από τα βάθη του... και να φωτίζομαι ολόκληρος. Είναι υπέροχο να στέκεις στην φωτεινή πλευρά της ζωής!

 

Τα συγχαρητήρια μου Νίκο και σε ευχαριστώ!

Τάνια Χουρτερούδη Δημόσιος Υπόλληλος | Αλεξανδρούπολη

Τάνια Χουρτερούδη
Δημόσιος Υπάλληλος | Αλεξανδρούπολη

Έχοντας εμπειρία από το relationship coaching με τον Νίκο, διαπίστωσα σε τη φάση της ζωής μου βρίσκομαι, πήρα οριστικές αποφάσεις να πετάξω από πάνω μου τοξικές καταστάσεις, κινητοποιήθηκα στο να λάβω δράση αλλά και να εμπιστεύομαι περισσότερο το ένστικτο μου.

 

Μοιράστηκα εμπειρίες, έζησα στιγμές, εντόπισα αδυναμίες μου, έβαλα νέους στόχους.

 

Ελένη Προέδρου Ιδιωτική Υπάλληλος | Σάμος

Ελένη Προέδρου
Ιδιωτική Υπάλληλος | Σάμος

Ένα φιλικό πρόσωπο, μου πρότεινε να αναζητήσω συμβουλές και καθοδήγηση από τον κ. Σαπουντζή για ένα σοβαρό οικογενειακό μου πρόβλημα. 

Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που έμαθα πολλά για τον εαυτό μου. Έμαθα να διαχειρίζομαι διάφορες σκέψεις του μυαλού μου αλλά και γεγονότα που μας συμβαίνουν καθημερινά και δεν έχουμε πάντα την ψυχική δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε. 

Αν και επιφυλακτική αρχικά σχετικά με το τι μπορεί να μου προσφέρει το life coaching θεωρώ πως ήταν η καλύτερη και η πιο άμεση λύση! 

Ευαγγελία Στρατούρη Hotel Manager| Λουκέρνη

Ευαγγελία Στρατούρη

Hotel Manager| Λουκέρνη

Μια Φιλία Ζωής, ένας Μέντορας

 

Με τον Νίκο γνωριστήκαμε σε ένα γνωστό κολλέγιο της Θεσσαλονίκης όπου και ήταν ο εισηγητής στο μάθημα "Προσωπικής Ανάπτυξης".

Σε μια χαοτική ψυχική κατάσταση, με προσωπικές προκλήσεις αλλα και εξωτερικές πιέσεις, όπως μια επαγγελματική καριέρα που δεν εξυπηρετούσε πια τους σκοπούς μου, η αλλαγή ήταν αναμφίβολη.

 

Εντελώς αποπροσανατολισμένη από την πορεία μου,  διάλεξα τον Νίκο ως προσωπικό προπονητή και συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι αρχικά γιατί η ευγενική του παρουσία κέρδισε τη συμπάθεια μου και κατόπιν την εμπιστοσύνη μου. Θεώρησα ότι είναι ο καταλληλότερος  να με ξεμπλοκάρει ψυχικά και να με υποστηρίξει με τις συμβουλές και τις τεχνικές του.

 

Ξεκινώντας λοιπόν αυτό το ταξίδι ( μη φανταστείς ταξιδάκι αναψυχής στον Μαυρίκιο , κοκτειλάκια και τέτοια). Όχι. Μιλάμε από αυτά τα ταξίδια ζωής όπου η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου κοιτάζοντας μέσα σου.

 

Ακόμα και τα σκοτεινά μέρη εκεί που συνηθίζεις να μη πηγαίνεις γιατί φοβάσαι μη πληγωθείς. Σε αυτά λοιπόν τα σκοτεινά μέρη ο Νίκος έφερε φως με τις γνώσεις του, σαφήνεια και καθαρότητα σκέψης... σκέψη αναλυτική, υποστηρικτική και παραγωγική.

 

Αναγνώρισα το αξιοκρατικό μου σύστημα και πως αυτό επηρεάζει τη προσωπική μου ευτυχία. Με έμαθε να στοχοθετώ, πως θα επιτυγχάνω τους στόχους μου και το σημαντικότερο... με βοήθησε να ανακαλύψω το Νόημα που έψαχνα. Τη κινητήριο δύναμη της αλλαγής.

Οι τεχνικές του δουλεύουν αποτελεσματικά, σιωπηλά και σταθερά.

 

Ο Νίκος αποδείχτηκε ένας από του σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Πέρα απο φίλος καρδιάς πλέον,  είναι και ο μέντοράς μου στη Συμβουλευτική και τη Θεραπεία.

 

Νίκο σε ευχαριστώ.

Κυριακή Κωνσταντίνου Life Coach | Λεμεσός Κύπρου

Κυριακή Κωνσταντίνου
Life Coach | Λεμεσός Κύπρου

Πολλά αδιέξοδα στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή με έκαναν να αναζητήσω βοήθεια από τον Νίκο. 

 

Είχα φτάσει σε ένα σημείο όπου ένοιωθα «βαλτωμένη» και θα έπρεπε να επανεκκινήσω. Είχα να αντιμετωπίσω τα αδιέξοδα στην προσωπική μου ζωή κυρίως που μου «έκλεβαν» όλη την ενέργεια και με άφηναν πίσω σε όλους τους τομείς.

Πρώτα απ΄  όλα γνώρισα έναν καταπληκτικό άνθρωπο με πολλή ενσυναίσθηση και εξυπνάδα ο οποίος πίστεψε σε μένα. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι ότι κατάφερα να βρω και πάλι τον εαυτό μου τον οποίο είχα χάσει εδώ και καιρό.

Και το τρίτο, μέσα από τις συνεδρίες μας μπόρεσα να ανακαλύψω τρόπους για να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους για παράδειγμα τα παιδιά μου και ιδιαίτερα την κόρη μου η οποία τελικά αποφάσισε να κάνει και αυτή συνεδρίες μαζί με τον Νίκο.

 

Ο Νίκος με βοήθησε πρώτα να ανακαλύψω την πόρτα  που μου άνοιγε για να βγω από το αδιέξοδο και μετά να βρω και το Master Key που ανοίγει όλες αυτές τις πόρτες. Και αφού βρήκα τρόπους να ξεκλειδώνω τις πόρτες και να προχωρώ στη ζωή, τότε ξεμπλόκαρε η ενέργειά μου!!

H πορεία της μεταμόρφωσής μου μέσα από τις συνεδρίες μας ήταν συγκλονιστική.  Ήταν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, πάλης με τον εαυτό μου…

Ένα ταξίδι που μόνο όμορφα είχε να μου χαρίσει.  Με την συμπαράστασή του Νίκου ως Coach ανακάλυψα πολλά πράγματα για μένα που δεν γνώριζα. 

Ξέρω πλέον ότι μπορώ να πετύχω πολλά. Για ακόμη μια φορά σε ευχαριστώ!

Μάριος Γεωργίου Life Coach | Κύπρος

Μάριος Γεωργίου
Life Coach | Κύπρος

Ένα παλιό δίδαγμα λέει, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος ο δάσκαλος εμφανίζεται. Θα έλεγα ότι ταιριάζει απολυτά με την γνωριμία μου με τον Νίκο, βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή.

 

Με το πάθος και την αγάπη του γι΄αυτό που κάνει από την πρώτη στιγμή μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και άνεση επικοινωνίας.

 

Με την εμπειρία και αυθεντικότητα του βελτίωσα περιοχές της προσωπικότητας μου, ενίσχυσα την αυτοπεποίθηση μου, παίρνω πιο σωστές αποφάσεις αφού είναι καλομελετημένες από τον εσώτερο μου εαυτό και έχω μια αισιόδοξη θετική προσμονή για το μέλλον.

 

Είμαι βαθιά ευγνώμων για την υποστήριξη, σε ευχαριστώ από καρδιάς!

Μαργαρίτα Καστανιώτου

Ελεύθερη Επαγγελματίας | Θεσσαλονίκη

 

Πριν από 2-3 εβδομάδες άνοιξα ένα κουτάκι που απλά υποψιαζόμουνα ότι θα είχε κάτι καλό εκεί μέσα. Η πρώτη εντύπωση ήταν καλή. Στην δεύτερη έσκυψα να δω καλύτερα. Στην τρίτη βλέπω να με παρασέρνει να μπω ολόκληρος μέσα. ...και να μείνω.

 

"Τσαλαβουτώντας" στην αγάπη σας. Παίζοντας με τις αχτίδες του φωτός που βγαίνει από τα βάθη του... και να φωτίζομαι ολόκληρος. Είναι υπέροχο να στέκεις στην φωτεινή πλευρά της ζωής!

 

Τα συγχαρητήρια μου Νίκο και σε ευχαριστώ!

Χριστίνα Λεβισιανού Επιχειρηματίας | Σάμος

Χριστίνα Λεβισιανού
Επιχειρηματίας | Σάμος

Ο Νίκος Σαπουντζής είναι μια από της σημαντικότερες γνωριμίες της ζωής μου! Αντιμετιμετώπιζα κάποιες φοβίες και πολύ άγχος και είναι ο άνθρωπος που με έμαθε να διαχειρίζομαι όλα αυτά που με φοβίζουν και μου έδωσε λύσεις και όπλα ώστε σε οποία δύσκολη κατάσταση να μπορώ αντιδρώ ψύχραιμα  χωρίς άγχος και να σκέφτομαι λογικά! 

 

Αντιγόνη Κουφονικόλα Δημόσιος Υπάλληλος | Κοζάνη

Αντιγόνη Κουφονικόλα
Δημόσιος Υπάλληλος | Κοζάνη

Στην αρχή δεν ήξερα τι ήταν το Coaching. Όταν κατανόησα την διαδικασία, πίστεψα ότι είναι για μένα, για τα παιδιά μου, για τους φίλους μου, για τον καθένα μας είτε τον απασχολεί κάποιο θέμα είτε όχι.

Ξεκίνησα αρχικά με την αίσθηση της διερεύνησης του δικού μου δυναμικού.  Δεν είχα καμία αμφιβολία για την έναρξη της συνεργασίας μου με τον Νίκο.

Με την αναζήτηση τεχνικών και εργαλείων με τον προπονητή μου μπήκα στην  δράση. Η εμπειρία ήταν εκπληκτική.

Μου δημιουργήθηκαν προσδοκίες και ανέπτυξα  δράσεις που συνέβαλαν στη διεύρυνση της αντίληψης, την αυτογνωσία και την ανάπτυξη βιωματικής δημιουργικότητας, κατακτώντας μια αίσθηση ενός βαθύτερου νοήματος.

Ολοκλήρωσα το πρόγραμμα νιώθοντας  ευγνωμοσύνη όχι μόνο για τον « προπονητή» μου αλλά και για την ίδια την ζωή,  γιατί κοιτάζοντας βαθιά μέσα μου είδα  «εμένα... την ζωή μου...η οποία δεν είναι πρόβα».

Μετά την πάροδο 6 μηνών  υπάρχει αποτελεσματικότερη διαχείριση απλών καθημερινών συνηθειών, ώθηση για δημιουργία και διατήρηση ισορροπίας σε όλους τους τομείς της ζωής μου (κι όχι μόνο για τον τομέα που ξεκίνησα το πρόγραμμα), ενθύμηση και εστίαση στην θετική πλευρά της ζωής.

Έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και με εταιρίες και οργανισμούς όπως...

NATO logo.png
μητροπολιτικο κολλεγιο logo.png
american farm school logo_edited.png
mediterranean college logo.png
goody's logo.png
attica logo.png
siemens logo.png
flocafe logo.png
εθνικο κεντρο δημοσιας διοικησης και αυτοδιοικησης logo.png
ΚΑΘΕΡΗΣ ΑΒΕΕ logo.png
papapostolou logo.png
New Horizons Nigeria logo.png
todaylicious logo.png
4 all logo.png
1.png
oriflame logo.png

Οι Τομείς Εξειδίκευσής μου

bottom of page