top of page

5 τρόποι με τους οποίους ένας Coach σας βοηθά να χάσετε περιττά κιλάΑς το παραδεχτούμε. Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη.

Για μερικούς ανθρώπους, τα περιττά κιλά δεν φαίνονται ποτέ να φεύγουν από πάνω τους.Για άλλους, το επιπλέον βάρος επιστρέφει μετά από ένα κατά τα άλλα επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής.


Εάν τα παραπάνω σας είναι γνώριμα και οικεία, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σας λείπει ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ…

Ένας Coach.

Παρακάτω αναφέρω 5 από τους τρόπους με τους οποίους ένας Coach μπορεί να σας βοηθήσει στο ταξίδι απώλειας βάρους και να σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά.

#1 O Coach εμπνέει και υποστηρίζει Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι η έλλειψη υποστήριξης.


Μερικές φορές, τα δίκτυα υποστήριξης δεν υπάρχουν καθόλου ή τα άτομα αισθάνονται ότι κρίνονται για την αλλαγή της διατροφής και των συνηθειών τους.

Άλλες φορές, οι φίλοι και η οικογένεια πιστεύουν ότι σας υποστηρίζουν, λέγοντας ότι δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να αλλάξετε.


Αν και αυτό είναι ένας καλός ενισχυτής αυτοπεποίθησης, μπορεί πραγματικά να μειώσει την επιθυμία ενός ατόμου να υιοθετήσει έναν αριθμό επιθυμητών αλλαγών στη καθημερινότητα του.

Ο Coach δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να είστε ελεύθεροι και να επιδιώκετε τους στόχους σας χωρίς επικρίσεις και πάσης φύσεως άβολα σχόλια.


Είναι εκεί για να εκπαιδεύσει, να ενθαρρύνει, να καθοδηγήσει και να σας υποστηρίξει καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Ένας έμπειρος Coach ξέρει πώς να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και να ξεπεράσετε τα εμπόδια και θα σας παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να σας κρατήσει κινητοποιούμενους.


#2 O Coach προσαρμόζει το σχέδιο δράσης στις προσωπικές ανάγκες σας Τα περισσότερα προγράμματα απώλειας βάρους έχουν στόχο να περιορίσουν τις θερμίδες και να ενθαρρύνουν την άσκηση.


Αυτά τα προγράμματα μπορεί να λαμβάνουν υπόψη την ηλικία, το φύλο, το ύψος και το βάρος σας, αλλά υπάρχει ένα πλήθος επιπλέον παραμέτρων που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ένας Coach σάς βοηθά να καλύψετε αυτά τα κενά, γνωρίζοντάς σας σε προσωπικό επίπεδο και ακολουθώντας μια εξατομικευμένη προσέγγιση.


Επαναφέρει τον ανθρώπινο παράγοντα στην απώλεια βάρους, παρέχοντας την ευκαιρία σύνδεσης σε συναισθηματικό επίπεδο.


Καμία δίαιτα ή πρόγραμμα γυμναστικής, δεν μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στη ρίζα των προσωπικών σας αγώνων απώλειας βάρους.

Ένας Coach μπορεί.

Καθώς ο Coach σας γνωρίζει σε βάθος, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που θα λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματά σας και τον τρέχοντα τρόπο ζωής σας.


Έχει εκπαιδευτεί για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα κίνητρά σας και να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις σας προς όφελός σας.

#3 O Coach σας κρατά υπόλογους Οι δικαιολογίες είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια όταν πρόκειται για απώλεια βάρους.


Μπορεί να πείτε στον εαυτό σας ότι θα αρχίσετε να προσπαθείτε να χάσετε βάρος την επόμενη εβδομάδα ή μετά τις διακοπές, για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν το κάνατε ποτέ.


Συχνά, τα άτομα ξεκινούν με φούρια ένα πρόγραμμα διατροφής, μόνο για να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες σχεδόν το ίδιο γρήγορα.

Αυτές οι καταστάσεις είναι συνηθισμένες και δεν πρέπει να ντρέπεστε. Αντί να τα βλέπετε ως αποτυχίες, πάρτε τα ως μαθησιακή εμπειρία. Αυτό που μπορεί να παρατηρήσετε ότι λείπει σε αυτά τα σενάρια είναι η υπευθυνότητα.

Μία από τις δουλειές ενός Coach είναι να σας κρατά υπεύθυνους, απέναντι στο δικό σας όραμα και στα δικά σας «θέλω». Αλλά μην ανησυχείτε. Δεν υπάρχει πίεση. μόνο υποστήριξη.

#4 O Coach παρέχει επιπλέον εργαλεία και πόρους Όχι μόνο έχετε πρόσβαση σε συμβουλές και υποστήριξη, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, αλλά η συνεργασία με έναν Coach μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε εργαλεία και πόρους που στόχο έχουν την συνολική υποστήριξη σας.


Σε επίπεδο πνευματικό, συναισθηματικό και σωματικό.

#5 Τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας με έναν Coach έχουν διάρκεια Μια επιπρόσθετη πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια τους να μειώσουν το σωματικό τους βάρος, είναι ότι τα όποια θετικά αποτελέσματα έχουν μικρή διάρκεια ζωής.

Το πλεονέκτημα της συνεργασίας με έναν Coach, είναι ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα έχουν διάρκεια.


Ένας Coach μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε συνήθειες και να αποκτήσετε γνώσεις που θα σας συνοδεύουν πολύ καιρό αφού χάσετε τα κιλά.

O Coach δεν είναι μαζί σας μόνο για να σας βοηθήσει να χάσετε περιττά κιλά. Είναι εκεί για να σας βοηθήσει να τα κρατήσετε μακριά.


Αγάπησε το σώμα σου στο εδώ και τώρα και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.

Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!


Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.

Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να λάβεις ενημέρωση όταν το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για νέους συμμετέχοντες κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page