top of page

Οκτώ τοξικές σκέψεις για απώλεια βάρους που πρέπει να αποφεύγειςΆλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου Πώς να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να μείνεις για πάντα αδύνατη/αδύνατος. Για να λάβεις το πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ!

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και ενός υγιούς τρόπου ζωής είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς φιλοδοξούμε, αλλά δεν το πετυχαίνουν όλοι.

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η μέτρια άσκηση για μεγάλες περιόδους μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.


Από το άγχος μέχρι το γρήγορο φαγητό, τον πολυάσχολο τρόπο ζωής και τα γονίδιά μας, υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Αντιμετωπίζω την τοξική σκέψη για το βάρος σε καθημερινή βάση, μέσα από την επικοινωνία μου με τους πελάτες μου.


Όταν σκέφτεσαι το βάρος με όρους "Όλα ή Τίποτα", «Άσπρο ή Μαύρο», δημιουργείς μη ρεαλιστικές προσδοκίες ή ορίζεις την αυτοεκτίμησή σου σε συνάρτηση με το σωματικό σου βάρος.

Αυτό δημιουργεί άγχος, ντροπή ή εμμονή που μπορεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειές σου για μακροπρόθεσμη αλλαγή συμπεριφοράς.

Παρακάτω είναι οκτώ κοινές «παγίδες σκέψης» που σχετίζονται με το βάρος.

1. «Το πάχος μου ξεπερνά κάθε φαντασία!» Έχεις λίπος στο σώμα σου… Ε, και;

Το λίπος δεν είναι αυτό που είσαι.


Το να συνδέεις την αυτοεκτίμησή σου με την εικόνα του σώματός σου, είναι μια παγίδα που σε κάνει να υπερεκτιμάς την εμφάνιση και να υποτιμάς όλες τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου.


Πάρε τώρα την απόφαση να ορίσεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου με βάση αυτές τις ιδιότητες.


Φτιάξε ένα κολάζ ή γράψε ένα ημερολόγιο που να εκφράζει τις θετικές πτυχές τού ποιος / ποια είσαι σήμερα και που θέλεις να είσαι αύριο.

2. «Δεν ξέρω τι πάει να πει αυτοπειθαρχία» Αυτή η σκέψη δεν είναι ακριβής.

Προσεγγίζεις την κατάσταση με ασπρόμαυρους όρους.


Όλοι έχουν αυτοπειθαρχία.


Μπορείς να σκεφτείς μια κατάσταση του παρελθόντος, όπου επέμεινες και πέτυχες τους στόχους σου , ακόμα κι αν δεν σχετίζονταν με το βάρος;

Η αυτοπειθαρχία είναι σαν ένας μυς και μπορεί να σκουριάσει από την έλλειψη χρήσης ή να εξαντληθεί προσπαθώντας να κάνει πάρα πολλά.


Το κόλπο είναι να οργανώσεις την καθημερινότητα σου με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει τις επιθυμητές διατροφικές συνήθειες.

Το coaching εδώ, μπορεί να κάνει θαύματα.


Προγραμμάτισε πότε θα κάνεις την άσκησή σου.


Γυμνάσου με έναν φίλο.


Πέταξε όλο το πρόχειρο φαγητό και αντικατέστησε το με φρούτα, λαχανικά και μια γενικότερα ισορροπημένη διατροφή.


Η απόφαση που βρίσκει τον δρόμο της μέσα από την δράση, θα σου προσφέρει όλη την δύναμη για να γίνεις ένας πρωταθλητής της πειθαρχίας.


3. «Δεν θα γίνω ποτέ όπως η φίλη μου η Μαίρη». Ο στόχος δεν είναι να γίνεις κάποιος άλλος.

Ο στόχος είναι να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Η Μαίρη μπορεί να έχει διαφορετικό σωματότυπο, τρόπο ζωής, ιδιοσυγκρασία ή συνθήκες του περιβάλλοντος.


Μερικοί άνθρωποι έχουν μια φυσική προτίμηση για την άσκηση ή έχουν υψηλότερο επίπεδο ενέργειας.


Άλλοι έχουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψουν για υγιεινές τροφές και για συμμετοχή στο γυμναστήριο.


Η έρευνα δείχνει ότι οι πιο μορφωμένοι και πιο πλούσιοι άνθρωποι ασκούνται περισσότερο για αναψυχή.


Επίσης, όσο περισσότερο πράσινο υπαίθριο χώρο έχουμε γύρω μας, τόσο πιο υγιεινός θα είναι ο τρόπος ζωής μας.

Δεν μπορείς να ελέγξεις όλους αυτούς τους παράγοντες, αλλά μπορείς να είσαι ένας δημιουργικός λύτης προβλημάτων στην εύρεση τρόπων άσκησης και υγιεινής διατροφής ανάλογα με τις δυνατότητες και τον σωματότυπό σου.

4. «Πρέπει να χάσω βάρος ΤΩΡΑ!» Το να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις τα καλά αποτελέσματα, δεν είναι κάτι που μπορείς να επιτύχεις από τη μια μέρα στην άλλη.


Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδάκι για να αφαιρέσει το περιττό βάρος.


Το να πεινάσεις για να χάσεις γρήγορα το βάρος, πιθανότατα θα οδηγήσει στο αναπόφευκτο αποτέλεσμα ανάκαμψης στα προηγούμενα επίπεδα κιλών ή - αλίμονο - και χειρότερα.


Είναι προτιμότερο να ενσωματώσεις σταδιακά στοιχεία ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ώστε να είναι πιο πιθανό να τον διατηρήσεις σε βάθος χρόνου.

5. «Μου αξίζει αυτό το κουτί με τα μπισκότα» Αυτό το είδος παραπλανητικής σκέψης μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες.


Σκέψου αν αυτή η φωνή είναι πραγματικά φίλος σου...

Συμπεριφέρεται σαν να θέλει να σε βοηθήσει, αλλά στην πραγματικότητα σε δελεάζει να κάνεις κάτι ανθυγιεινό.

Αξίζεις μια ευκαιρία να επιτύχεις τους στόχους σου και να τηρήσεις αυτά που υποσχέθηκες στον εαυτό σου, αντί να εμπλακείς σε ένα ακόμη ανούσιο φαγοπότι που θα σε κάνει να νιώθεις άσχημα αργότερα.

Η σκέψη «Μου αξίζει» μπορεί να είναι σημάδι ότι η δέσμευσή σου στις νέες σου διατροφικές συνήθειες, έχει εξαντληθεί από το υπερβολικό άγχος ή τις απαιτήσεις της εργασίας, του νοικοκυριού ή της ανατροφής των παιδιών.


Αντί για ένα μπισκότο, σχεδίασε πώς μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα ή να διασκεδάσεις.


Εάν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις ένα μπισκότο στον εαυτό σου, πάρε την απόφαση να το φας αργά και απολαυστικά και εξαφάνισε το υπόλοιπο κουτί.

6. «Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα στη ζωη μου για να νοιάζομαι και για το βάρος μου» Αυτός ο τύπος σκέψης αντιπροσωπεύει μια προσέγγιση «Όλα ή Τίποτα».


Δεν υπάρχει ποτέ η τέλεια στιγμή για να γίνεις υγιής, γιατί πολύ απλά οι συνεχείς προκλήσεις και δοκιμασίες είναι ο κανόνας της ζωής.


Εάν πρόκειται για μια χρονικά περιορισμένη προθεσμία που θα λήξει σε μία ή δύο εβδομάδες, δεν πειράζει να περιμένεις, αλλά όρισε μια ημερομηνία που θα ξεκινήσεις την υγιεινή ρουτίνα σου και θα την τηρήσεις.

Το να ζεις πιο υγιεινά σημαίνει να είσαι δημιουργικός και να δουλεύεις με τον χρόνο που έχεις.


Μπορεί να χρειαστεί να προγραμματίσεις την αγορά και το μαγείρεμα υγιεινών τροφίμων το Σαββατοκύριακο ή πριν από την εργασία.


Εάν το άγχος προκαλεί συναισθηματική κατανάλωση φαγητού, είναι σημαντικό να παρακολουθείς τα ερεθίσματα και να σχεδιάζεις στρατηγικές αντιμετώπισης για να τα αντιμετωπίσεις.


Οι τροφές που καταναλώνεις, μπορεί επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα του άγχους και της ενέργειάς σου, επομένως μείωσε την καφεΐνη και τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

7.«Δεν ήμουν συνεπής στις τήρηση των αποφάσεων μου άρα είμαι μια κινούμενη αποτυχία.» Δεν είναι η όποια ατασθαλία που θα σε εκτροχιάσει, αλλά το τι επιλέγεις να κάνεις ως απάντηση σε αυτή.


Στη ζωή, η αποτυχία είναι μέρος του ταξιδιού και μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της στρατηγικής μας.

Η διατήρηση της υγιεινής διατροφής και της άσκησης μακροπρόθεσμα είναι δύσκολη υπόθεση για τους περισσότερους, ειδικά όταν υπάρχουν ανταγωνιστικές απαιτήσεις.

Μόλις σηκωθείς, τινάξεις την σκόνη από το πέσιμο και επιστρέψεις στο μονοπάτι σου, θα ανακαλύψεις νέες πηγές δύναμης μέσα σου.

8. «Αν χάσω αυτά τα 15 κιλά, η ζωή μου θα είναι τελείως διαφορετική» Είναι εύκολο να επιδοθείς σε αυτό το είδος σκέψης, ειδικά όταν αισθάνεσαι μια έλλειψη νοήματος, μοναξιά ή απλά μια ανυπόφορη βαρεμάρα.


Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση.


Εκτός αν είσαι σοβαρά παχύσαρκος, δεν είναι το βάρος που περιορίζει τη ζωή σου, όσο το πώς ερμηνεύεις το βάρος σου.


Η ντροπή για το υπερβολικό βάρος σε κάνει να θέλεις να απομονωθείς και να αποφύγεις καταστάσεις όπου μπορεί να κριθείς μη ελκυστικός.


Όσο περισσότερο μένεις μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου, τόσο μειώνεις τις πιθανότητες να ανακαλύψεις νέες, ανταποδοτικές δραστηριότητες ή σχέσεις!


Η απώλεια βάρους δεν θα αφαιρέσει όλες σου τις ανασφάλειες ούτε θα σε κάνει διαφορετικό άτομο.


Μπορεί να αποκτήσεις λίγο περισσότερο πλεονέκτημα στο παιχνίδι γνωριμιών, αλλά η έλξη είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων – όχι μόνο της εμφάνισης.


Η θετική σου ενέργεια, η αισιοδοξία σου, η ευτυχία σου σε κάνει πιο ελκυστικό σε πιθανούς νέους φίλους ή συντρόφους.


Πάρε λοιπόν την απόφαση να μην αφήσεις το βάρος σου να σε κρατήσει πίσω στη ζωή.

Πάντα θα υπάρχουν σκέψεις, οι οποίες θα υπονομεύουν τις όποιες προσπάθειες μας για θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου — για να σε βοηθήσει να επιτύχεις μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους με ένα συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων, που στοχεύουν στο μυαλό (σκέψεις) και στην καρδιά (συναισθήματα) και ρυθμίζουν την πείνα, μειώνουν την ανάγκη κατανάλωσης αχρείαστων θερμίδων και επιφέρουν αλλαγή των αποδυναμωτικών συνηθειών με νέες, πολύ πιο βοηθητικές.

Το ολιστικό πρόγραμμα σε διδάσκει πώς να αλλάξεις τη σχέση σου με το φαγητό και την άσκηση και σου δίνει τα εργαλεία για να κάνεις μακροπρόθεσμες αλλαγές για διαρκή απώλεια βάρους.


Αυτό σημαίνει ότι μόλις χάσεις το επιπλέον βάρος, θα έχεις επίσης τη γνώση για το πώς να συνεχίσεις να κάνεις υγιεινές επιλογές στο μέλλον. Αγάπησε το σώμα σου στο εδώ και τώρα και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.

Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!

Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να ξεκινήσεις τα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page