top of page

Διαχείριση βάρους: ΨυχραιμίαΠιστός στην υπόσχεση που σου έδωσα την προηγούμενη εβδομάδα, στο σημερινό email θα μας απασχολήσει ο τρίτος λόγος που θέτει εμπόδια στην επιτυχή διαχείριση του σωματικού μας βάρους.


Λόγος #3 - Ανυπομονησία & Έλλειψη συνέπειας

Μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η ανυπομονησία και η έλλειψη συνέπειας εμπίπτουν στον λόγο που καλύψαμε στο προηγούμενο email, που θέτει εμπόδια στην επιτυχή διαχείριση του σωματικού μας βάρους, στο αποδυναμωτικό σύστημα πεποιθήσεων.


Ωστόσο, επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να χάσουν βάρος επειδή εμφανίζουν έλλειψη πειθαρχίας, αυτός ο «λόγος αποτυχίας» αξίζει μια ξεχωριστή συζήτηση.


Αναφέρομαι στην ανυπομονησία ως το σύνδρομο «το θέλω εδώ και τώρα» και είναι μια νοοτροπία που συχνά οδηγεί σε δυσαρέσκεια και απογοήτευση.


Θέλουμε αυτό που θέλουμε και το θέλουμε τώρα, και αν δεν μπορούμε να το έχουμε τώρα, τότε ας μην το έχουμε καθόλου.

Γιατί να μην χάσουμε 50 κιλά σε 5 μήνες ή να αποκτήσουμε ένα λαξευμένο, επίπεδο στομάχι σε τρεις εβδομάδες;


Το γεγονός ότι μας πήρε δέκα χρόνια για να πάρουμε τα 50 κιλά και το στομάχι μας δεν ήταν επίπεδο από το νηπιαγωγείο, είναι κάτι που φαντάζει αμελητέο.


Η ανάγκη άμεσης ικανοποίησης φίλοι μου, είναι ένα παιχνίδι του μυαλού, το οποίο λειτουργεί με όρους επιβίωσης.


Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πολύτιμο που έχω, που δεν απαιτούσε χρόνο και θυσίες.


Απλώς αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς οποιοδήποτε από τα σπουδαία επιτεύγματα που έχεις πετύχει μέχρι τώρα στη ζωή σου.


Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ανεξάρτητα από το αν το γνώριζες τη δεδομένη στιγμή ή όχι, η σκληρή δουλειά, η πειθαρχία, η αφοσίωση και η υπομονή σε βοήθησαν να τα καταφέρεις.

Η αποτελεσματική διαχείριση του βάρους δεν αποτελεί εξαίρεση.


Αντιλαμβάνομαι την γοητεία του γρήγορου θετικού αποτελέσματος, αλλά ταυτόχρονα κατανοώ ότι το παιχνίδι της ζωής παίζεται με συγκεκριμένους κανόνες και αν θέλουμε να βγούμε νικητές, θα πρέπει να τους σεβαστούμε.


Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία, όχι ένα γεγονός.


Επίτρεψε μου να το επαναλάβω για άλλη μια φορά για να βεβαιωθώ ότι θα κολλήσει στον μυαλό σου:


«Η απώλεια βάρους είναι μια διαδικασία, όχι ένα γεγονός».

Αυτή η πολύ απλή δήλωση, φαίνεται να μην είναι τίποτε παραπάνω από κοινή λογική, ωστόσο εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι που προσπαθούν να μεταμορφώσουν το σώμα τους και να χάσουν τα ανεπιθύμητα κιλά μέσα σε μια νύχτα, δεν κατανοούν αυτή την πολύ σημαντική αρχή.


Όπως δεν ξύπνησες ένα πρωί για να ανακαλύψεις ότι είχες πάρει 25 κιλά μέσα στη νύχτα, δεν θα ξυπνήσεις την επόμενη εβδομάδα ή ακόμα και τον επόμενο μήνα για να βρεθείς ξαφνικά χωρίς αυτά τα 25 κιλά.


Εάν πρέπει να πάρεις κάτι από το σημερινό email, ας είναι αυτό - η απώλεια βάρους είναι ένα ταξίδι, μια σειρά υπολογισμένων βημάτων.


Μια «μαγική» προσέγγιση που υπόσχεται θαύματα, δεν θα πετύχει τα αποτελέσματα που αναζητάς.


Είναι εύκολο να τρως «σωστά» για μια εβδομάδα. Είναι εύκολο να πας στο γυμναστήριο μια φορά. Είναι εύκολο να αποφύγεις τις υπερβολικές ποσότητες για μερικές μέρες.


Είναι εύκολο να καταπιείς μερικά χάπια, να παρασκευάσεις μερικά ροφήματα πρωτεΐνης και ίσως να προπονηθείς με ένα video Tae Bo για δυο φορές το μήνα.


Ωστόσο, για να επιτευχθεί η μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους που επιθυμείς, πρέπει να δείξεις υπομονή, συνεπεία και προθυμία.


Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος.


Και τώρα που σου έκανα την καρδιά μαύρη, έρχονται τα καλά νέα


Τα καλά νέα, είναι ότι εάν εφαρμόσεις ένα πλάνο ενεργειών που σου ταιριάζει, αν δουλέψεις με τους μηχανισμούς του μυαλού σου και αν δώσεις λίγο χρόνο στην διαδικασία, δεν θα αποτύχεις.


Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.


Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!


Λοιπόν, κάθε φορά που νιώθεις να εμφανίζεται το σύνδρομο «το θέλω εδώ και τώρα», θυμήσου τα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι, «Να χάνεις την υπομονή σου σημαίνει να χάνεις τη μάχη».

Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να λάβεις ενημέρωση όταν το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για νέους συμμετέχοντες κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page