top of page

Ο εχθρός έχει όνομα και λέγεται "λιγούρα"



Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου Πώς να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να μείνεις για πάντα αδύνατη/αδύνατος. Για να λάβεις το πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ!

Λιγούρες.


Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα καταστρέψει κάθε προσπάθεια να τηρήσεις το πρόγραμμα διατροφής σου για απώλεια λίπους, είναι οι λιγούρες.


Εάν έχεις μπει έστω και μια φορά στην διαδικασία να αλλάξεις τις διατροφικές συνήθειες στο παρελθόν, πιθανότατα έχεις νιώσει την λαχτάρα για όλες εκείνες τις τροφές και τις ποσότητες αυτών που διακαώς θέλεις να απομακρύνεις από την καθημερινότητα σου.


Η αλήθεια είναι, ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις έτσι.


Καθώς μειώνεις τις ποσότητες και ταυτόχρονα αλλάζεις διατροφικές επιλογές, απομακρύνοντας μερικές από τις τροφές που σου αρέσει να καταναλώνεις, το μυαλό σου επαναστατεί και ζητά επειγόντως την επιστροφή στην πρότερη ηδονική κατάσταση, στην οποία το έχεις εκπαιδεύσει.


Μόνο η ανθρώπινη φύση θέλει αυτό που δεν μπορεί να έχει.

Μόλις βάλεις απαγορευτική ταμπέλα σε ένα συγκεκριμένο φαγητό, αυτόματα το αναγάγεις σε «αντικείμενο του πόθου».


Η λαχτάρα για φαγητό σχετίζεται επίσης εν μέρει με τον τύπο των διατροφικών αλλαγών που έχεις επιλέξει να υιοθετήσεις.


Δίαιτες που επιφέρουν υψηλό επίπεδο στέρησης είναι πολύ πιο πιθανό να γεννήσουν κατακλυσμιαίες λιγούρες.


Εάν πεινάς συνεχώς, θα λαχταράς φαγητό -ανεξάρτητα από το τι είναι.


Δεν σε νοιάζει αν είναι καρότο ή κομμάτι κέικ καρότου, απλά θέλεις περισσότερο φαγητό.


Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι το μυαλό σου, παίζει κόλπα μαζί σου, αλλά μάλλον είναι το σώμα σου που φωνάζει για αυτό που πιστεύει ότι θα του προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει.


Ευτυχώς, η λιγούρα είναι κάτι που μπορείς να ρυθμίσεις αποτελεσματικά με μερικές απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να κινηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση.


Με το σημερινό email εγκαινιάζουμε μια σειρά επικοινωνιών, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουμε τεχνικές που θα σου επιτρέψουν να κατατροπώσεις αυτόν τον αδυσώπητο εχθρό που ακούει στο όνομα «λιγούρες».


Ο κανόνας του νερού.


Η πρώτη τεχνική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καταπολεμήσεις την επιθυμία για φαγητό είναι αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ «κανόνα του νερού».

Πολλές φορές η ανάγκη να καταναλώσουμε φαγητό δεν είναι γιατί πεινάμε αλλά γιατί διψάμε.


Εάν δεν ενυδατώνεσαι επαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο θα δεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου να πιάνουν limit down, αλλά είναι επίσης πιθανό να βιώσεις το αίσθημα της πείνας και λαχτάρα για φαγητό.


Συχνά το μόνο που χρειάζεται για να τερματιστεί αυτή η λαχτάρα για φαγητό είναι να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου.


Επομένως, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι ότι καθώς η λαχτάρα για κατανάλωση τροφής χτυπάει την πόρτα του μυαλού σου, πρέπει να πιεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό.


Αφού πιεις αυτό το ποτήρι νερό, περιμένεις λίγα λεπτά για να ελέγξεις την ένταση της πείνας σου.


Τόσο απλό.


Μην επιτρέψεις στην απλότητα της πρότασης μου, να σε πείσει ότι είναι και απλοϊκή.


Προσπάθησε να υιοθετήσεις τον «κανόνα του νερού» στην καθημερινότητα σου, και θα έχεις πετύχει ένα ισχυρό πλήγμα στον πόλεμο της λιγούρας.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.


Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!


Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να ξεκινήσεις τα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page