top of page

Διαχείριση βάρους και η δύναμη των λέξεωνΠολλοί από εμάς μπορεί να πελαγοδρομούμε κάτω από ένα σύννεφο ασαφούς θλίψης ή άγχους για μέρες - αν όχι περισσότερο.


Αυτό το σύννεφο μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε ότι ζούμε στο έλεος των συναισθημάτων μας.


Σε αυτή την ομίχλη, συχνά οδηγούμαστε -με μία σχεδόν υπνωτιστική διάθεση- μπροστά στην πόρτα του ψυγείου.


Μια τεχνική αποφυγής της πιο πάνω αποδυναμωτικής κατάστασης είναι η καταγραφή των συναισθημάτων μας.

Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, η καταγραφή συναισθημάτων έχει πολλά κρυφά και άκρως θεραπευτικά πλεονεκτήματα.


Γίνεται έμπιστος φίλος, στήριγμα στις δύσκολες στιγμές, εμψυχωτής, εξομολογητής, μάρτυρας των εμπειριών και των βιωμάτων της προσωπικής μας πορείας στη ζωή.


Η καταγραφή συναισθημάτων δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία από τις πιο αποτελεσματικές πράξεις φροντίδας και παρατήρησης του εαυτού μας.


Είναι απλά η καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων με κύριο σκοπό την ευκολότερη κατανόησή τους.


Είναι ένας εσωτερικός διάλογος με τα συναισθήματά μας, μία ευκαιρία να μιλήσει κανείς για όλα όσα δεν μπορεί να εκφράσει σε κάποιον άλλον με τη χρήση του προφορικού λόγου.


Έτσι ξεδιαλύνει τις σκέψεις του βλέποντάς τες καταγεγραμμένες στο χαρτί.


Η διαδικασία είναι απλή και προσιτή σε όποιον νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί μέσω του γραπτού λόγου.


Τα εργαλεία που θα σου φανούν χρήσιμα δεν είναι παρά ένα τετράδιο, ίσως σε μορφή σημειωματάριου, και ένα στυλό.


Τα οφέλη της μεθόδου της καταγραφής συναισθημάτων περιλαμβάνουν καλύτερη σωματική υγεία, βελτιωμένη μνήμη και μεγαλύτερη ψυχική ευεξία.

Το άτομο μαθαίνει να εκφράζει με ευκολία τις ανάγκες, τις δυσκολίες και τα συναισθήματά του αλλά και την ευγνωμοσύνη του προς τον κόσμο.


Όπως και το να τρώμε σωστά, να χαλαρώνουμε, ν’ ασκούμαστε, να κοιμόμαστε τις ώρες που πρέπει είναι τρόποι να φροντίζουμε τον εαυτό μας, έτσι και η καταγραφή των συναισθημάτων μας, αποτελεί μια μοναδική μέθοδο προσωπικής ανάπτυξης και φροντίδας του εσωτερικού μας κόσμου.


Την επόμενη φορά που θα μπεις στην επιθυμία να πνίξεις τον πόνο σου, τον θυμό σου, τις ενοχές σου ή την θλίψη σου σε ένα ποταμό ανεπιθύμητων θερμίδων, πιάσε το μολύβι ή το πληκτρολόγιο και ξεκίνα να γράφεις.


Θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα.


Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.


Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!


Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να λάβεις ενημέρωση όταν το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για νέους συμμετέχοντες κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page