top of page

Οι 2 μεγάλες ανησυχίες σε σχέση με το βάρος μας



Οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με το βάρος τους είναι οι ανησυχίες για την υγεία τους και η όποια δυσαρέσκεια με την εμφάνισή τους.


Ας δούμε καθένα από αυτά με τη σειρά του.

"Πρέπει πραγματικά να ανησυχώ για την υγεία μου εάν είμαι υπέρβαρος;"


Υπάρχει μια σειρά από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη μεταφορά επιπλέον σωματικού λίπους.


Όσο περισσότερο ζυγίζεις, τόσο μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία.


Το επιπλέον βάρος με τη μορφή σωματικού λίπους σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικό επεισόδιο, άπνοια ύπνου και ορισμένους τύπους καρκίνου.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος επιδεινώνει επίσης ορισμένες χρόνιες ασθένειες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), οστεοαρθρίτιδα και σκελετικά προβλήματα.


Ωστόσο, δεν έχουν όλοι όσοι είναι υπέρβαροι, προβλήματα υγείας.

"Η απώλεια βάρους θα βελτιώσει την υγεία μου;"

Αν και μπορεί να υποθέσετε ότι η απώλεια βάρους βελτιώνει την υγεία σας, αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια.


Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την απώλεια βάρους όταν η δίαιτα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες (λιγότερες από 800 θερμίδες ανά ημέρα) ή διατροφικά ανισόρροπη ή εάν η απώλεια βάρους συμβαίνει πολύ γρήγορα.

Η διατροφικά ισορροπημένη απώλεια βάρους, ωστόσο, σχετίζεται με θετικά αποτελέσματα για την υγεία.


Βραχυπρόθεσμα, η μέτρια απώλεια βάρους σχετίζεται με τη βελτίωση σχεδόν όλων των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη τύπου 2.


Εάν ο στόχος σας είναι να μειώσετε τους κινδύνους για την υγεία σας, θα θέλετε μια απώλειας βάρους που θα μειώσει συγκεκριμένα το σωματικό λίπος και όχι μόνο το συνολικό βάρος.

"Πόσο βάρος πρέπει να χάσω για να βελτιώσω την υγεία μου;"

Ερευνητές και ιατρικοί εμπειρογνώμονες συνιστούν στους ανθρώπους να στοχεύουν σε απώλεια βάρους από 5 έως 10 τοις εκατό του υπερβολικού σωματικού τους βάρους, πολύ λιγότερο από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι προσδιορίζουν ως στόχο απώλειας βάρους.


Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουμε ότι ακόμη και η μέτρια απώλεια βάρους έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

"Ποια είναι η επίπτωση της απώλειας βάρους στην ικανοποίηση από την εικόνα του σώματος;"

Η έρευνα δείχνει ότι η ικανοποίηση από το σώμα βελτιώνεται καθώς οι άνθρωποι χάνουν βάρος.


Άτομα που χάνουν 5% με 15% του σωματικού τους βάρους βιώνουν σημαντική βελτίωση στην ικανοποίηση του σώματος τους.


Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μεγαλύτερη απώλεια βάρους δεν σχετίζεται με μεγαλύτερη βελτίωση στην ικανοποίηση από την εικόνα του σώματος.

"Πρέπει να χάσω βάρος για να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου, σωστά;"

Δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος για να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας.


Στην πραγματικότητα, η απώλεια βάρους δεν είναι μια καλή στρατηγική για τη βελτίωση της εικόνας του σώματος, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αναπόφευκτα θα ανακτήσουν κάποιο ποσοστό από το βάρος που χάνουν και είναι σύνηθες να έχουν σημαντική πτώση στην ικανοποίηση από την εικόνα του σώματος.


Αγάπησε το σώμα σου στο εδώ και τώρα και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.

Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!


Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.

Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να λάβεις ενημέρωση όταν το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για νέους συμμετέχοντες κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page