top of page

Διαχείριση βάρους: Αλήθειες και ψέμματα.Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου Πώς να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να μείνεις για πάντα αδύνατη/αδύνατος. Για να λάβεις το πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ!

Γιατί είναι τόσο δύσκολο;


Σήμερα εγκαινιάζουμε μια καινούργια σειρά emails με θέμα την ευεξία και πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσουμε με κάτι που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.


Την αποτελεσματική διαχείριση του βάρους μας.


Κατά τη διάρκεια των 15 ετών που δραστηριοποιούμαι στον χώρο του coaching, έχω ερευνήσει εκτενώς πάρα πολλές μεθόδους απώλειας βάρους και έχω συνεργαστεί ακούραστα με τους πελάτες μου, αναζητώντας τα σωστά βήματα που οδηγούν στην μόνιμη απώλεια βάρους.


Έχω καταλήξει σε τρεις βασικούς παράγοντες που εμποδίζουν το 99% των ατόμων που αναζητούν απώλεια βάρους να επιτύχουν τον στόχο τους.


Και σε διαβεβαιώ ότι ο οποιοσδήποτε «λόγος» που έχεις επικαλεστεί για να δικαιολογήσεις την αποτυχία στις προηγούμενες προσπάθειες απώλειας βάρους, θα εμπίπτει σε μία από αυτές τις τρεις κατηγορίες.


  1. Λανθασμένη πληροφόρηση.

  2. Σύστημα αρνητικών πεποιθήσεων.

  3. Ανυπομονησία και/ή Έλλειψη συνέπειας.


Στη σημερινή μας επικοινωνία θα εξετάσουμε τον πρώτο από τους τρεις λόγους. Τους υπολοίπους δύο θα τους γνωρίσουμε στα επόμενα emails που θα ακολουθήσουν.


Λόγος #1 - Λανθασμένη πληροφόρηση

Η βιομηχανία απώλειας βάρους είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που οδηγείται από το κέρδος, όχι από παροχή ασφαλών και μόνιμων αποτελεσμάτων.


Κατά συνέπεια, πολλές μέθοδοι απώλειας βάρους που χρησιμοποιεί ο μέσος άνθρωπος, απλά δεν λειτουργούν γιατί οι μέθοδοι δεν βασίζονται στην αλήθεια, πόσο μάλλον στην επιστήμη.


Να μοιραστώ μαζί σου ένα προσωπικό παράδειγμα.


Ένα απόγευμα πριν από κάποιους μήνες, ενώ ήμουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης κάνοντας τζόκινγκ, δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω τον κύριο να κάνει τζόκινγκ δίπλα μου με το σώμα του ντυμένο σε κάτι που έμοιαζε να ήταν σακούλα σκουπιδιών 50 λίτρων.


Ήδη περίμενα την απάντησή του, όταν είπα: «Πρέπει να έχεις σκάσει με αυτό που φοράς;»


Όπως ήταν αναμενόμενο, απάντησε: «Ναι, είναι λίγο ζεστό, αλλά όταν το φοράω με βοηθά να χάσω πολύ πιο γρήγορα βάρος, οπότε δεν με πειράζει η ζέστη».


Και σκεφτόμουν από μέσα μου: «Λοιπόν, μπορεί να μην σε πειράζει η ζέστη, αλλά τι γίνεται με τον θάνατο, σε πειράζει αυτό; Γιατί αν συνεχίσεις έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα λιποθυμήσεις από τη θερμική εξάντληση ή τη ζέστη»


Εννοώ ότι αυτός ο καημένος ίδρωνε κουβάδες, και στο μυαλό του, πραγματικά πίστευε ότι χρησιμοποιούσε μια «μέθοδο» απώλειας βάρους που είχε αποτέλεσμα.


Αν αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση, δεν ξέρω τι είναι (σε περίπτωση που αναρωτιέσαι - φορώντας αυτά τα πλαστικά κοστούμια θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος νερού, αλλά όχι λίπος.


Μόλις πιεις λίγα ποτήρια νερό ή καταναλώσεις ένα γεύμα το βάρος θα επανέλθει αμέσως).


Εδώ είναι μερικές άλλες κοινές παρανοήσεις.

  • Από την λιμοκτονία, την γαστρική παράκαμψη, την λιποαναρρόφηση ή διαγωνιζόμενος σε οποιοδήποτε κουλό ριάλιτι δεν μπορείς να χάσεις 30 κιλά σε 30 ημέρες.

  • Δεν θα αποκτήσεις κοιλιακούς σε δύο εβδομάδες τρίβοντας μια κρέμα «καύσης λίπους» στην κοιλιά σου.

  • Δεν μπορείς επίσης να εξαλείψεις ένα θρεπτικό συστατικό, το οποίο εξ ορισμού είναι κάτι που χρειάζεται το σώμα σου για να επιβιώσει.

Τ

ο θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλές ψευδείς, παραπλανητικές πληροφορίες εκεί έξω, και έχεις πιθανότατα βασιστεί σε αυτούς τους μύθους, στις προσπάθειές σου να επιτύχεις αποτελεσματική και μόνιμη απώλεια βάρους.


Δυστυχώς, το σχέδιό σου είναι καταδικασμένο σε αποτυχία εάν βασίζεται σε λανθασμένη πληροφόρηση.


Γιατί λοιπόν μας λέει ψέματα, μια βιομηχανία της οποίας η νούμερο ένα προτεραιότητα πρέπει να είναι να μας εκπαιδεύσει και να μας βοηθήσει να χάσουμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια βάρος;

Επειδή η βιομηχανία απώλειας βάρους γνωρίζει ότι είμαστε πρόθυμοι και απελπισμένοι.


Ξέρουν ότι είσαι ανυπόμονος περιμένοντας μια γρήγορη και εύκολη λύση απώλειας βάρους και ότι είσαι έτοιμος να ξοδέψεις τα χρήματά σου σχεδόν σε οτιδήποτε υπόσχεται να προσφέρει αποτελέσματα.


Επομένως, συνεχίζοντας να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και να κατασκευάζουν ελαττωματικά προϊόντα που δεν θα μπορούσαν ποτέ να παράγουν αποτελέσματα, παραμένεις πάντα ο πελάτης σε αναζήτηση της επόμενης «μοναδικής και εκπληκτικής» λύσης απώλειας βάρους.


Όσο υπάρχουν πελάτες, υπάρχουν και κέρδη.


Ας κρατήσουμε αυτό.

  • Η απώλεια βάρους δεν αφορά ένα χάπι, έναν εξοπλισμό ή μια μοδάτη δίαιτα.

  • Η απώλεια βάρους δεν αφορά μεθόδους πείνας.

  • Η απώλεια βάρους δεν αφορά επίσης τα άκρα: να ακολουθείς δίαιτες «όλα ή τίποτε», να αυτοκτονείς στο γυμναστήριο ή να λιμοκτονείς.

  • Η απώλεια βάρους περιλαμβάνει τη συνεχή εφαρμογή επιστημονικών αρχών και λίγο κοινή λογική.


Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να ξεκινήσεις τα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Kommentare


bottom of page