top of page

3 Παρανοήσεις για την απώλεια βάρους



Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια βάρους, όπως και η αύξηση βάρους, απαιτεί την επένδυση χρόνου, ενέργειας και πόρων.


Οι άνθρωποι δεν γίνονται υπέρβαροι από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης δεν χάνουν όλα τα παραπανίσια κιλά μέσα σε ένα βράδυ!

Αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει αλλά μάλλον να σε ενδυναμώσει: μπορείς να χάσεις βάρος! Μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις να είσαι.


Μπορείς να είσαι η λεπτή εικόνα του εαυτού σου, που ονειρευόσουν όλο αυτό τον καιρό.


Μπορείς να επιτύχεις σπουδαία αποτελέσματα με το να είσαι εσύ.


Δεν χρειάζεται να αλλοτριωθείς και να χάσεις την ταυτότητα σου - απλά πρέπει να κάνεις κάποιες μικρορυθμίσεις στον τρέχοντα τρόπο της ζωής σου.


Ευτυχώς, οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνεις θα επηρεάσουν ένα ελάχιστο μέρος της καθημερινότητάς σου.


Και το καλύτερο είναι ότι οι μικρές, μόνιμες αλλαγές που θα υιοθετήσεις, μπορούν να γίνουν οι λύσεις που θα παράγουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία σου για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Από την άλλη, ο κόσμος της απώλειας βάρους μπορεί να είναι εξαιρετικά μπερδεμένος. Ας δούμε μερικές από τις κοινές παρανοήσεις πίσω από την επιστήμη της απώλειας βάρους.


1# Παρανόηση: Είναι τα μικρά πράγματα που μετράνε. Ακόμα και τα πιο μικρά βήματα θα σας επιτρέψουν να χάσετε πολλά κιλά το χρόνο, όπως το περπάτημα λίγα λεπτά την ημέρα.

Γεγονός: Δεν θέλω να υπονομεύσω τις σωματικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή την κηπουρική. Αποτελούν πράγματι μέρος ενός υγιεινού, ενεργού τρόπου ζωής. Ωστόσο, εάν πρόκειται να περιορίσεις τον εαυτό σου σε μία μόνο δραστηριότητα για ολόκληρο το έτος, δεν θα έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.


Η σημαντική, υγιής απώλεια βάρους είναι αποτέλεσμα όχι μόνο μιας υγιεινής διατροφής, αλλά μιας λογικής, σε συχνότητα και ένταση, άσκησης. Χρειάζεσαι μια ποικιλία ασκήσεων για να ρυθμίσεις το σώμα σου, ώστε να καίει θερμίδες και να χτίζει μυς.


Πρέπει επίσης να εστιάσεις και σε άλλους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν το βάρος σου, όπως τα επίπεδα συναισθηματικής ευεξίας ή το πώς αντιμετωπίζεις το stress.


2# Παρανόηση: Η γρήγορη απώλεια βάρους είναι σαφές σημάδι επιτυχίας.

Γεγονός: Μια απότομη μείωση των κιλών σου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανόν να σε καταστήσει κάτοικο στον ευαίσθητο κόσμο της επιταχυνόμενης απώλειας βάρους, όπου τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά πραγματικά πολύ γρήγορα.


Το βάρος μας είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας, των κλίσεων και κυρίως, των πεποιθήσεών μας για το πώς να τρέφουμε και να συντηρούμε το σώμα μας.


Το βάρος σου δεν είναι απλώς ένας αριθμός – είναι μια έκφραση της νοοτροπίας σου.

Εάν πρόκειται να κάνεις αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής σου, αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν σταδιακά έτσι ώστε ολόκληρο το σώμα σου (συμπεριλαμβανομένων των οργάνων όπως η καρδιά, πνεύμονες και συκώτι) να εξοικειωθεί με τις νέες συνθήκες.


Το ανθρώπινο σώμα είναι πολύπλοκο και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής – οπότε δώσε τον χρόνο που χρειάζεται και θα απολαύσεις τα αποτελέσματα όλων των προσπαθειών σου.


3# Παρανόηση: Πρέπει πραγματικά να περιορίσετε την πρόσληψη τροφής για να χάσετε βάρος.

Γεγονός: Αυτή η δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους και, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι το ερμηνεύουν ως «Θα αρχίσω να παραλείπω γεύματα».


Αν παραλείψεις γεύματα, θα χάσεις βάρος αλλά με τίμημα την ασθένεια και τον υποσιτισμό.


Σίγουρα θα υπάρχει θερμιδικό έλλειμμα όταν παραλείπεις το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο αλλά καθώς εσύ παραλείπεις γεύματα, ο μεταβολικός σου ρυθμός επιβραδύνεται και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη συνολική σου ικανότητα να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά τις θερμίδες.


Η παράλειψη γευμάτων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διάφορες μορφές υποσιτισμού. Αυτές οι διατροφικές ελλείψεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένης της δυσλειτουργίας οργάνων και της ορμονικής ανισορροπίας.


Η ισορροπημένη διατροφή είναι η πύλη για την υγεία και την ομορφιά!


Η πιο υγιεινή προσέγγιση για τη μείωση των θερμίδων είναι να εστιάσετε στην ποιότητα και στην ποσότητα του φαγητού που τρώτε καθημερινά.


«Τελικά τι πρέπει να κάνω για να χάσω αυτά τα κιλά που έχουν μπαστακωθεί και δεν λεν να κουνηθούν»;

Τρία είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία πρέπει να χτίσουμε μια καθημερινότητα που θα χαρακτηρίζεται από ένα επιθυμητό και υγιές σωματικό βάρος.


1. Επιλέγω ένα υγιές μυαλό – Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απώλεια βάρους είναι να ξεπεράσουμε την αντίσταση στην αλλαγή. Θα δυσκολευτείς να χάσεις βάρος εάν το μυαλό δεν υποστηρίζει την απόφασή σου να αλλάξεις ορισμένες πτυχές του τρόπου ζωής σου.


2. Επιλέγω να τρώω υγιεινά – Η υγιεινή διατροφή δεν επικεντρώνεται στην καταμέτρηση θερμίδων ή στην αποφυγή γεμάτων.


Η αληθινή υγιεινή διατροφή είναι το αποτέλεσμα της κατανόησης του πώς το σώμα σου λειτουργεί και τι είδους τροφή χρειάζεται για να γίνει πιο δυνατό, ενώ χάνει βάρος.


3. Επιλέγω να ασκούμαι – Η επιτυχημένη απώλεια βάρους έχει δύο βασικά μέρη: διατροφή και άσκηση.


Δεν μπορείς να διαλέξεις είτε το ένα, είτε το άλλο. Τα χρειάζεσαι και τα δύο!


Αν επιθυμείς να είσαι υγιείς, σέξι και σε φόρμα, η άσκηση θα είναι μέρος του τρόπου ζωής σου.


Αγάπησε το σώμα σου στο εδώ και τώρα και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.


Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!


Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.

Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να λάβεις ενημέρωση όταν το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για νέους συμμετέχοντες κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page