top of page

Αναρωτιέσαι... "Τί Να Κάνω Όταν Χωρίζω;" ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ Για Να Έχεις Την Έκβαση Που Θέλεις!


Τι Να Κάνω Όταν Χωρίζω, λοιπόν...

Μήπως η σχέση ή ο γάμος σου έχουν τελειώσει ή κοντεύουν να τελειώσουν; Ήταν δική σου επιλογή; Ήταν η μόνη επιλογή; Ή μήπως δεν είχες άλλη επιλογή;

Όποια κι αν είναι η περίπτωσή σου (οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία αυτή την στιγμή), σε λίγο πρόκειται να ανακαλύψεις πως κάνοντας κομμάτι της ζωής σου μόνο ένα πράγμα –μπορείς να το αποκαλέσεις μια νέα συνήθεια, μια νέα ρουτίνα, ή ακόμη κι έναν νέο τρόπο σκέψης ή μέρος του τωρινού σου life style… μπορείς να το αποκαλέσεις όπως θέλεις, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό– αυτό που είναι σημαντικό όμως είναι ότι εφαρμόζοντας μόνο ένα πράγμα, μπορείς άμεσα να έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι και να χειριστείς μια άβολη κατάσταση σαν κι αυτή.

Οι σχέσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, όπως αναπόσπαστο κομμάτι των σχέσεων είναι η διάσταση, ο χωρισμός και το διαζύγιο.

Μπορεί να αφήσουμε πρώην αγαπημένους μας (ή αυτοί μπορεί να μας αφήσουν), αλλά αυτόν που δεν θα αφήσουμε ποτέ είναι ο εαυτό μας, οι σκέψεις και οι συμπεριφορές μας.

Όπως επίσης δεν θα αποχωριστούμε ποτέ τις ζωές μας που είναι γεμάτες από τα δικά μας προσωπικά συναισθήματα και τις δικές μας προσωπικές πράξεις, δράσεις και αντιδράσεις.

Οι σύντροφοι μπορεί να έρχονται και να φεύγουν. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας «έρχονται και φεύγουν» διαρκώς, εναλλάσσονται διαρκώς. Αυτό που στ’ αλήθεια μένει –και μερικές φορές μένει για πάντα– είναι οι πράξεις μας, είναι οι συμπεριφορές μας, και είναι και τα λόγια μας.

Για τον λόγο αυτό οι πράξεις, οι συμπεριφορές και τα λόγια μας παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο τόσο μέσα στην σχέση ή τον γάμο, όσο και κατά την διάρκεια μιας διάστασης, ενός χωρισμού, ή ενός διαζυγίου.

Αυτό που επιλέγεις κάθε φορά να πεις και να κάνεις μέσα στην σχέση ή τον γάμο σου έχει συνέπειες. Θετικές ή αρνητικές.

Αντίστοιχα, οι αποφάσεις σου έχουν συνέπειες. Θετικές ή αρνητικές. Η συμπεριφορά σου έχει πάντα συνέπειες. Θετικές ή αρνητικές. Και φυσικά, οι πράξεις σου πάντα έχουν συνέπειες. Θετικές ή αρνητικές.

Αν επιλέξεις ως ανθρώπινο πλάσμα -επειδή κάτι τέτοιο σου ακούγεται ‘λογικό’ και σου ταιριάζει, επειδή θέλεις να είσαι ως άνθρωπος κάπως έτσι, ή επειδή θέλεις να ζήσεις μια ζωή και μια καθημερινότητα μέσα από αυτό το πρίσμα– αν λοιπόν επιλέξεις να συμπεριφέρεσαι, να μιλάς, και να πράττεις με καλοσύνη, ευγένεια και αγάπη, τότε και οι συνέπειες των πράξεων, των λόγων και της συμπεριφοράς σου θα είναι ανάλογες.

Όπως είπα και λίγο πριν, οι σκέψεις και τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν. Αλλά οι πράξεις, η συμπεριφορά και τα λόγια σου μένουν, και σε κάποιες περιπτώσεις, μένουν για πάντα.

Αλλά επίτρεψέ μου να ξεκινήσω μαζί σου, πριν «μπω» στην διάσταση, στον χωρισμό ή στο διαζύγιό σου.

Βλέπεις… είσαι ολοκληρωτικά 100% υπεύθυνη/υπεύθυνος για το ανθρώπινο πλάσμα που «φέρνεις» μέσα στην σχέση ή τον γάμο σου.

Ως ανθρώπινα πλάσματα έχουμε να φροντίσουμε και να αντιμετωπίσουμε το σώμα μας, την καρδιά και το μυαλό μας.

Όταν βρισκόμαστε κάτω από έντονη ψυχολογική και συναισθηματική πίεση, συνήθως παραμελούμε –καμιά φορά ξεχνάμε εντελώς– τις ανάγκες και την φροντίδα του σώματός μας, της ψυχής και του μυαλού μας.

Όταν βιώνεις έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο, συμπεριφέρσου στο σώμα σου με σεβασμό και φρόντισέ το όσο καλύτερα μπορείς όλες τις στιγμές και κάτω από όλες τις συνθήκες. Αγάπησε το σώμα σου.

Θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το γεγονός του χωρισμού ή του διαζυγίου πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά απ’ ότι νομίζεις.

Γι’ αυτό φρόντισε να διατηρείς το σώμα σου «ζωντανό», υγιές και γεμάτο θετική ενέργεια με υγιεινές τροφές. Κάνε γυμναστική, πίνε νερό και θυμήσου να χαλαρώνεις και να ξεκουράζεσαι.

Όσον αφορά την καρδιά σου, θυμήσου πως εκεί εδράζουν τα συναισθήματά σου. Επέλεξε να αγαπάς με την καρδιά σου. Συναισθηματικά αυτός είναι ο ρόλος της καρδιάς.

Ναι, επέλεξε και αποφάσισε να αγαπάς. Μην κάνεις απλά την προσπάθεια. Μερικά πράγματα στην ζωή δεν χρειάζονται προσπάθειες, το μόνο που χρειάζονται είναι μια απόφαση.

Και με τους όρους επιλογή και απόφαση εννοώ ότι ή το κάνεις, ή δεν το κάνεις. Μπορείς να «εκπαιδεύσεις» και να μάθεις στον εαυτό σου να αγαπά με αυτό τον τρόπο.

Αγάπα τους πάντες και τα πάντα. Νοιώσε και εξέφρασε ευγνωμοσύνη. Ο καθένας και το κάθε τι έχει κάτι το θεϊκό μέσα του. Επέλεξε να βλέπεις αυτή την θεϊκή πνοή, αυτή την θεϊκή λάμψη και μοίρασε την αγάπη σου απέναντι στον καθένα και στο κάθε τι, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Σκέψου πως το κάθε τι που σε περιβάλει, ο κάθε άνθρωπος που σε πλαισιώνει (οτιδήποτε και οποιοσδήποτε) είναι κοντά σου και γύρω σου, είναι η ζωή σου αυτή την στιγμή. Όχι η δική τους, αλλά η δική σου ζωή.

Τι εξαιρετικό δώρο!

Τίμα αυτό το δώρο διαρκώς… ακόμη και κατά την διάρκεια δύσκολων στιγμών όπως αυτών ενός χωρισμού ή ενός διαζυγίου.

Μυαλό και σκέψεις –εκπαίδευσε το μυαλό σου να μην κρίνει.

Επίλεξέ το και αποφάσισέ το κι αυτό. Πάψε το κουτσομπολιό… πρόκειται για το απόλυτο χάσιμο χρόνου και ενέργειας.

Απαγόρευσε στο μυαλό σου να έχει τέτοιου είδους σκέψεις. Η άποψή σου, η γνώμη σου, η δική σου οπτική γωνία, μπορεί να μην είναι πάντοτε η καλύτερη ή η σωστότερη, γι’ αυτό έχε το νου σου πως καμιά φορά η σιωπή μπορεί να είναι ένα από τα πολυτιμότερα δώρα!

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που θα πρέπει να κατανοήσεις και να το κάνεις αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου.

Καλό είναι να το κάνεις την νέα σου συνήθεια, να το θεωρήσεις το επόμενο βήμα στην προσωπική σου εξέλιξη, στην προσωπική σου ωρίμανση, μπορείς να το ονομάσεις καινούρια κουλτούρα, ή νέο life style, ή απλά ο νέος τρόπος που σκέφτεσαι και δρας… μπορείς να το ονομάσεις όπως θέλεις και θεωρήσεις ότι ταιριάζει σε σένα καλύτερα από το κάθε τι και σκοπεύεις να το υιοθετήσεις.

Πρόκειται για ένα πράγμα που δεν θα προσπαθήσεις να κάνεις μέρος της ζωής σου, αλλά θα επιλέξεις και θα αποφασίσεις ότι θα το κάνεις, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μέσα σου ή και έξω σου.

Ναι, θα επιλέξεις και θα αποφασίσεις ότι θα το κάνεις χωρίς δικαιολογίες. Γιατί όπως είπα λίγο παραπάνω, μερικά πράγματα στην ζωή ή τα κάνες, ή δεν τα κάνεις… δεν υπάρχει μέση οδός, και δεν υπάρχει η έννοια της προσπάθειας.

Αυτό το ένα και το μοναδικό πράγμα θα κάνει την ζωή σου πολύ καλύτερη, θα σου δώσει απαντήσεις και θα σε οδηγήσει βήμα βήμα προς την κατεύθυνση που θέλεις και είναι η καλύτερη δυνατή για σένα κατά την διάρκεια μιας διάστασης, ενός χωρισμού, ή ενός διαζυγίου.

Αυτό που χρειάζεται να κατανοήσεις και να εφαρμόσεις στην ζωή σου αυτή την στιγμή –και για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου- είναι το παρακάτω:

Η Αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα.

Η Αγάπη –πρώτα και πάνω από όλα– είναι πράξεις.

Είναι όλα αυτά που κάνεις (για να εκφράσεις την αγάπη) που μετράνε πρώτα και πάνω από όλα.

Είναι όλα αυτά που κάνεις – ή δεν κάνεις (κάθε μέρα και κάθε λεπτό της ημέρας) που ανατροφοδοτούν την αγάπη και την κρατούν ζωντανή.

Όταν κάνεις πράξεις αγάπης...

Γεμάτες καλοσύνη, γεμάτες από καλή θέληση/πρόθεση και έννοια για τον εαυτό σου, τότε έμπρακτα και ολοκληρωτικά αγαπάς τον εαυτό σου κι αυτό δεν είναι μόνο μια θεωρητική δήλωση.

Όταν κάνεις πράξεις αγάπης...

Γεμάτες καλοσύνη, γεμάτες ευγένεια, έννοια και καλή διάθεσηΑπέναντι στον σύντροφό σου

Τότε διατηρείς την αγάπη, αλλά και την σχέση ζωντανή. Τότε η αγάπη δεν ξεθωριάζει, δεν χάνετε, δεν «φεύγει από το παράθυρο»

Όταν με τις πράξεις σου… -με το να κάνεις– είσαι ένα πλάσμα γεμάτο καλοσύνη, έννοια και καλή θέληση, τότε αγαπάς έμπρακτα και αληθινά και όχι στην θεωρία μόνο, τότε τα συναισθήματα της αγάπης παραμένουν ζωντανά!

Όταν με τις πράξεις σου…

με το να κάνεις - είσαι ένα πλάσμα γεμάτο καλοσύνη, έννοια και καλή θέληση, τότε αγαπάς έμπρακτα και αληθινά όχι στην θεωρία μόνο, τότε όλα τα συναισθήματα που σχετίζονται με την αγάπη παραμένουν ζωντανά και επίσης, νέα συναισθήματα αγάπης γεννιούνται καθημερινά.

Όταν με το να κάνεις –με τις πράξεις σου– είσαι ένα πλάσμα γεμάτο ευγένεια, γεμάτο έννοια, καλή θέληση και έμπρακτα αγαπάς τόσο τον εαυτό σου, όσο και τον πρώην σου, τότε έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις κατά την διάρκεια μιας διάστασης, ενός χωρισμού ή ενός διαζυγίου… και τώρα θα σου δείξω το ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ!

Μόνο όταν συνειδητοποιήσεις ότι ΑΓΑΠΗ = ΠΡΑΞΕΙΣ και ότι ΠΡΑΞΕΙΣ = ΣΚΕΨΕΙΣ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΝΟΙΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ προς τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου, γίνεσαι αυτόματα η πιο ελκυστική «έκδοση» του εαυτού σου, τόσο για τον πρώην σου, όσο και για τον νέο σου σύντροφο.

Επειδή όταν αποφασίσεις, και όχι όταν απλά προσπαθείς (δηλαδή όταν οι δικαιολογίες «δεν μπορώ», «δεν μου βγαίνει», «ξεχάστηκα», κλπ δεν επιτρέπονται), να υιοθετήσεις ως νέα σου συνήθεια ή να γίνει κομμάτι της ζωής σου το να αγαπάς με αυτό τον τρόπο, τότε το άτομο που εσύ φέρνεις μέσα στην σχέση, ή τον γάμο –γνωρίζει πολύ καλά πώς να αγαπά έμπρακτα, πώς να αγαπά στην πράξη και όχι μόνο θεωρητικά.

Αν είσαι ένα τέτοιο άτομο –που έχει επιλέξει και έχει αποφασίσει, χωρίς δεύτερη σκέψη και δικαιολογίες –να αγαπάς έμπρακτα, τότε σου βγαίνει απλά και φυσικά να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου και στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέροντε.

Τότε απλά σου βγαίνει με έναν πολύ φυσικό τρόπο να συγχωρείς και να ξεχνάς, και φυσικά τότε είσαι ένα ανθρώπινο πλάσμα που δεν φοβάται τις παρούσες στιγμές ή και τις όποιες μελλοντικές.

Έχοντας υιοθετήσει αυτή την νέα στάση ζωής –της έμπρακτης αγάπης– δεν έχεις αμφιβολίες, κι έτσι, έχεις ό,τι ζητήσεις από την ίδια την ζωή, από την σχέση ή τον γάμο σου, ακόμη και από τον χωρισμό ή το διαζύγιό σου.

Αν αυτή την περίοδο βιώνεις καταστάσεις και προβλήματα που ζητούν λύσεις, απαντήσεις και απαιτούν καθοδήγηση, η διαδικασία του Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης, μπορεί να καλύψει τα κενά σου και να σου προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έχεις ανάγκη ΤΩΡΑ.

Οδηγώντας σε, σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και δίνοντάς σου λύσεις, απαντήσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για να πας από την σημερινή σου κατάσταση, στην εμπειρία που θέλεις να ζήσεις.

Επίσης, δεν ξέρω αν είχες την ευκαιρία να το προσέξεις, αλλά ενόψει της νέας σαιζόν, ήδη είχα αναπροσαρμόσει πολύ προς τα κάτω όλες τις τιμές μου σε όλες τις Personal Coaching Υπηρεσίες μου και θα είναι χαρά μου να σε βοηθήσω προσωπικά.


Κι επίτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω προκαταβολικά για την εμπιστοσύνη σου.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας λοιπόν, να περάσεις πολύ όμορφα Χριστούγεννα και να αγαπάς έμπρακτα!

Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

Life/Relationship & Executive Coach - NLP Trainer

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Επαγγελματικό Βιογραφικό Του Νίκου Σαπουντζή

Ο Νίκος είναι Life/Relationship - Executive Coach και εργάζεται επί σειρά ετών με ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάριά του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής και σήμερα είναι από τους πλέον επιφανείς Life/Relationship-Executive Coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον έχουν εμπιστευτεί στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι πιστοποιημένος NLP Trainer, από το American Union of NLP και Certified Basic Ericksonian Hypnotist πιστοποιημένος από το American Alliance of Hypnotists.

Το 2010 απέκτησε το Life Skills Coaching Advanced Diploma, από το Stonebridge College, UK και το Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, από το National Qualification Framework, UK. Επίσης το 2007 απέκτησε το Coaching Masteries Certification I, από το The International Association of Coaching, USA. Κατέχει ένα Master in Science, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κι ένα Master in Business Administration (MBA), από το Kingston University - London U.K, ενώ το πρώτο του πτυχίο είναι από την Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας, μαραθωνοδρόμος και οικοδεσπότης του Love School.

Κι αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

Commentaires


bottom of page