top of page

4 Τρόποι Για Να Αφήσεις Την Προηγούμενη Σχέση Πίσω Σου



Είναι γεγονός. Οι άνθρωποι χωρίζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και σε μεγαλύτερη συχνότητα από ότι στο παρελθόν.


Αν και εσύ βίωσες την εμπειρία του χωρισμού και μοιάζεις με εμάς τους υπολοίπους, τότε είναι πιθανό να συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται το παρελθόν, να αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά, και να δυσκολεύεσαι να ξεφύγεις από τον πόνο και τις ενοχές.


Μπορεί ακόμη να φοβάσαι, πως και οι επόμενες σχέσεις σου θα έχουν την ίδια ατυχή κατάληξη.


Άσχετα από το αν είσαι το άτομο που έφυγε ή που έμεινε πίσω, η πιο ουσιαστική συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να μάθεις από το παρελθόν και να αφήσεις πίσω σου όλα αυτά τα ανεπιθύμητα βάρη που μπορεί να κουβαλάς στις καινούργιες σου σχέσεις.


Ακολουθούν τέσσερις (4) τακτικές που θα σου φανούν χρήσιμες στην προσπάθεια σου.


Ποτέ μην αντιμετωπίζεις την ή τις προηγούμενες σχέσεις σου ως αποτυχίες.

Αν βρούμε το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να εξετάσουμε σε βάθος την προηγούμενη σχέση μας, θα κατακτήσουμε την πολύτιμη γνώση του τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε, του τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει.


Μια γνώση που είναι υπερπολύτιμη για την επόμενη μας σχέση. Αν δεν το κάνουμε το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να ξανά πάρουμε το ίδιο "μάθημα" σαν μετεξεταστέοι μαθητές στα μαθήματα που μας πρόσφερει η ίδια η ζωή.


Εστιάσου στο μέλλον… στο δικό σου μέλλον.

Η συνεχής ενασχόληση με το παρελθόν, μετά από ένα σημείο μόνο ως βάρος μπορεί να νοηθεί. Γύρισε το βλέμμα σου στο μέλλον και θέσε νέους στόχους. Οι ανοικτοί ορίζοντες είναι πάντα εκεί και σε περιμένουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.


Ανέλαβε το μέρος της ευθύνης που σου αναλογεί. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Σε μια σχέση και τα δυο άτομα φέρουν από κοινού την ευθύνη. Το να επιφορτιστείς όλη την ευθύνη ή να κατηγορείς τον πρώην σύντροφο σου για όλα τα δεινά του κόσμου, δεν θα βοηθήσει κανέναν και πρωτίστως εσένα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις με ψυχραιμία τι θα ήθελες να αλλάξεις στην επόμενη σου σχέση και από εκεί και πέρα να προχωρήσεις μπροστά.


Νοιώσε ευγνώμων για τα μαθήματα που σου προσφέρει η ζωή.

Ο ευγνώμων άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος με επιλογές.


Νοιώθοντας ευγνωμοσύνη για τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις θετικές αλλαγές μπορείς πολύ εύκολα να βρεις την δύναμη να ανοιχτείς σε νέες σχέσεις, νέες προκλήσεις, νέες εμπειρίες.Και όπως έλεγε ο Molder στα Χ-Files, «η αλήθεια είναι εκεί έξω».


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Οι περισσότεροι πελάτες μου βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν μετά από 4 έως 12 συναντήσεις και θα ήταν τιμή μου να μου επιτρέψεις να βοηθήσω κι εσένα.


Μαζί μου θα μπορέσεις να αλλάξεις τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου προς την κατεύθυνση που εσύ επιθυμείς. Θα επενδύσεις μια φορά, αλλά τα εργαλεία και οι τεχνικές coaching που θα μάθεις, είναι για μια ζωή.


Επέλεξε ΤΩΡΑ τον τρόπο συνεργασίας μας που σε εξυπηρετεί καλύτερα κάνοντας CLICK ΕΔΩ και θα χαρώ να σε γνωρίσω και να σε βοηθήσω σύντομα.


Η Ζωή Είναι Ανθρώπινες Σχέσεις. Βελτίωσε Τις Δικές Σου, Σήμερα.

Νίκος Σαπουντζής


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

bottom of page