top of page

Πότε Και Πώς Μπορείς Να Νιώσεις Καλύτερα Μετά Από Έναν Χωρισμό/Διάσταση/Διαζύγιο.


  • Κλαις κάθε μέρα, ή έστω πολύ συχνά;

  • Νοιώθεις σαν κάποιο κομμάτι μέσα σου να έχει πεθάνει;

  • Τον σκέφτεσαι διαρκώς, συνέχεια, όλη την ώρα;

  • Μήπως γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αντί για ευκολότερο καθώς περνάει ο καιρός;

  • Σου λείπει όλο και πιο πολύ;

Και μήπως ταυτόχρονα αναρωτιέσαι πόσο καιρό θα σου πάρει για να νοιώσεις καλύτερα και να βιώνεις την καθημερινότητά σου με ευκολία ξανά;

Αν βρίσκεσαι ακριβώς σε αυτή την φάση, επίτρεψέ μου να σου φέρω μερικά καλά νέα.

Μπορεί να χρειαστεί ένα διάστημα ακόμη, αλλά θα βγάλεις από το σύστημά σου τον πρώην σου και θα γίνεις και πάλι ένα ευτυχισμένο πλάσμα, ένα πλάσμα ζωντανό και φυσιολογικό, όπως ήσουν και πριν.

Να θυμάσαι η αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα.

Η αγάπη πρώτα και πάνω από όλα είναι πράξεις, κι ενώ οι σκέψεις και τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν, μπορείς πάντα να επιλέξεις και να αποφασίσεις ότι θα είσαι ευγενική, και ότι θα κάνεις θετικά πράγματα για τον εαυτό σου και την ζωή σου.

Ναι, το να χωρίσεις, το να είσαι σε διάσταση, ή το να πάρεις διαζύγιο μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πόνο στην καρδιά σου, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να νοιώσεις άμεσα καλύτερα και φυσικά να επισπεύσεις την διαδικασία της επούλωσης των πληγών σου.

Σκέψου!

Ναι, χρησιμοποίησε το μυαλό σου και σκέψου. Σκέψου όλους αυτούς τους λόγους που αυτή η σχέση οδηγήθηκες στο τέλος της.

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσεις μια αντικειμενική αντίληψη απέναντι στην κατάσταση και θα ξέρεις τι να μην επαναλάβεις την επόμενη φορά, αλλά και τι θα πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά.

Αν ένας από τους δυο σας δεν ήταν ευτυχισμένος με το να είστε μαζί, αργά ή γρήγορα αυτή η σχέση θα οδηγούνταν στον χωρισμό.

Σκέψου, αλλά μην ονειροπολείς. Μην επιστρέφεις σε όλες τις καλές και τις ρομαντικές στιγμές που μοιραστήκατε και μην αφήνεις τα συναισθήματα που νοιώθεις αυτή την στιγμή να σε ξεγελάσουν—ξανά.

Αποδέξου την κατάσταση, αποδέξου την πραγματικότητα και εργάσου με τον εαυτό σου ώστε να προχωρήσεις παρακάτω.

Αποφάσισε όχι απλά να προσπαθήσεις. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να ενδώσει και διατήρησε αυτή την περίοδο της μη επαφής – ιδιαίτερα αμέσως μετά τον χωρισμό, δεν είναι καθόλου έξυπνο να βρίσκεστε σε επαφή. Είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη για να μπορείς να το χειριστής.

Όχι, δεν μπορείτε να είστε φίλοι αυτή την στιγμή.

Αν πρέπει να είστε σε κάποια επαφή για καθαρά πρακτικούς λόγους (υπογραφή χαρτιών, παιδιά, μετακόμιση, κλπ) να είσαι σύντομη, πολιτισμένη και φρόντισε να αναλάβεις την όποια πρωτοβουλία επαφής μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ξέρω ότι πονάς, και το πιο πιθανό είναι να πονάς πολύ. Όμως μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Αποδέξου το γεγονός ότι είσαι ένα καλό ανθρώπινο πλάσμα –που του αξίζει το καλύτερο –και υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες (που εσύ γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα) έκανες ότι νόμιζες πως ήταν το καλύτερο, αλλά έκανες επίσης ότι ήσουν ικανή να κάνεις. Το να αποδεχτείς θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω.

Μήπως μισείς τον εαυτό σου ή τον πρώην σου αυτή την στιγμή; Είσαι θυμωμένη μαζί του ή και μαζί σου; Θέλεις να φωνάξεις και να ουρλιάξεις;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκτονώσεις αυτή την ενέργεια και είναι ένας από τους λόγους που έχουμε πλάι μας φίλους και οικογένεια.

Μίλα μαζί τους και φρόντισε να βρίσκεσαι μαζί τους. Πήγαινε για τρέξιμο μαζί τους και μοιράσου τα συναισθήματά σου μαζί τους.

Όμως μείνε μακριά από κοινούς φίλους και συγγενείς που βρίσκονται σε επαφή με τον πρώην σου. Δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν. Στην πραγματικότητα θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Αν δεν υπάρχουν φίλοι ή συγγενείς γύρω σου για να μπορέσουν να σου συμπαρασταθούν τότε γράψε. Ναι, άρχισε να γράφεις, ακόμη κι αν δεν έχεις γράψει ούτε μια λέξη στο παρελθόν. Γράψε ημερολόγιο, ποιήματα, μετέτρεψε την καρδιά σου σε λέξεις… άσε τα δάχτυλά σου να τρέχουν πάνω στο χαρτί ή το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με το να γράφεις θα εκτονώσεις από μέσα σου τόνους αρνητικής ενέργειας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από ότι φαντάζεσαι. Θα αποκτήσεις μια αντικειμενική άποψη για τον χωρισμό σου, θα κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου, τον πρώην σου, αλλά και τα συναισθήματα που βιώνεις αυτή την στιγμή. Γράψε και μην μπεις στην διαδικασία να διορθώσεις ή να λογοκρίνεις αυτά που σου προκύπτουν. Απλά εμπιστεύσου με και άρχισε να γράφεις.

Επίσης βγες έξω όσο πιο πολύ και όσο πιο συχνά μπορείς. Βγες έξω για να τρέξεις, για να πας στο θέατρο, για να δεις μια ταινία (ή πολλές ταινίες) στον κινηματογράφο, πήγαινε για ψώνια. Κάνε πράγματα εκτός σπιτιού. Κάνε πράγματα που αγαπάς.

Σου ξαναθυμίζω ΑΓΑΠΗ = ΠΡΑΞΕΙ. Κάνε νέα πράγματα που πάντα ήθελες να κάνεις και ποτέ δεν είχες την ευκαιρία πριν. Ξέρω πως μπορεί να μην έχεις όρεξη για όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να την βρεις και να μπεις αρχικά στην διαδικασία, έστω και με το ζόρι.

Επέλεξε να το κάνεις. Αποφάσισέ το και μην πεις απλά: «θα προσπαθήσω». Αν πεις στον εαυτό σου «θα προσπαθήσω» του δίνεις το δικαίωμα να αποτύχει, αλλά και του δίνεις το δικαίωμα να το «κάνει δύσκολο για σένα». Αν όμως το αποφασίσεις δίχως το δικαίωμα της αποτυχίας, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Δες το όλο αυτό σαν το «φάρμακο» που σου έχει συστήσει ο γιατρό σου για την «ερωτική γρίπη» σου. Εξέπληξε τον εαυτό σου με τα κατορθώματά σου, με όλα αυτά που μπορείς να κάνεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για σένα αυτή την στιγμή.

Επίσης, σου προτείνω να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου, στους φίλους, στους συγγενείς και στους συνεργάτες σου την ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Την ιστορία του πόσο χάλια νοιώθεις αυτή την στιγμή… θα πρέπει να γνωρίζεις πια πως τα λόγια και οι σκέψεις μας διαμορφώνουν το μέλλον μας, και αυτή την στιγμή, εσύ θέλεις ένα μέλλον πολύ διαφορετικό από αυτό που βιώνεις τώρα, σωστά;

Και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που σου προτείνω να σταματήσεις να ξεγελάς τον εαυτό σου με φαντασιώσεις του στυλ… «θα είμαστε και πάλι μαζί» (ειδικά σε περίπτωση που έχετε χωρίσει οριστικά).

Αν το κάνεις αυτό, στην ουσία εσύ η ίδια σταματάς την διαδικασία της επούλωσης των πληγών του χωρισμού σου. Σταμάτα να ελέγχεις του πρώην σου τα social media. Είναι ώρα να μπλοκάρεις αυτά τα προφίλ, αυτά τα urls και να τα σβήσεις από τις λίστες με τις επαφές σου.

Εμπιστεύσου με… και αν δεν θέλεις να εμπιστευτείς εμένα, εμπιστεύσου την ζωή. Η ζωή είναι έτοιμη να σου δώσει το καλύτερο, μόνο όμως αν της το επιτρέψεις… αφήνοντας την σχέση που μόλις τελείωσε να φύγει.

Και θυμήσου... πως αν αυτή την περίοδο βιώνεις καταστάσεις και προβλήματα που ζητούν λύσεις, απαντήσεις και απαιτούν καθοδήγηση, είμαι στην διάθεσή σου και θα χαρώ να σε βοηθήσω προσωπικά.

Η διαδικασία του Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης, μπορεί να καλύψει τα κενά σου και να σου προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έχεις ανάγκη ΤΩΡΑ.

Οδηγώντας σε, σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και δίνοντάς σου λύσεις, απαντήσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για να πας από την σημερινή σου κατάσταση, στην εμπειρία που θέλεις να ζήσεις.

Επίσης, δεν ξέρω αν είχες την ευκαιρία να το προσέξεις, αλλά ενόψει της νέας σαιζόν, ήδη είχα αναπροσαρμόσει πολύ προς τα κάτω όλες τις τιμές μου σε όλες τις Personal Coaching Υπηρεσίες μου και θα είναι χαρά μου να σε βοηθήσω προσωπικά.


Κι επίτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω προκαταβολικά για την εμπιστοσύνη σου.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας λοιπόν, να περάσεις πολύ όμορφα Χριστούγεννα και να αγαπάς έμπρακτα!

Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

Life/Relationship & Executive Coach - NLP Trainer

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Επαγγελματικό Βιογραφικό Του Νίκου Σαπουντζή

Ο Νίκος είναι Life/Relationship - Executive Coach και εργάζεται επί σειρά ετών με ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάριά του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής και σήμερα είναι από τους πλέον επιφανείς Life/Relationship-Executive Coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον έχουν εμπιστευτεί στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι πιστοποιημένος NLP Trainer, από το American Union of NLP και Certified Basic Ericksonian Hypnotist πιστοποιημένος από το American Alliance of Hypnotists.

Το 2010 απέκτησε το Life Skills Coaching Advanced Diploma, από το Stonebridge College, UK και το Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, από το National Qualification Framework, UK. Επίσης το 2007 απέκτησε το Coaching Masteries Certification I, από το The International Association of Coaching, USA. Κατέχει ένα Master in Science, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κι ένα Master in Business Administration (MBA), από το Kingston University - London U.K, ενώ το πρώτο του πτυχίο είναι από την Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας, μαραθωνοδρόμος και οικοδεσπότης του Love School.

Κι αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

bottom of page