top of page

Πώς να μην καταστρέψεις την ευκαιρία που σου δίνει ο πρώην σύντροφός σου, όταν επιστρέφει σε σένα


Είστε και πάλι μαζί μετά από έναν χωρισμό, διαζύγιο ή διάσταση!

Τα κατάφερες, αλλά πώς να μην καταστρέψεις αυτή την ευκαιρία;

Αν στο διάστημα που ήσουν μόνη/μόνος αναγνώρισες πως η αγάπη πέρα από συναίσθημα είναι πρώτα και πάνω από όλα πράξεις γεμάτες καλοσύνη, ευγένεια και καλή θέληση απέναντι στον εαυτό σου και τον σύντροφό σου… και φρόντισες μέσα από αυτό το μονοπάτι να τον φέρεις πίσω, τώρα θα πρέπει να προσέξεις πολύ καλά ώστε να μην καταστρέψεις αυτή σου την ευκαιρία.

Και πως θα το κάνεις αυτό; Με το να διορθώσεις ότι προκάλεσε τον χωρισμό/διάσταση ή διαζύγιο και με το να δείχνεις την αγάπη σου με πράξεις.

Αν δεν λύσεις –μια και καλή/οριστικά– το πρόβλημα που προκάλεσε τον χωρισμό, να ξέρεις ότι αυτό θα επανέλθει στο προσκήνιο και το πιο πιθανό είναι να σας οδηγήσει στον χωρισμό για μια ακόμη φορά.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να σταματήσεις να εργάζεσαι με τον εαυτό σου, αλλά και μην παραμελείς τον σύντροφό σου και την σχέση σας.

Το ξέρω πως είναι πολύ πιο εύκολο να σταματήσεις να νοιάζεσαι τόσο –και φυσικά να φροντίζεις– την εξωτερική σου εμφάνιση, ή είναι πολύ πιο απλό το να βουλιάζεις στον καναπέ σας, αλλά για την σχέση σας είναι πολύ πιο σημαντικό να «δείχνεις» πάντα και διαρκώς σα να βγαίνετε το πρώτο σας ραντεβού… ακόμη κι να ζείτε μαζί.

Θέλω να θυμάσαι:

ΑΓΑΠΗ = ΠΡΑΞΕΙΣ

Ναι, φυσικά και ένα δείπνο, ο κινηματογράφος, ή οι βραδιές έξω με φίλους είναι όμορφες και χαλαρές στιγμές, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αυτές οι τυπικές στιγμές/εμπειρίες δεν είναι αρκετές.

Κάνε μια «έρευνα» όσον αφορά τα χόμπι σας ή κάποιες άλλες ιδιαίτερες προτιμήσεις σας και πάρε την πρωτοβουλία να κάνετε κάτι πραγματικά διαφορετικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό… μπορείτε να επισκεφτείτε μια γκαλερί, να πάτε στον ζωολογικό κήπο, να δείτε τα τοπικά μουσεία, να κάνετε ξαφνικό κάμπινγκ, να προσπαθήσετε την αναρρίχηση, να γραφτείτε σε μαθήματα χορού.

Θα πρέπει να αρχίσεις να εμπνέεσαι. Κάνε μια λίστα ΑΓΑΠΗΣ = ΠΡΑΞΕΙΣ και άρχισε να υλοποιήσεις τέτοιου είδους πράξεις / δραστηριότητες.

Να θυμάσαι πως είναι σημαντικό να κάνεις τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον και ρομαντικό ταυτόχρονα, πράγμα την ημέρα.

Αγόρασε ένα λουλούδι, άφησε ένα σημείωμα στο αυτοκίνητό του, πες «σ’ αγαπώ» με όσους περισσότερους τρόπους μπορείς να φανταστείς και φυσικά μην παραμελείς το να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο σε ημερήσια βάση.

Ανταλλάξτε φιλιά Αγκαλιαστείτε. Μιλήστε και επικοινωνήστε. Πείτε συγνώμη.

Προχωρήστε επιβεβαιώνοντας την κάθε φορά πως η συμπεριφορά σου, τα λόγια σου, και οι πράξεις σου –ανεξάρτητα από τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου που έρχονται και φεύγουν– φανερώνουν αγάπη, ευγένεια, και καλή θέληση.

Επίσης φρόντισε να προτείνεις στον σύντροφό σου να περνάει κάποιο χρονικό διάστημα μακριά σου!

Ναι, η ελευθερία και η ποικιλία πάντα βοηθά τις σχέσεις.

Επίτρεψε στον σύντροφό σου να δει τους φίλους του, την οικογένειά του, και τους συνεργάτες του. Επίτρεψέ του να έχει τα δικά του χόμπι και ενδιαφέροντα… μακριά από εσένα, και να είναι όλα αυτά κάτι που απολαμβάνει μόνος του!

Φυσικά και θα υπάρξουν νέοι καυγάδες. Είναι κομμάτι μιας υγιούς σχέσης. Αλλά μην το παρακάνετε και πάντα να έχεις στο νου σου πως δεν χρειάζεται την κάθε φορά να έχεις εσύ δίκιο.

Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να μάθεις πώς να χειρίζεσαι τον εκάστοτε καυγά, ώστε να λειτουργεί εποικοδομητικά και θετικά τόσο για τους δυο σας χωριστά, όσο και για την σχέση σας.

Μόνο μέσα από αυτό τον δρόμο περνά το μονοπάτι τόσο της προσωπικής ανάπτυξης όσο και την εξέλιξης των σχέσεων.

Πάντα να συγχωρείς, που σημαίνει να ξεχνάς, και ξεχνάς σημαίνει το διαγράφεις από την μνήμη και την ζωή και τα λόγια σου για πάντα.

Φυσικά κάποιες φορές και για κάποια περιστατικά κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο εύκολο να το πεις από το να το κάνεις, αλλά μην χρησιμοποιείς την επιλεκτική σου μνήμη για να ξεχνάς μόνο τα δικά σου λάθη.

Να θυμάσαι πως και ο σύντροφός σου είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα, ακριβώς σαν κι εσένα, και ναι, επιτρέπετε και στον ίδιο να κάνει λάθη όπως έκανες, κάνεις και μάλλον θα κάνεις ξανά και στο μέλλον κι εσύ.

Να προστατεύσεις αυτή την δεύτερη ευκαιρία.

Όταν τα «ξαναβρεις» με τον πρώην σύντροφό σου, κάποιοι από τους φίλους σου, ίσως και κάποια μέλη της οικογένειάς σου μπορεί να έχουν αντίθετη άποψη.

Θέλω να βεβαιωθείς ότι θα κάνεις ότι χρειάζεται για να προστατέψεις την σχέση σου.

Να θέσεις τα όριά σου και μην επιτρέψεις τόσο σε φίλους, όσο και στην οικογένειά σου να εμπλακούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να σου βάλουν άλλες ιδέες στο μυαλό, να αναστατώσουν τα συναισθήματά σου και εν κατακλείδι να εμπλακούν ενεργά με την σχέση σου.

Τώρα είναι ώρα για να απολαύσεις αυτή την πρώτη περίοδο – ξανά!

Μην βιάζεσαι, προχωρήστε αργά, αλλά πάντα να έχεις στο νου σου ότι χρειάζεται δουλειά.

Χρειάζεται να φροντίζεις ώστε η κάθε μέρα σας να είναι λίγο ιδιαίτερη, ρομαντική, διασκεδαστική και όμορφη, ώστε ο σύντροφό σου να συνεχίσει να επιλέγει – καθημερινά – να είναι μαζί σου.

Είμαι σίγουρος ότι θα έκανες τα πάντα κρατήσεις έναν παλιό πελάτη ευχαριστημένο, αλλά και πιστό σε σένα ή/και στην επιχείρησή σου.

Είμαι σίγουρος ότι δεν υπολογίζεις την έξτρα δουλειά που μπορεί να απαιτείται ώστε να κερδίσεις… να κατακτήσεις έναν νέο πελάτη στην δουλειά σου.

Λοιπόν… αν είσαι διατεθειμένη/ος να εργαστείς τόσο σκληρά για την καριέρα σου, για την δουλειά σου, για τα λεφτά σου, τότε η προσωπική σου ζωή, αξίζει την ανάλογη προσοχή σου επίσης!

Ακόμη κι αν τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά και εύκολα μετά την επανασύνδεση, να θυμάσαι πως πρέπει να παραμείνεις σε ενεργό δράση, τόσο για την βελτίωση του εαυτού σου, όσο και για την βελτίωση της σχέσης σου –κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά και εύκολα μετά την επανασύνδεση, τότε ίσως είναι καλύτερα να τελειώνεις μια και καλή με αυτή την σχέση ή τον γάμο, από το να επιβάλεις στον εαυτό σου να σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο της ζωής του σε μια προβληματική σχέση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο για το ποια είναι τα προβλήματα της σχέσης, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι αναγνωρίζεις αυτά τα προβλήματα, ότι παίρνεις τα μαθήματα ζωής που σου έδωσαν αυτά τα προβλήματα και η σχέση, και πως πιο σοφή και πιο έμπειρη πια προχωράς παρακάτω.

Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε η ζωή θα φροντίσει να βρεις μπροστά σου τα ίδια προβλήματα ξανά και ξανά, έστω και με διαφορετικό σύντροφο, ίσως και σε μεγαλύτερο μέγεθος τα ίδια ακριβώς προβλήματα μέχρι να «πάρεις το μάθημά σου».

Γι' αυτό αν αυτή την περίοδο βιώνεις καταστάσεις και προβλήματα που ζητούν λύσεις, απαντήσεις και απαιτούν καθοδήγηση, η διαδικασία του Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης, μπορεί να καλύψει τα κενά σου και να σου προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έχεις ανάγκη ΤΩΡΑ.

Οδηγώντας σε, σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και δίνοντάς σου λύσεις, απαντήσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για να πας από την σημερινή σου κατάσταση, στην εμπειρία που θέλεις να ζήσεις.

Επίσης, δεν ξέρω αν είχες την ευκαιρία να το προσέξεις, αλλά ενόψει της νέας σαιζόν, ήδη είχα αναπροσαρμόσει πολύ προς τα κάτω όλες τις τιμές μου σε όλες τις Personal Coaching Υπηρεσίες μου και θα είναι χαρά μου να σε βοηθήσω προσωπικά.


Κι επίτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω προκαταβολικά για την εμπιστοσύνη σου.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας λοιπόν, να περάσεις πολύ όμορφα Χριστούγεννα και να αγαπάς έμπρακτα!

Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

Life/Relationship & Executive Coach - NLP Trainer

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Επαγγελματικό Βιογραφικό Του Νίκου Σαπουντζή

Ο Νίκος είναι Life/Relationship - Executive Coach και εργάζεται επί σειρά ετών με ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάριά του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής και σήμερα είναι από τους πλέον επιφανείς Life/Relationship-Executive Coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον έχουν εμπιστευτεί στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι πιστοποιημένος NLP Trainer, από το American Union of NLP και Certified Basic Ericksonian Hypnotist πιστοποιημένος από το American Alliance of Hypnotists.

Το 2010 απέκτησε το Life Skills Coaching Advanced Diploma, από το Stonebridge College, UK και το Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, από το National Qualification Framework, UK. Επίσης το 2007 απέκτησε το Coaching Masteries Certification I, από το The International Association of Coaching, USA. Κατέχει ένα Master in Science, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κι ένα Master in Business Administration (MBA), από το Kingston University - London U.K, ενώ το πρώτο του πτυχίο είναι από την Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας, μαραθωνοδρόμος και οικοδεσπότης του Love School.

Κι αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

bottom of page