top of page

Πώς Να Κάνεις Την Σχέση Σου Καλύτερη Με Την Έκφραση Των Συναισθημάτων Σου.


Πώς μπορεί η έκφραση των συναισθημάτων σου να βελτιώσει και να κάνει την σχέση σου καλύτερη;

Σε κανέναν δεν αρέσει το μελόδραμα, αυτό είναι σίγουρο.

Αλλά αυτό που ίσως σε ξαφνιάσει είναι ότι ένας άντρας λατρεύει μια γυναίκα η οποία επικοινωνεί μέσω των συναισθημάτων της και ξέρει πώς να τα μοιραστεί μαζί του.

Επομένως, κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι μπορεί να διώξεις έναν άντρα αν του αποκαλύψεις τον θυμό και τα άβολα ή αρνητικά συναισθήματά σου, το αντίθετο μάλιστα, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν έρχεται κοντά σου.

Όταν φοβάσαι τα πραγματικά σου συναισθήματα δραματοποιείς.

Δραματοποιείς όταν φοβάσαι, όταν θυμώνεις, όταν πονάς... με αποτέλεσμα να προσπαθείς πολύ για να καλύψεις τα συναισθήματά σου και να τα κρατήσεις κρυμμένα.

Αλλά κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό. Επομένως, τι συμβαίνει;

Τα συναισθήματα σου ξεκινούν να βράζουν κάτω από την επιφάνεια, όπως το νερό σε μια χύτρα. Και μια μέρα, ξεσπάς. Δημιουργείς δράμα.

Η απόκρυψη των συναισθημάτων σου τον διώχνει μακριά. Απλά και μόνο η προσπάθεια να κρατήσεις μακριά τα συναισθήματα σου, επειδή φοβάσαι μην τον χάσεις, σε κάνει να θυμώνεις.

Στο βάθος, είσαι θυμωμένη με τον εαυτό σου –είσαι θυμωμένη που αγνοείς όλο αυτόν τον καιρό την αλήθεια σου.

Όταν εκραγείς όμως, είναι απολύτως φυσικό, ό άντρας σου να πάρει την ευθύνη για τα συναισθήματα σου, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στην σχέση σου.

Άρα, πως μπορείς να διορθώσεις την ζημιά όλων καταπιεσμένων συναισθημάτων και να μάθεις να επικοινωνείς με τον άντρα σου τα άβολα και αρνητικά συναισθήματα με τρόπο που να αγγίξει την καρδιά του;

Μάθε να αγαπάς τα συναισθήματα σου.

Αφού νοιώσεις άνετα εκφράζοντας τα συναισθήματα σου για κάτι έξω από την σχέση σου, μετά θα είναι πιο εύκολο να εκφραστείς για πράγματα που αφορούν και τον ίδιο τον άντρα σου.

Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε και αν προκύψει –όπου και αν είσαι, ό,τι και αν νοιώθεις– πρέπει να σταματήσεις αυτό που κάνεις και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου.

Δείξε κατανόηση στον εαυτό σου, αλλά και σε αυτό που νοιώθεις μέσα σου.

Στην αρχή αυτό μπορεί μην σου είναι εύκολο, ιδιαίτερα αν είσαι συνηθισμένη να κρύβεις τι αισθάνεσαι για να μην τρομάξεις έναν άντρα.

Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι εξάσκηση. Διορθώνοντας την ζημιά. Μια μέρα την κάθε φορά.

Μπορείς να ξεκινήσεις λέγοντας στον άντρα σου κάτι που διάβασες ή είδες στην τηλεόραση.

Αντί να του μεταφέρεις την γνώμη σου για την ιστορία, ή να του αναλύσεις τι συνέβη στην ιστορία και γιατί, άφησε τα συναισθήματα σου ελεύθερα.

Μην προσπαθήσεις να κρύψεις τα δάκρυα σου. Κοίταξε τον κατάματα χωρίς να αποτραβήσεις το βλέμμα σου ή να κρύψεις το πρόσωπο σου.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι είδες στις ειδήσεις για μια ληστεία στην γειτονιά σου.

Αντί να του πεις ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε κλειδαριές, θα μπορούσες να του πεις πόσο σε φόβισε αυτή η είδηση.

Δες τι θα κάνει. Το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει να σε ηρεμήσει και να σου δείξει ότι αυτός μπορεί να σε προστατέψει.

Ή μπορεί να πάει μόνος του να αγοράσει και να εγκαταστήσει καινούριες κλειδαριές.

Αφού νοιώσεις άνετα στο να εκφράζεις τα συναισθήματα σου για κάτι που δεν αφορά την σχέση σας, θα είναι ευκολότερο να εκφραστείς για κάτι που αφορά την σχέση σας, αλλά και τον ίδιο.

Και θυμήσου... πως αν αυτή την περίοδο βιώνεις καταστάσεις και προβλήματα που ζητούν λύσεις, απαντήσεις και απαιτούν καθοδήγηση, είμαι στην διάθεσή σου και θα χαρώ να σε βοηθήσω προσωπικά.

Η διαδικασία του Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης, μπορεί να καλύψει τα κενά σου και να σου προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έχεις ανάγκη ΤΩΡΑ.

Οδηγώντας σε, σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και δίνοντάς σου λύσεις, απαντήσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για να πας από την σημερινή σου κατάσταση, στην εμπειρία που θέλεις να ζήσεις.

Επίσης, δεν ξέρω αν είχες την ευκαιρία να το προσέξεις, αλλά ενόψει της νέας σαιζόν, ήδη είχα αναπροσαρμόσει πολύ προς τα κάτω όλες τις τιμές μου σε όλες τις Personal Coaching Υπηρεσίες μου και θα είναι χαρά μου να σε βοηθήσω προσωπικά.


Κι επίτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω προκαταβολικά για την εμπιστοσύνη σου.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας λοιπόν, να περάσεις πολύ όμορφα Χριστούγεννα και να αγαπάς έμπρακτα!

Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

Life/Relationship & Executive Coach - NLP Trainer

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Επαγγελματικό Βιογραφικό Του Νίκου Σαπουντζή

Ο Νίκος είναι Life/Relationship - Executive Coach και εργάζεται επί σειρά ετών με ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάριά του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής και σήμερα είναι από τους πλέον επιφανείς Life/Relationship-Executive Coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον έχουν εμπιστευτεί στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι πιστοποιημένος NLP Trainer, από το American Union of NLP και Certified Basic Ericksonian Hypnotist πιστοποιημένος από το American Alliance of Hypnotists.

Το 2010 απέκτησε το Life Skills Coaching Advanced Diploma, από το Stonebridge College, UK και το Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, από το National Qualification Framework, UK. Επίσης το 2007 απέκτησε το Coaching Masteries Certification I, από το The International Association of Coaching, USA. Κατέχει ένα Master in Science, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κι ένα Master in Business Administration (MBA), από το Kingston University - London U.K, ενώ το πρώτο του πτυχίο είναι από την Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας, μαραθωνοδρόμος και οικοδεσπότης του Love School.

Κι αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

Comments


bottom of page