top of page

Πώς να φέρεις πίσω τον πρώην σου εφαρμόζοντας μόλις ένα δεδομένο!


Η καρδιά σου έχει γίνει χίλια κομμάτια;

Τον θέλεις πίσω;

Τέλεια! Γιατί μπορείς και να τον έχεις!

Ναι, μπορείς!

Σε όλο τον κόσμο, καθημερινά, ζευγάρια που έχουν χωρίσει τα ξαναβρίσκουν και δίνουν στους εαυτούς τους και την σχέση τους μια δεύτερη, πολλές φορές και τρίτη, ευκαιρία! Ναι, κι εσύ αξίζεις μία.

Αλλά πριν από αυτό, υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις, και άλλα, που δεν πρέπει να κάνεις καθόλου.

Να θυμάσαι πως η αγάπη δεν είναι μόνο συναισθήματα, αλλά πρώτα και πάνω από όλα, είναι πράξεις γεμάτες αγάπη, ευγένεια, νοιάξιμο και καλή θέληση.

Πρώτα από όλα αυτή την περίοδο μην εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Όχι τώρα. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή την στιγμή το ένστικτό σου είναι λάθος και σου δίνει τις πιο λάθος συμβουλές που θα μπορούσες να έχεις.

Είσαι πληγωμένη. Είσαι μπερδεμένη. Πονάς. Δεν έχεις την ξεκάθαρη καρδιά και το ξεκάθαρο πνεύμα που απαιτούνται για να ακούσεις το ένστικτό σου προσεκτικά. Σου του λέω για μια ακόμη φορά. Μην εμπιστεύεσαι και μην ακούς το ένστικτό σου αυτή την στιγμή. Όχι τώρα.

Μπορεί ο χωρισμός/διαζύγιο να ήταν δική σου επιλογή, ή η μόνη επιλογή, ή να μην είχες επιλογή. Όποια κι αν είναι η κατάσταση, υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις και άλλα – επίσης συγκεκριμένα – που δεν πρέπει να κάνεις, αν θέλεις τον πρώην σου πίσω.

Για παράδειγμα: τηλεφωνήματα, μηνύματα, συναντήσεις, κάρτες, γράμματα, emails, αναρτήσεις στο facebook, κλπ, ανήκουν σε αυτά που δεν πρέπει να κάνεις για το πρώτο χρονικό διάστημα της διάστασης, του χωρισμού ή του διαζυγίου.

Ξέρω πολύ καλά πως θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του, αλλά αν πραγματικά θέλεις τον πρώην σύντροφό σου πίσω, ξέχνα κάθε είδους επικοινωνία και επαφή για την ώρα. Είμαι σίγουρος ότι έχεις δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω στο παρελθόν.

Είμαι σίγουρος ότι και φίλοι σου δοκιμάσαν σε παρόμοιες καταστάσεις ανάλογες συμπεριφορές και πράξεις επικοινωνίας και επαφής αμέσως μετά την διάσταση, τον χωρισμό ή το διαζύγιο. Ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα για σένα; Και ποιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα για τους φίλους σου;

Μάθε από τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Αυτή την περίοδο χρησιμοποίησε το μυαλό σου και όχι την καρδιά σου.

Ξέρω ότι έχεις μόνο τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά πως θα νοιώσεις αν αυτή σου την καλή πρόθεση ο πρώην σου, σου «την πετάξει στα μούτρα» ως συμπεριφορά ελέγχου και ‘δεν με σέβεσαι’ συμπεριφορά’;

Εμπιστεύσου με. Όταν ακούς:

 • Θέλω διαζύγιο

 • Θέλω να φύγω από το σπίτι

 • Ας χωρίσουμε καλύτερα

 • Νομίζω πως χρειάζομαι χώρο και χρόνο

 • Δεν φταις εσύ, εγώ είμαι το πρόβλημα

 • Δεν σου αξίζω, αξίζεις κάτι καλύτερο

 • Νομίζω πως μπορούμε να βγαίνουμε και με άλλους

 • Κλπ

Επιβάλετε να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και όχι την καρδιά για οδηγό σου.

Σου ζήτησε – με τον τρόπο του – ο σύντροφό σου χώρο;

Τέλεια! Όχι για σένα το αναγνωρίζω… αλλά ο σύντροφό σου έχει ήδη οριστικοποιήσει αυτή την σκέψη στο μυαλό του, πήρε μια απόφαση και στην έκανε ξεκάθαρη. Αν αυτή την στιγμή χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και όχι την καρδιά σου, θα διαπιστώσεις τουλάχιστον τι είναι αυτό που σου ζητά. Τι ακριβώς χρειάζεται.

Τι χρειάζεται λοιπόν;

Αυτό ακριβώς που χρειάζεται να του το δώσεις.

Κάνε αυτή την έξυπνη κίνηση, τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για το μέλλον της σχέσης σας. Ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά θα είναι δυσκολότερο για σένα αν η σχέση τελειώσει για πάντα επειδή δεν είχες την δύναμη να «εξαφανιστείς» από την ζωή του για λίγο.

Και αυτή η έξυπνη κίνηση αγαπητή μου, είναι αγάπη στην πράξη που φέρνει τον πρώην σύντροφό σου πίσω στην αγκαλιά σου.

Εμπιστεύσου με, μετά από όλα όσα έχετε μοιραστεί μαζί, ο σύντροφό σου δεν πρόκειται να σε ξεχάσει εν ριπή οφθαλμού.

Σταμάτα τους ρομαντισμούς για την ώρα, και σταμάτα να ενισχύεις τις πιθανότητες απομάκρυνσης του συντρόφου σου από σένα και την σχέση σας, με το να προσπαθείς να είσαι παρούσα και παράλληλα να λες και να κάνεις τα πλέον λάθος πράγματα.

Ο σύντροφός σου θέλει να μείνει για λίγο μόνος του, να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Αν αυτή την περίοδο εσύ κάνεις ένα βήμα πίσω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα του λείψεις. Αρκεί… να κάνεις αυτό το βήμα πίσω.

Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Αρκετά πιο δύσκολο από μια αυστηρή δίαιτα, ή από το να κόψεις το τσιγάρο, ή από το να κόψεις μια κακιά συνήθεια. Αλλά απλά επέλεξε και αποφάσισε να το κάνεις.

Μην προσπαθείς απλά (δηλαδή μην αφήνεις στον εαυτό σου τα περιθώρια της πολυτέλειας να προσπαθήσεις και να αποτύχεις), κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις και με επιτυχία, αλλά και χωρίς δικαιολογίες.

Μην προσπαθείς. Υλοποίησέ το. Κάντο.

Είμαι σίγουρος ότι δεν σου αρέσει το κενό που βιώνεις. Φυσικά και δεν σου αρέσει. Σε κανέναν δεν αρέσει. Γι’ αυτό μην το κάνεις ακόμη μεγαλύτερο για τον εαυτό σου. Με το να του τηλεφωνείς για να τον «ελέγξεις». Έστι κάνεις το κενό σου ακόμη μεγαλύτερο και δεν σε βοηθάς.

Αν απλά ‘τρελάνεις’ τον εαυτό σου με το να μην το βρίσκεις στο τηλέφωνο, ή να μη σου απαντά, κι αν συνεχώς αναρωτιέσαι «που είναι» και πιο συγκεκριμένα «με ποιον – με ποια άλλη είναι…» τότε είναι σίγουρο πως θα ‘τρελαθείς’ και το κενό σου θα μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ.

Επίσης αν επιλέξεις και αποφασίσεις να αγαπάς με τον τρόπο που σου προτείνω εδώ – με πράξεις και με ξεκάθαρες αποφάσεις – θεωρώ δεδομένο ότι θα μείνεις μακριά από αλκοόλ, κάθε είδους ναρκωτικά, και το υπερβολικό κακό φαγητό.

Φαντάζομαι πως δεν θέλεις ο πρώην σου να εμφανιστεί ξαφνικά (ή να μάθει από κοινούς σας γνωστούς και φίλους) ότι αυτό το χρονικό διάστημα είσαι συχνά μεθυσμένη, είναι συχνά μαστουρωμένη από ναρκωτικά, ή πως έχεις παχύνει και έχεις μετατραπεί σε ένα πλάσμα που τρέφεται άσχημα και ανθυγιεινά εξαιτίας της διάστασης, του χωρισμού ή του διαζυγίου σας.

Να παραμείνεις το ελκυστικό πλάσμα που είσαι! Αν ο πρώην σου εμφανιστεί ξανά και ξαφνικά, και ναι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πιο συχνά από ότι φαντάζεσαι, θα πρέπει να είσαι νηφάλια αρκετά, υγιείς αρκετά, και ελκυστική αρκετά, ώστε να χειριστείς την συγκεκριμένη κατάσταση προς όφελός σου.

Αγάπα τον εαυτό σου στην πράξη. Κάνε πράξεις αγάπης απέναντι στον εαυτό σου. Δώσε στον σύντροφό σου τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται χωρίς να κάνεις άσχημα και βλαβερά πράγματα για σένα και το σώμα σου.

Στην πραγματικότητα, τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για σένα να εστιάσεις την προσοχής σου και την φροντίδα σου προς τον εαυτό σου.

Όσο πιο «εγωίστρια» γίνεις αυτή την περίοδο με το να ικανοποιείς στο έπακρο τις προσωπικές σου ανάγκες, τόσο πιο ελκυστική, πιο ανεξάρτητη, πιο ακαταμάχητη, και πιο αξιαγάπητη θα γίνεις – ξανά!

Αν θέλεις πίσω τον πρώην σύντροφό σου, θα πρέπει να κάνεις λάβαρο και χάρτη της ζωής σου, τον τρόπο της αγάπης που σου προτείνω εδώ, σε αυτό το βιβλίο. Την αγάπη μέσα από πράξεις αγάπης.

Αν ο πρώην σου ανακαλύψει ότι υποφέρεις και ότι είσαι ένα μίζερο πλάσμα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας… όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι καθόλου ελκυστικό, και φυσικά αυτή η συμπεριφορά δεν είναι έμπρακτη αγάπη απέναντι στον εαυτό σου.

Αν ο πρώην σου λοιπόν ανακαλύψει κάτι τέτοιο, να είσαι σίγουρη ότι θα διστάζει να επικοινωνήσει μαζί σου… με οποιοδήποτε τρόπο και ίσως και για οποιοδήποτε θέμα.

Αν καταφέρεις να δεις τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, είμαι σίγουρος πως κι εσύ το ίδιο θα έκανες. Βλέπεις… οι μίζεροι και οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι καμιά φορά «έντονα φοβιστικοί» για να είσαι κοντά τους, είναι «φοβιστικοί» ακόμη και για να τους πλησιάσεις.

Λοιπόν, ποια είναι τα χόμπι σου;

Τι σε διασκεδάζει; Να χορεύεις; Να κάνεις γιόγκα; Πιλάτες; Να παίζεις τένις; Σου αρέσει το θέατρο; Θυμήσου ξανά τα χόμπι σου ή ανακάλυψε και νέα. Αγάπησέ τα στην πράξη και χρησιμοποίησέ τα για να φέρεις πίσω τον πρώην σύντροφό σου.

Μην κάθεσαι στον καναπέ σου όλη μέρα. Βγες έξω και βρες τους καλούς σου φίλους. Διασκέδασε με τον εαυτό σου όσο περισσότερο μπορείς.

Μπορεί στην αρχή όλο αυτό να σε κάνει να νοιώθεις περίεργα, αλλά σε τελική ανάλυση θα έχεις πολύ λιγότερο χρόνο για να σου λείπει ο πρώην σου και όταν αυτός θα ανακαλύψει ότι απολαμβάνεις την ζωή σου χωρίς αυτός, το πρώτο πράγμα που θα θελήσει να κάνει είναι να γίνει μέρος της υπέροχης ζωής σου ξανά.

Γιατί;

 • Γιατί οι χαρούμενοι και οι ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι ελκυστικοί!

 • Οι άνθρωποι που είναι δραστήριοι είναι γενναιόδωροι.

 • Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση και είναι ανεξάρτητοι είναι άνθρωποι που τραβούν την προσοχή μας.

 • Οι άνθρωποι που γελάνε και αγαπούν τους εαυτούς τους, που αγαπούν την ζωή τους έμπρακτα, είναι εκθαμβωτικοί.

Γίνει λοιπόν εκθαμβωτική – ΞΑΝΑ!

Αγάπα με τις πράξεις σου, και επέλεξε… και αποφάσισε (χωρίς να προσπαθείς απλά, αλλά με το να το κάνεις) να κάνεις αυτού του είδους την αγάπη, κομμάτι από ότι σκέφτεσαι, λες και κάνεις τόσο απέναντι στον εαυτό σου, όσο και απέναντι στου άλλους.

Κάνε την έμπρακτη αγάπη την νέα σου συνήθεια, το νέο σου life style. Κάνε την αγάπη στην πράξη την νέα ΕΣΥ!

Και θυμήσου... πως αν αυτή την περίοδο βιώνεις καταστάσεις και προβλήματα που ζητούν λύσεις, απαντήσεις και απαιτούν καθοδήγηση, είμαι εδώ και στην διάθεσή σου και είναι τιμή μου που με εμπιστεύεσαι για να σε βοηθήσω προσωπικά.

Η διαδικασία του Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης, μπορεί να καλύψει τα κενά σου και να σου προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έχεις ανάγκη ΤΩΡΑ.

Οδηγώντας σε, σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και δίνοντάς σου λύσεις, απαντήσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για να πας από την σημερινή σου κατάσταση, στην εμπειρία που θέλεις να ζήσεις.

Επίσης, δεν ξέρω αν είχες την ευκαιρία να το προσέξεις, αλλά ενόψει της νέας σαιζόν, ήδη είχα αναπροσαρμόσει πολύ προς τα κάτω όλες τις τιμές μου σε όλες τις Personal Coaching Υπηρεσίες μου και θα είναι χαρά μου να σε βοηθήσω προσωπικά.


KANE CLICK ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ/SKYPE ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ

Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης

Κι επίτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω προκαταβολικά για την εμπιστοσύνη σου.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας λοιπόν, να περάσεις πολύ όμορφα Χριστούγεννα και να αγαπάς έμπρακτα!

Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

Life/Relationship & Executive Coach - NLP Trainer

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Επαγγελματικό Βιογραφικό Του Νίκου Σαπουντζή

Ο Νίκος είναι Life/Relationship - Executive Coach και εργάζεται επί σειρά ετών με ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάριά του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής και σήμερα είναι από τους πλέον επιφανείς Life/Relationship-Executive Coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον έχουν εμπιστευτεί στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι πιστοποιημένος NLP Trainer, από το American Union of NLP και Certified Basic Ericksonian Hypnotist πιστοποιημένος από το American Alliance of Hypnotists.

Το 2010 απέκτησε το Life Skills Coaching Advanced Diploma, από το Stonebridge College, UK και το Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, από το National Qualification Framework, UK. Επίσης το 2007 απέκτησε το Coaching Masteries Certification I, από το The International Association of Coaching, USA. Κατέχει ένα Master in Science, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κι ένα Master in Business Administration (MBA), από το Kingston University - London U.K, ενώ το πρώτο του πτυχίο είναι από την Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας, μαραθωνοδρόμος και οικοδεσπότης του Love School.

KANE CLICK ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ/SKYPE ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ

Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης

Κι αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια