top of page

5 Συμβουλές Που Απαντούν Στο Πώς Να Επιλέξω Τον Κατάλληλο Σύντροφο Για Μένα!

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου, 5 απλές, αλλά ουσιαστικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον σωστό σύντροφο, γιατί αν όντως ο σύντροφός σου είναι ο πλέον κατάλληλος για σένα, αυτό θα σε "σώσει" από πόνο, κόπο, και δυσάρεστες εκπλήξεις και εμπειρίες.

Αν είσαι από τους ανθρώπους που αναρωτιούνται "πως να επιλέξω τον κατάλληλο συντροφο" διάβασε μέχρι το τέλος όσα θα βρεις γραμμένα εδώ.

#1. Μην αφήσεις τον πόθο να σε παρασύρει.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ανέχονται πολλά άσχημα πράγματα από κάποιον με τον οποίο βγαίνουν όταν νοιώθουν ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους.

Η χημεία, επειδή δεν συμβαίνει συχνά... όταν βρίσκουμε κάποιον με τον οποίο νιώθουμε χημεία μαζί του, η επίδρασή της είναι αφροδισιακή. Δεν "χορταίνουμε" το πρόσωπο το οποίο μας κάνει να νιώθουμε έτσι, ΟΜΩΣ "ζαλιζόμαστε" από την επίδρασή της και δεν αναρωτιόμαστε το αυτονόητο.

Είναι αυτό το πρόσωπο κατάλληλο για μένα;

Μου ταιριάζει;

Επειδή σε κάνει να νιώθεις δυνατά συναισθήματα, δεν σημαίνει, απαραίτητα, ότι είναι και το σωστό πρόσωπο.

Η χημεία, ναι, είναι υπέροχη όταν συμβαίνει, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να παραβλέπεις και να συγχωρείς μια κακή συμπεριφορά, απιστία, ψέματα, και ό,τι άλλο μη επιθυμητό από τον σύντροφό σου.

#2. Μην μπερδεύεις μια “συναισθηματική άνοδο και πτώση” με το αληθινό συναίσθημα της αγάπης, του έρωτα, αλλά και της ουσιαστικής και αληθινής δέσμευσης.

Όταν κάποιος δεν είναι απόλυτα συναισθηματικά διαθέσιμος σε μας ή δεν ξέρουμε ποια είναι αληθινά η στάση του απέναντί μας, αυτό μας δημιουργεί ένα είδος άγχους.

Το άγχος έχει τρόπο να ελέγχει το μυαλό μας, σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε όλες οι σκέψεις μας να επικεντρώνονται σε αυτό το πρόσωπο.

Σκεφτόμαστε συνεχώς, που είναι και τι κάνει, και πριν καν το καταλάβουμε, ξεκινάμε να σχεδιάζουμε τις ζωές μας γύρω από αυτούς τους ανθρώπους.

Μπορεί ακόμα και να μην κανονίζεις τίποτα άλλο, μόνο και μόνο για να είσαι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη για να συναντήσεις αυτό το άτομο, ΑΚΡΙΒΩΣ την στιγμή που θα σε καλέσει.

Όταν αυτό το άτομο είναι παρόν στην ζωή σου -με όποιον τρόπο κι αν δηλώνει την παρουσία του- νιώθεις υπέροχα. Όμως όταν απομακρύνεται συναισθηματικά, όταν σε αγνοεί, σε χειρίζεται άσχημα ή σε "επιπλήττει" πως νοιώθεις;

Σύντομα μια τέτοια σχέση είναι γεμάτη με σκαμπανεβάσματα, τα οποία μπορούν να σε κάνουν να νοιώθεις πολύ άσχημα και να σου δημιουργούν συμπτώματα τρέλας.

Μην μπερδεύεις αυτού του είδους τα συναισθήματα με την αγάπη. Και πολύ παραπάνω, μη μπερδεύεις μία τέτοιου είδους σχέσης, με μια αληθινή και ουσιαστική σχέση αγάπης, που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη.

#3. Βρες κάποιον με τον οποίο να είσαι ο εαυτός σου.

Αυτό μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια.

Η επιλογή ενός συντρόφου με τον οποίο μπορείς να είσαι 100% ο εαυτός σου, χωρίς επικρίσεις και με απόλυτη αποδοχή γι' αυτό που είσαι, σου προσφέρει ένα υπέροχο και απελευθερωτικό συναίσθημα.

Στην ζωή μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις άτομα με τα οποία να είσαι ο εαυτός σου πραγματικά, όμως μια ερωτική σχέση, είναι εκείνο το μέρος στην ζωή σου μέσα στο οποίο ΠΡΕΠΕΙ να νοιώθεις ασφάλεια και άνεση και δεν θα χρειάζεται να προσποίησε για τίποτε.

Εάν δεν είναι έτσι, τότε ζήτα την βοήθειά μου. Είμαι εδώ και στην διάθεσή σου.

Η διαδικασία του Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης, μπορεί να καλύψει τα κενά σου και να σου προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έχεις ανάγκη ΤΩΡΑ.

Οδηγώντας σε, σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και δίνοντάς σου λύσεις, απαντήσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για να πας από την σημερινή σου κατάσταση, στην εμπειρία που θέλεις να ζήσεις.

#4. Μην περιμένεις ο σύντροφός σου να αλλάξει κάτι μόνο και μόνο επειδή το θέλεις εσύ. Αυτό που θέλεις να αλλάξει ή δεν θα συμβεί ποτέ ή θα αλλάξει μόνο όταν ο ίδιος το θελήσει.

Όσο περισσότερο περιμένεις σε μια κατάσταση που ξέρεις ότι είναι καταδικασμένη ή δεν συμβαδίζει με τις προσωπικές σου αξίες, τόσο περισσότερο εμποδίζεις τον εαυτό σου από την δυνατότητα να γνωρίσεις το κατάλληλο άτομο/σύντροφο για σένα.

Πρέπει να είσαι ξεκάθαρη/ξεκάθαρος και μαζί του, αλλά και με τον εαυτό σου, για το τι δέχεσαι μέσα στην σχέση και τι όχι. Οφείλεις να γνωρίζεις (αλλά και να γνωρίζει και ο σύντροφός σου) τα όρια σου.

Γιατί αφού είναι ξεκάθαρο το τοπίο προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα σου είναι πιο εύκολο -πάντα- να χειριστείς καταστάσεις μέσα στην σχέση σου, αλλά και να πάρεις αποφάσεις για την μοίρα αυτής της σχέσης και κατ' επέκταση για την ζωή σου.

#5. Διασκέδασε!

Όσο λιγότερη πίεση βιώνεις, τόσο πιο χαρούμενη/χαρούμενος θα είσαι με τον εαυτό σου και αυτό είναι ελκυστικό και γοητευτικό για έναν άνδρα, αλλά και για μια γυναίκα.

Το αληθινά χαρούμενο και ικανοποιημένο άτομο με τον εαυτό του (είτε είναι άνδρας, είναι είνι γυναίκα) εκπέμπει γοητεία και αυτοπεποίθηση και, συνήθως, έλκει τον κατάλληλο τύπο συντρόφου.

Μπορώ να σου το επιβεβαιώσω από τα άπειρα καθημερινά παραδείγματα των πελαττών μου, πως έτσι ακριβώς συμβαίνει.

Γι' αυτό εάν χρειάζεσαι βοήθεια για να έλξεις τον κατάλληλο σύντροφο για σένα, να διαπιστώσεις αν ο τωρινός συντροφός σου είναι κατάλληλος ή όχι για σένα, ή αν βιώνεις στην προσωπική/ερωτική και οικογενειακή σου ζωή, καταστάσεις και προβλήματα που ζητούν λύσεις, απαντήσεις και απαιτούν καθοδήγηση, σου θυμίζω πως είμαι εδώ και πως είμαι στην διάθεσή σου.

Η διαδικασία του Personal Coaching/Υπηρεσία Προσωπικής Συμβουλευτικής & Καθοδήγησης, μπορεί να καλύψει τα κενά σου και να σου προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έχεις ανάγκη ΤΩΡΑ.

Οδηγώντας σε, σε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και δίνοντάς σου λύσεις, απαντήσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση για να πας από την σημερινή σου κατάσταση, στην εμπειρία που θέλεις να ζήσεις.

Επίσης, δεν ξέρω αν είχες την ευκαιρία να το προσέξεις, αλλά ενόψει της νέας σαιζόν, ήδη είχα αναπροσαρμόσει πολύ προς τα κάτω όλες τις τιμές μου σε όλες τις Personal Coaching Υπηρεσίες μου και θα είναι χαρά μου να σε βοηθήσω προσωπικά.

Κι επίτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω προκαταβολικά για την εμπιστοσύνη σου. Τα λέμε ξανά πολύ σύντομα, ως τότε, ζήσε με πάθος τις προσωπικές σου στιγμές.

Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

Life/Relationship & Executive Coach - NLP Trainer

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το email τώρα.

Επαγγελματικό Βιογραφικό Του Νίκου Σαπουντζή

Ο Νίκος είναι Life/Relationship - Executive Coach και εργάζεται επί σειρά ετών με ζευγάρια, οικογένειες και νέους ανθρώπους. Έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα στα σεμινάριά του γύρω από τις αποτελεσματικές δεξιότητες ζωής και σήμερα είναι από τους πλέον επιφανείς Life/Relationship-Executive Coaches. Αξιοποίησε την εκπαίδευση του στις συμπεριφορικές επιστήμες για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τον έχουν εμπιστευτεί στο σχεδιασμό αποτελεσματικών στρατηγικών ζωής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Είναι πιστοποιημένος NLP Trainer, από το American Union of NLP και Certified Basic Ericksonian Hypnotist πιστοποιημένος από το American Alliance of Hypnotists.

Το 2010 απέκτησε το Life Skills Coaching Advanced Diploma, από το Stonebridge College, UK και το Level 4 Life Skills Coaching Advanced Award, από το National Qualification Framework, UK. Επίσης το 2007 απέκτησε το Coaching Masteries Certification I, από το The International Association of Coaching, USA. Κατέχει ένα Master in Science, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κι ένα Master in Business Administration (MBA), από το Kingston University - London U.K, ενώ το πρώτο του πτυχίο είναι από την Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας, μαραθωνοδρόμος και οικοδεσπότης του Love School.

Κι αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το email τώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

Comments


bottom of page