top of page

Αφοσίωση: Ένα Απαραίτητο Συστατικό Στην Σχέση Σου!


Όποιος έχει τρέξει σε μαραθώνιο ξέρει τι πάει να πει αφοσίωση. Για να διαγωνιστεί, ο αθλητής βασίζεται σε εκτενή εξάσκηση και άριστη φυσική κατάσταση.

Αλλά όταν ο αρχικός ενθουσιασμός εξασθενίσει και εμφανιστεί στο σώμα του αθλητή η επώδυνη πραγματικότητα, τότε είναι απλά αφοσίωση — δέσμευση στο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε – αυτό που δίνει κίνητρο στον αθλητή καθώς πλησιάζει στον τερματισμό.

Μια ερωτική σχέση μοιάζει με ένα μαραθώνιο.

Υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, οι δυσκολίες και οι ανταμοιβές, και φορές που ίσως θέλεις να τα παρατήσεις – όταν νοιώθεις ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις.

Τι θα σε κάνει να συνεχίσεις όταν η σχέση σου περνάει δυσκολίες;

Είναι αρκετή η αγάπη;

Αφοσίωση: Η σανίδα σωτηρίας της σχέσης σου

Η αφοσίωση είναι μια πίστη στην μονιμότητα της σχέσης και στην κατανόηση ότι μερικές φορές η σχέση σου θα χρειαστεί ένα σωσίβιο για να επιπλεύσει.

Χωρίς αμοιβαία αφοσίωση, δεν θα υπάρξει ποτέ βαθιά εμπιστοσύνη και η σχέση θα μαραζώσει. Όταν η αφοσίωση ενός είναι αδύναμη, το υλικό της σχέσης γίνεται πιο αδύναμο.

Η έλλειψη αφοσίωσης μειώνει αυτό που κρατάει την σχέση σε περιόδους άγχους και συγκρούσεων. Φαντάσου να ζεις με τον φόβο ότι σε άσχημες περιόδους στην σχέση σου ο σύντροφός σου μπορεί να σε εγκαταλείψει.

Η εμπιστοσύνη και η οικειότητα θα αναπτυχθούν μόνο μέσα σε ένα περιβάλλον αφοσίωσης.

Η αφοσίωση έχει ένα διπλό ρόλο στην σχέση σου.

Μπορείς να δεις την αφοσίωση σαν ένα μέσο που μπορεί να κάνει την αγάπη σου πιο βαθιά, και μπορείς να την δεις επίσης σαν ένα δίχτυ ασφαλείας για να προστατέψεις τον γάμο ή την σχέση σου κατά την διάρκεια δύσκολων περιόδων που βιώνει η κάθε σχέση.

Η αφοσίωση επιτρέπει στην αγάπη και στην οικειότητα να ωριμάσει με τον χρόνο.

Κάποιος που τελειώνει μια σχέση επειδή μειώθηκε ο ενθουσιασμός, χάνει τις δυνατότητες που δίνει μια σχέση για ατομική αλλά και αμοιβαία ανάπτυξη.

Μερικοί λανθασμένα πιστεύουν ότι η αφοσίωση όταν λέμε "μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος" σημαίνει να εγκλωβίσεις τον εαυτό σου σε μια ζωή γεμάτη δυστυχία.

Κανένας δεν πρέπει να δεσμεύεται σε μια σχέση που δεν καλύπτει τις ανάγκες του. Οι ανάγκες σου (και οι ανάγκες του συντρόφου σου) είναι σημαντικές και πρέπει να αποτελούν μέρος στην εξίσωση της συνολικής αφοσίωσης.

Αλλά η ζωή και οι σχέσεις είναι πολύπλοκες, και θα υπάρχουν περίοδοι που ο σύντροφός σου δεν καλύπτει τις ανάγκες σου (και εσύ δεν καλύπτεις τις ανάγκες του συντρόφου σου).

Η αφοσίωση είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να περάσετε αυτές τις δύσκολες περιόδους και θα σας επιτρέψει να μπορέσετε και πάλι να καλύψετε ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

Όλα τα ζευγάρια (παντρεμένα ή μη) αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση: Πως να μείνουν αφοσιωμένοι σε όλη την ζωή της σχέσης, ακόμα και όταν ο ενθουσιασμός και η ευφορία εξασθενίσουν, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Η αφοσίωση είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία.

Δυστυχώς, σε μερικούς μπορεί να φαίνεται σαν τυφλή αφοσίωση, ενώ άλλοι αποφεύγουν την δέσμευση και ανάλογα με το πόσο χαρούμενοι είναι αποφασίζουν αν θα μείνουν ή θα φύγουν από μια σχέση. Και οι δύο αυτές προσεγγίσεις είναι λανθασμένες.

Σε μια ιδανική περίπτωση, η αφοσίωση θα μένει σταθερή σε περιόδους που η χαρά πάει και έρχεται και η σχέση σου θα παραμένει σταθερή σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

Λίστα αφοσίωσης:

Δεσμεύομαι να:

...κατανοώ το γεγονός ότι η αγάπη μεγαλώνει και γίνεται πιο βαθιά με την πάροδο του χρόνου

...γνωρίζω ότι όλες οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους

...προσπαθώ συνεχώς για μια σημαντική σχέση που θα είναι ανώτερη από μικρές στιγμές ευτυχίας

...προσπαθώ να λύσω τα προβλήματα με τον σύντροφο μου (ενώ παράλληλα θα αντέχω τον πειρασμό να ικανοποιήσω τις ανάγκες μου έξω από την σχέση μου)

...βρίσκω λύσεις που θα κάνουν την σχέση μου να προχωράει μπροστά

...να συμβιβάζομαι (ακόμα και αν πιστεύω ότι έχω δίκιο)

...να αφοσιωθώ στην σχέση μου

Δεσμεύομαι να μην:

...κάνω τίποτα που να είναι βίαιο

...θυσιάζω πάντα αυτό που είναι σημαντικό για μένα

...συμφωνώ με την ιδέα που λέει ότι αν η σχέση απαιτεί σκληρή δουλειά αυτό σημαίνει ότι έχει πρόβλημα

...συμφωνώ με την νοοτροπία ότι είναι αποδεκτό να μην καλύπτονται ποτέ οι ανάγκες μου.

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες της αφοσίωσης έγκειται στην νοοτροπία της στιγμιαίας ικανοποίησης – η ιδέα ότι πρέπει να έχεις ότι θέλεις όποτε το θέλεις.

Οι ρυθμίσεις για το βαρόμετρο της ευχαρίστησης μας έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν απογοητευτικές καταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο μπει ανάμεσα σε αυτούς και την άμεση ευτυχία τους.

Αυτό δημιουργεί προβλήματα σε μια σχέση.

Όταν παίρνεις αποφάσεις για την σχέση σου, με βάση αποκλειστικά την ανάγκη για να νοιώσεις ευτυχισμένη (συνεχώς), εγκαταλείπεις την αφοσίωση και τις μεγάλες δυνατότητες για να μεγαλώσεις την σχέση σου.

Σε προσκαλώ να σκεφτείς τι σημαίνει αφοσίωση για σένα. Για τι δεσμεύεσαι στο γάμο ή στην σχέση σου;

Εάν είσαι ΚΙ ΕΣΥ από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι περισσότερο αφοσιωμένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.

Οι περισσότεροι πελάτες μου πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσα σε 4 έως 12 συναντήσεις. ​​Μαζί μου, το ξέρω πως μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου προς την κατεύθυνση που εσύ επιθυμείς. Tα αποτελέσματα που βιώνουν όσοι ήδη με έχουν εμπιστευτεί είναι η τρανταχτή μου απόδειξη.

Θα τα πούμε ξανά πολύ σύντομα.

Νίκος

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Ενώ εάν θέλεις να είστε ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ μετά από έναν χωρισμό που δεν τον επιθυμείς, ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ ή επάνω στην φωτογραφία για να δεις πως μπορείς μόλις σε 4 ΒΗΜΑΤΑ να ανατρέψεις αυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

Comments


bottom of page