top of page

5 Μαθήματα Για Τις Ερωτικές Σχέσεις Από Τις Χήνες.


Ίσως να γνωρίζεις ήδη τη σοφία που χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι χήνες. Ίσως και όχι. Όπως και να έχει σε προσκαλώ σε ένα διαφορετικό ταξίδι από αυτά που συνήθως μας προσφέρει το National Geographic ή το Discovery Channel. Ας αφεθούμε στην μαγεία της φύσης, και ας επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να δούμε με μάτια παιδικά, τι έχουν να μας πουν αυτά τα πανέμορφα πουλιά… στον αναπάντεχο ρόλο των συμβούλων σχέσεων.

Γεγονός 1ο

Καθώς πετά κάθε χήνα, η κίνηση των φτερών της δημιουργεί ανοδικό ρεύμα για αυτήν που ακολουθεί. Πετώντας σε σχήμα “V” το σμήνος προσθέτει 71% περισσότερη ενέργεια καταφέρνοντας να καλύψει τεράστιες αποστάσεις με την ελάχιστη καταβολή δύναμης.

Μάθημα 1ο

Οι άνθρωποι που «ταξιδεύουν» μαζί ως ζευγάρι και έχουν επίγνωση του κοινού στόχου και προορισμού, μπορούν να φτάσουν σε αυτόν πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, γιατί το σύνολο είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα…

Γεγονός 2ο

Όταν κάποια χήνα εγκαταλείψει τον σχηματισμό έχει να αντιμετωπίσει την μεγάλη αντίσταση του αέρα. Επιστρέφει στο σμήνος το οποίο έχει πάντα μια θέση για αυτή.

Μάθημα 2ο

Αν είχαμε την αίσθηση των ευγενικών αυτών πουλιών, θα ήμασταν σε θέση να δεχθούμε βοήθεια και να δώσουμε βοήθεια, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης όλων των εξουσιαστικών παιχνιδιών που παίζουμε μέσα στην ερωτική μας σχέση, εμείς, η κορυφή της έμβιας πυραμίδας…

[Είμαι στην διάθεσή σου ως Life/Relationship Coach για να σταθώ στο πλάι σου και να σε καθοδηγήσω σε αυτό που είναι σημαντικό και θέλεις να αλλάξεις και να πετύχεις, αυτή την εποχή. Σου θυμίζω πως η πρώτη μας συνάντηση ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.]

Γεγονός 3ο

Όταν η επικεφαλής χήνα κουραστεί, αποσύρεται στο τέλος του σμήνους και την αντικαθιστά η αμέσως επόμενη στη σειρά. (Άραγε οι πολιτικοί απανταχού της γης, έχουν την αντίληψη μιας χήνας;)

Μάθημα 3ο

Η σκληρή δουλειά πρέπει να μοιράζεται. Όλοι έχουμε την ανάγκη των μοναδικών δεξιοτήτων, γνώσεων, στάσεων και ταλέντων που καταθέτει ο ερωτικός μας σύντροφος.

Γεγονός 4ο

Οι χήνες που ακολουθούν «φωνάζουν» αυτές που προηγούνται για να τις ενθαρρύνουν να κρατήσουν τη σωστή ταχύτητα.

Μάθημα 4ο

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι «φωνές μας» είναι φωνές ενθάρρυνσης. Το να κραυγάζουμε χωρίς να προτείνουμε, να καταδικάζουμε για να βιώσουμε ακόμα μια φορά τον πυρετό, που φέρνει η θέα του αίματος, μας καθιστά δαιμονικά κύμβαλα, απορριπτέους της φύσης και της εξέλιξης.

Γεγονός 5ο

Όταν μια χήνα αρρωστήσει ή χτυπήσει, δύο άλλες χήνες από το σμήνος, την ακολουθούν μέχρι το έδαφος για να τη βοηθήσουν και να την προστατέψουν. Αυτές οι χήνες μένουν μαζί με την χτυπημένη μέχρι να γίνει καλά ή να πεθάνει. Στην συνέχεια εντοπίζουν το αρχικό σμήνος ή ακολουθούν το επόμενο.

Μάθημα 5ο

Αν είχαμε λίγη από την σοφία και την ευγένεια αυτών των δασκάλων – πουλιών θα γνωρίζαμε ότι η δική μας ανθρώπινη υπόσταση δοκιμάζεται κάθε φορά που αποφασίζουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη ή να τους γυρίσουμε την πλάτη μας.

Όμως τώρα θέλω να μάθω για σένα. Σε βοηθάει η παραπάνω γνώση; Θα βάλεις σε εφαρμογή όσα μας διδάσκουν οι χήνες για τις ερωτικές μας σχέσεις; Και ποιο από τα παραπάνω πέντε μαθήματα είναι το πρώτο που θα θέσεις σε εφαρμογή άμεσα;

Γράψε μου στο χωρίο των σχολίων πιο κάτω. Θέλω πολύ να μάθω για σένα.

[Είμαι στην διάθεσή σου ως Life/Relationship Coach για να σταθώ στο πλάι σου και να σε καθοδηγήσω σε αυτό που είναι σημαντικό και θέλεις να αλλάξεις και να πετύχεις, αυτή την εποχή. Σου θυμίζω πως η πρώτη μας συνάντηση ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ + ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ]

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας λοιπόν να είσαι πολύ-πολύ καλά!

Νίκος

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

Comments


bottom of page