top of page

Πώς Να Αντιμετωπίσεις Και Να Εξαφανίσεις Τους Φόβους Σου.


Τόλμησε να κάνεις αυτό που νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις, είναι ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Καθημερινά παραχωρούμε οικειοθελώς τον έλεγχο της ίδιας μας της ζωής σε ένα μικρό, αλλά απίστευτα στυγνό δικτάτορα. Τον φόβο.

Φόβος για το αύριο, φόβος για το χθες, φόβος για τα παιδιά, φόβος για τα σκυλιά, φόβος για τις ρυτίδες, φόβος για τους άλλους, φόβος για τον ίδιο μας τον εαυτό.

[Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ή ένα σοβαρό χωρισμό/διαζύγιο. Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή αν θέλεις να τον ξεπεράσεις οριστικά για να πας παρακάτω. ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

Τελικά φοβόμαστε ότι αν δεν φοβόμαστε, χάνουμε κομμάτι της ανθρώπινης υπόστασης μας. Σίγουρα ο φόβος είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα δράσης και κάλεσμα για αλλαγή. Άλλα πόσοι από εμάς αντιμετωπίζουμε τον φόβο μας σαν φίλο, σαν δώρο που σκοπό έχει την βελτίωση μας;

Συνήθως προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας για το πόσο ατρόμητοι και θαρραλέοι είμαστε.

Λάθος.

Πρώτον, το μόνο που κάνουμε είναι να απωθούμε τον φόβο μας με αποτέλεσμα να ενισχύουμε την ενέργεια του και να στραγγίζουμε εμείς.

Δεύτερον, αφήνουμε ανεκμετάλλευτο το μεγάλο δώρο που μας κάνει ο «φίλος μας» ο φόβος. Κωφεύουμε στο μήνυμα που προσπαθεί να μας περάσει. «Μεγάλε, άλλαξε γιατί κάτι δεν πάει καλά εδώ. Αν δεν αλλάξεις ετοιμάσου για πόνο». Και αυτό ακριβώς φοβόμαστε, τον πόνο. Και τι κάνουμε γι’ αυτό;

Τίποτα.

Αποτέλεσμα;

Παθαίνουμε αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ. Νοιώθουμε πόνο, πολύ πόνο. Ας βάλουμε τελεία στην τρομοκρατία του εαυτού μας από τον ίδιο μας τον εαυτό. Ας κοιτάξουμε το είδωλο μας στον καθρέπτη και ας πούμε: «Ως εδώ!!! Τέρμα…».

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη της πραγματικότητας μας. Ήρθε η ώρα να αποτινάξουμε τον ζυγό αυτού του μικρού δικτάτορα που ζει τη ζωή μας.

Πως; Όπως γκρεμίζεται η κάθε δικτατορία. Με αρετή και τόλμη….

Αλλά ας ξεκαθαρίσω τα πράγματα.

Εμείς, οι άνθρωποι δεν είμαστε συνειδητοποιημένοι όσον αφορά το φόβο. Αυτό σημαίνει ότι φοβόμαστε τον ίδιο μας τον φόβο. Φοβόμαστε τις σκέψεις που κάνουμε εμείς οι ίδιοι για τον φόβο. Φοβόμαστε τις ερμηνείες που δίνουμε στα εξωτερικά ερεθίσματα. Εν τέλει, δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι με τις σκέψεις μας, τις πεποιθήσεις μας και τα στερεότυπα μας, την αυτοκρατορία του κακού.

Από την άλλη, το να είμαστε συνειδητοποιημένοι σημαίνει ότι αν και φοβισμένοι γνωρίζουμε ότι όσο πραγματικοί και αν φαίνονται οι φόβοι μας τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν είναι αυτοί που ορίζουν την ύπαρξη μας.

Είμαστε πολλά περισσότερα από τους φόβους μας. Μπορείς να δοκιμάσεις την παραπάνω αρχή οποιαδήποτε στιγμή νοιώσεις φοβισμένος/η. Απλά τόλμησε να προχωρήσεις έστω και αν τρέμεις από τον φόβο σου.

Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι ο καινούργιος σου στόχος δεν είναι να αποδείξεις στον εαυτό σου και στους άλλους πόσο κουράγιο έχεις ή απλά και μόνο για να επουλώσεις τον πληγωμένο σου εγωισμό.

Όχι. Αυτό δεν θα σου προσφέρει τη λύτρωση από τους φόβους σου.

Ο νέος σου στόχος είναι να νιώσεις περισσότερο περίεργος/η για το τι κρύβεται πίσω από τους φόβους σου, για το μήνυμα που προσπαθούν να σου επικοινωνήσουν. Μόλις αναλάβεις υπεύθυνα το ρόλο του παρατηρητή, όχι μόνο θα μπορέσεις να δεις ξεκάθαρα αυτό που βρίσκεται εκεί για εσένα, αλλά θα μπορέσεις να δεις μέσα από αυτό.

Και κάπου εδώ αρχίζει το θαύμα. Κάθε φορά που θα φωτίζεις λίγο παραπάνω το σκοτάδι του φόβου σου, θα μειώνεις τη καταναγκαστική επίδραση του. Ότι χάνει ο φόβος, είναι κέρδος δικός σου.

Σήμερα είσαι πιο δυνατός/η από ότι ήσουν χθες. Αύριο θα είσαι πιο δυνατός/η από ότι είσαι σήμερα. Και έχει και συνέχεια. Η καινούργια σου δύναμη δεν πρόκειται ποτέ να σε προδώσει, πολύ απλά γιατί δεν έχει να κάνει με την παροδική εμφάνιση της τόλμης στη ζωή σου. Η καινούργια σου δύναμη αναβλύζει από την απουσία της παλιάς σου αδυναμίας.

Βάλε σε εφαρμογή λοιπόν, από αυτή την στιγμή, όλα τα παραπάνω και διαπίστωσε την αλλαγή. Και μόλις έχεις τα πρώτα θετικά αποτελέσματα γράψε μου. Θα χαρώ να μάθω για σένα, αλλά και να σε βοηθήσω ακόμη περισσότερο εάν το θελήσεις.

[Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ή ένα σοβαρό χωρισμό/διαζύγιο. Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή αν θέλεις να τον ξεπεράσεις οριστικά για να πας παρακάτω. ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

Ελπίζω και σήμερα να σε βοηθώ!

Νίκος

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Carpe diem

Έλεγχος

bottom of page