top of page

ΑΛΛΑΓΗ. 4 Βήματα Για Να Την Φέρεις Και Να Την Αντιμετωπίσεις.


Είτε την αποδέχεσαι, είτε την επιζητάς, είτε την αποφεύγεις, δεν έχει καμία μα καμία σημασία. Η αλλαγή θα σου έρθει σαν απρόσκλητος νυχτερινός επισκέπτης, προσφέροντας σου για δώρο την ανατροπή του κόσμου έτσι όπως τον ήξερες έως εκείνη τη στιγμή.

Άρα, αν θες να παίξεις το παιχνίδι της αλλαγής και της ζωής με πιθανότητες να βγεις νικητής, τότε εφάρμοσε τα παρακάτω βήματα:

[Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ή ένα σοβαρό χωρισμό/διαζύγιο. Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή αν θέλεις να τον ξεπεράσεις οριστικά για να πας παρακάτω. ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

Σου θυμίζω πως η πρώτη μας συνάντηση ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

1o BHMA

Αποφάσισε τι θέλεις να αλλάξεις. Αν δεν γνωρίζεις τι θέλεις να αλλάξεις τότε ό,τι και να αλλάξεις θα είναι το ίδιο. Ακούγεται αυτονόητο αλλά λέξεις και εκφράσεις όπως αυτονόητο και κοινή λογική, είναι απλοί ευφημισμοί όταν έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη νόηση.

Η συγκεκριμένη τακτική ξεδιπλώνει την προσωπική ευθύνη που έχουμε όσον αφορά τον έλεγχο της ορθότητας των ερμηνειών που επιλεγούμε, για τα ερεθίσματα που μας βομβαρδίζουν. Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις τι θέλεις να αλλάξεις, γνωρίζεις τον προορισμό. Το πρώτο βήμα για να ξεφύγεις από την σκοτοδίνη των αποδυναμωτικών συνηθειών σου.

2o BHMA

Αποφάσισε γιατί θέλεις να αλλάξεις αυτό που θέλεις να αλλάξεις. Μην είσαι συμβατικός/ή με τα οφέλη που θα αποκομίσεις από την επιδιωκόμενη αλλαγή. Μην αρκείσαι σε χλιαρές περιγραφές όλων των καλών που θέλεις να φέρεις στη ζωή σου κάνοντας τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Πρόσθεσε συναίσθημα και φαντασία. Μην σκέφτεσαι απλά τα οφέλη, ζήσε τα οφέλη σαν να έχει γίνει ήδη η αλλαγή και κοιτάς πίσω σαν βετεράνος πολεμιστής που τινάζει τη σκόνη μιας ακόμη νικηφόρας μάχης. Εκμεταλλεύσου τη φαντασία σου, τα συναισθήματα σου, για να απογειώσεις την ηδονή της επιτυχίας, για να εκμηδενίσεις το χρόνο και να φέρεις στο «εδώ και τώρα» αυτό που στοχεύεις στο μέλλον.

3o BHMA

Επιτελούς ξεκινά την αλλαγή με το να ξεπεράσεις την απέχθεια που έχεις προς το γράψιμο και γράψε τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις. Αν ήδη ξέρεις τον προορισμό τώρα είναι η ώρα να χαράξεις και τη διαδρομή.

4o BHMA

Επέτρεψε στον εαυτό σου να πανηγυρίζει την κάθε μικρή νίκη. Κάθε βήμα που σε οδηγεί πιο κοντά στον τελικό σου στόχο είναι πρόσκληση για γιορτή. Χτίσε ατσαλένια αυτοπεποίθηση μέσα από τις μικρές νίκες και έτσι θα καταφέρεις να βγεις ζωντανός/ή από τις επώδυνες ανατροπές που σου επιφυλάσσει ο κοσμικός φαρσέρ.

Τελευταίες οδηγίες προς ονειροναύτες. Να έχεις υπομονή και να μην χάνεις τη στόχευση σου όταν τα αποτελέσματα που φέρνεις είναι διαφορετικά από αυτά που επιθυμείς. Γιατί αυτό ακριβώς είναι, διαφορετικά αποτελέσματα. Αφορμές για μάθηση και επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής σου.

Και μην ξεχνάς... Το να είσαι ανθρώπινος/η εμπεριέχει το στοιχείο της αντίφασης. Δες τον εαυτό σου με συμπάθεια και σταμάτα να τον «μαστιγώνεις» για τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του ή αν προτιμάς για την έλλειψη των υπεράνθρωπων στοιχείων που πάντα ψάχνεις να βρεις κρυμμένα μέσα σου.

[Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ή ένα σοβαρό χωρισμό/διαζύγιο. Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή αν θέλεις να τον ξεπεράσεις οριστικά για να πας παρακάτω. ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

Σου θυμίζω πως η πρώτη μας συνάντηση ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες.]

Όμως τώρα θέλω να μάθω για σένα.

Ποιο από τα παραπάνω βήματα σου είναι πιο δύσκολο και γιατί; Γράψε μου στο χωρίο των σχολίων ποιο κάτω. Θέλω πολύ να μάθω για σένα και να σε βοηθήσω σε προσωπικό επίπεδο εάν το θελήσεις. Η αναγνώριση και ο διάλογος να ξέρεις πως βοηθούν πάντα.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας λοιπόν!

Με ιδιαίτερη αγάπη και ευγνωμοσύνη που είσαι εδώ και με εμπιστεύεσαι.

Νίκος

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Carpe diem

Έλεγχος

bottom of page