top of page

7 Κλειδιά Για Την Παντοτινή Αγάπη


Δεν έχει σημασία πόσο ερωτευμένη νοιώθεις και πόσο ξεχωριστός φαντάζει ο ερωτικός σου σύντροφος σήμερα. Αν επιθυμείς μια αυθεντική ερωτική σχέση που θα διαρκέσει, το να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι αρκετό.

Για να διατηρήσεις την μαγεία στη σχέση σου πρέπει να αναλάβεις το 150% της ευθύνης για την ποιότητά της. Με άλλα λόγια πρέπει να εφαρμόσεις συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες με την σειρά τους έχουν την ικανότητα να απογειώνουν το ερωτικό δέσιμο με τον σύντροφο σου.

Δεν έχει σημασία αν έχεις μια σχέση 3 μηνών ή 30 ετών. Οι συγκεκριμένες δράσεις μεταμορφώνουν την καθημερινότητα και την ρουτίνα, από συμβατικές ανταλλαγές ρηχών τελετουργικών εκφράσεων, σε μια ανοδική δίνη απελευθερωτικών συναισθημάτων.

Μια τελευταία συμβουλή για αποτελεσματικότερη πλοήγηση στα 7 κλειδιά – δράσεις που ακολουθούν.

Το να επιλέξουμε να δράσουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο δεν σημαίνει ότι περιμένουμε από τον σύντροφο μας να πράξει το ίδιο για να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε.

Το να αναλάβεις το 150% της ευθύνης για την ποιότητα της σχέσης σου δεν περνάει μέσα από το κριτικό φίλτρο του τι κάνει ή τι δεν κάνει ο άλλος. Είναι η έκφραση της επιθυμίας σου να δράσεις για την αγάπη και την ευτυχία σου.

[Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ή ένα σοβαρό χωρισμό/διαζύγιο. Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή αν θέλεις να τον ξεπεράσεις οριστικά για να πας παρακάτω. ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

Σου θυμίζω πως η πρώτη μας συνάντηση ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε!

1. Η αγάπη είναι δράση.

Δείξε με πράξεις τι σημαίνει για εσένα η δήλωση «μωρό μου σ’ αγαπώ». Βρες, δημιούργησε, ψάξε, σκέψου δράσεις, μικρές και μεγάλες, που θα αντηχήσουν στο συμπάν την αγάπη σου για τον σύντροφο σου. Κάθε μέρα. Συνέχεια.

2. Είμαστε όλοι παιδιά στην καρδιά.

Όσο και αν φαίνεται ενήλικος ο σύντροφος σου δεν παύει να κρύβει ένα παιδί μέσα του (ναι, και εσύ το ίδιο). Αυτό το παιδί κουβαλάει ανεκπλήρωτες ανάγκες και επιθυμίες. Προσπάθησε να τις διακρίνεις και ακόμα πιο σημαντικό, προσπάθησε να τις ικανοποιήσεις. Το αποτέλεσμα θα ζεσταίνει την καρδιά σου για πάντα.

3. Ο μεγάλος ύπνος.

Αν συγκατοικείτε, πηγαίνετε για ύπνο μαζί. Προσοχή. Είναι πιο σημαντικό από ότι ακούγεται. Σημαίνει ότι δεσμεύεστε να αφήσετε την τηλεόραση, την εφημερίδα, την εργασία σας για την δική τους ώρα. Αυτή η στιγμή είναι αφιερωμένη στους δυο σας.

4. Μην αφήνεις τις «μικρές» ενοχλήσεις στο σκοτάδι.

Οι άνθρωποι έχουν μια καταπληκτική ικανότητα. Να χτίζουν τείχη για να προστατευτούν από τους «άλλους», από τους «έξω». Δυστυχώς κάποια στιγμή, όταν είναι πια πολύ αργά, καταλαβαίνουμε ότι τα τείχη που χτίσαμε για την δική μας προστασία, μας απαγορεύουν κάθε επικοινωνία και γίνονται τα τείχη της φυλακής μας. Κάθε μικρή ενόχληση που εμφανίζεται στην επικοινωνία σου με τον σύντροφο σου και δεν την ανασύρεις από το σκοτάδι της ύπαρξης σου στο φως της αυθεντικής ερωτικής σας σχέσης, αποτελεί ένα τούβλο, για τα τείχη που χτίζεις.

5. Ο σύντροφος σου δεν είναι ο εχθρός σου.

Όταν βρίσκεστε στο μέσο μια σύγκρουσης με τον σύντροφο σου, σταμάτησε για μια στιγμή και ανάπνευσε βαθιά. Στη συνέχεια αναλογίσου τους λόγους για τους οποίους είσαι μαζί με αυτόν τον άνθρωπο. Τις αρετές του, τις ικανότητες του, τις δεξιότητες του, τα συναισθήματα που τρέφει για εσένα. Αναλογίσου ότι δεν είναι αυτός ο εχθρός, αλλά οι αποδυναμωτικές σκέψεις, εμπειρίες, πεποιθήσεις που κουβαλάει σαν αποσκευές μαζί του. Άκουσε τι λέει και το σημαντικότερο, «άκουσε» τι αισθάνεται. Απάντησε όχι στα λόγια που λέει, αλλά στα συναισθήματα που νοιώθει.

6. Το άγγιγμα είναι μαγικό.

Να αγγίζεστε συχνά. Να αγγίζεστε πολύ. Η σωματική επαφή επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο νευροφυσιολογίας, παράγοντας ορμόνες ευεξίας, όσο και σε νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Με το συχνό άγγιγμα συμμετέχουμε στη γιορτή της χαράς και της συνειδητοποίησης ότι όχι απλά δεν είμαστε μόνοι, αλλά και ότι μας αποδέχεται ο άνθρωπος που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εμάς.

7. Το παιχνίδι σώζει.

Παίξτε μαζί. Βρείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να διασκεδάζετε και κάντε το καθημερινότητα σας. Ανακαλύψτε τον κωμικό που κρύβεται μέσα σας. Αφήστε το χιούμορ να αναλάβει τη διεκπεραίωση άβολων καταστάσεων. Δώστε στο παιδί που κρύβεται μέσα σας τη φωνή που του ανήκει. Διασκεδάστε.

Εσύ αναλαμβάνεις δράση και το 150% της ευθύνης για την σχέση σου; Παίζεις; Κοιμάσαι με τον σύντροφό σου; Σπεύδεις να διακρίνεις τα όνειρα και τις επιθυμίες του ώστε να είσαι πλάι του σε αυτό το μονοπάτι, αλλά και να βοηθήσεις στην εκπλήρωσή τους; Παίζεις μαζί του; Διασκεδάζεις; Αγγίζεται ο ένας τον άλλο ή αντιμετωπίζεις τον σύντροφό σου ως εχθρό σου και έχεις υψώσει τείχη προ πολλού;

Γράψε μου…

Θα χαρώ να μάθω για σένα, αλλά και από σένα!

[Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ή ένα σοβαρό χωρισμό/διαζύγιο. Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή αν θέλεις να τον ξεπεράσεις οριστικά για να πας παρακάτω. ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

Σου θυμίζω πως η πρώτη μας συνάντηση ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Θα τα πούμε ξανά πολύ σύντομα.

Νίκος

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

bottom of page