top of page

Χορεύοντας Στο Ταβάνι. Ο Κρυφός Κώδικας Που Ορίζει Την Ένταση Των Συναισθημάτων Στη Ζωή Μας.


Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου ένα πείραμα που άρχισα περίπου δύο χρόνια πριν και αν κρίνω από τα αποτελέσματά του, θα το συνεχίσω για πολύ ακόμα.

Η σκέψη που με προβλημάτιζε ήταν η ύπαρξη ή όχι ορίων, στην ένταση των συναισθημάτων μας.

Πόσο έντονα θα μπορούσε κάποιος να βιώσει συναισθήματα όπως η αγάπη, το μίσος, η χαρά, η ευγνωμοσύνη, η πληρότητα, η απογοήτευση, η διέγερση;

Μήπως υπήρχε κάποιος κρυφός κώδικας που όριζε για τον καθένα μας πόσο έντονα μπορεί να ζει την ίδια του τη ζωή;

[Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή να τον ξεπεράσεις και πας παρακάτω. Αν αντιμετωπίζεις έναν σοβαρό χωρισμό ή διαζύγιο ή άλλα προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες.

Οι περισσότεροι πελάτες μου πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσα σε 4 έως 12 συναντήσεις. ​​Μαζί μου, το ξέρω πως μπορείς καταφέρεις την αλλαγή που επιθυμείς για τον εαυτό σου, την ζωή και τις σχέσεις σου. Tα αποτελέσματα που βιώνουν όσοι ήδη με έχουν εμπιστευτεί, είναι η τρανταχτή μου απόδειξη.

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, άρχισα να θέτω σε εφαρμογή το πείραμα μου, χρησιμοποιώντας το πιο βολικό "πειραματόζωο" που θα μπορούσα να βρω. Εμένα τον ίδιο.

Εφαρμόζοντας, λοιπόν, την τέχνη της αυτοπαρατήρησης και προσπαθώντας να καταγράφω ως ανεξάρτητος παρατηρητής το εύρος και την ένταση των συναισθημάτων μου, ανακάλυψα ότι πραγματικά υπήρχαν όρια μέσα στα οποία ένοιωθα ασφαλής και ικανός να τα αντιμετωπίσω.

Η δεύτερη παρατήρηση μου ήταν ότι αυτά τα όρια δεν οφείλουν την ύπαρξη τους στο γονιδίωμα που με υπερηφάνεια κουβαλάω, ούτε είναι το αποτέλεσμα της αξιωματικής εφαρμογής ενός νόμου της φύσης.

Πωλητής και πελάτης ήμουν ταυτόχρονα εγώ ο ίδιος. Εγώ και όλες οι πεποιθήσεις, τα στερεότυπα, οι στάσεις και οι ερμηνείες που επιλεγώ, για να μπορέσω να δομήσω την πραγματικότητα που με περιβάλλει.

Από μικρός πίστευα ότι έχω την ευθύνη για τις σκέψεις και τις πράξεις μου. Μια πίστη που στην αρχή φαίνεται τρομακτική και καταπιεστική, αλλά που στην πορεία της ωρίμανσης, σου ανακαλύπτει όλη εκείνη την ελευθερία που απαιτείται για να γίνεις ο άνθρωπος που θα μπορούσες να έχεις γίνει.

Δεν θα μπορούσαν τα συναισθήματα να εξαιρούνται από το γενικό κανόνα. Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για το ύψος του πήχη στο στίβο των συναισθημάτων μας.

Αν δεν το πιστεύεις, σε προσκαλώ και σε προκαλώ να πάρεις μέρος στο πείραμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις τα 6 απλά βήματα που σου παρουσιάζω παρακάτω:

1. Πρώτα δημιούργησε μια φυσαλίδα ελεύθερου χρόνου και χώρου μέσα στην καθημερινότητα σου. Κάθισε αναπαυτικά και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές.

2. Πολύ ωραία!

Bαθμολόγησε τον εαυτό σου, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 100 (το ένα αντιστοιχεί σε κάτι που φέρνει περισσότερο σε νεκρό παρά σε ζωντανό, το 100 αντιστοιχεί στην κατάκτηση του ιδανικού σου εαυτού) όσον αφορά την χαρά που νοιώθεις αυτή τη στιγμή. Απλά επίλεξε εκείνον τον αριθμό που σου φαίνεται καταλληλότερος. Μην επιχειρείς να καλοπιάσεις ή να κριτικάρεις την αυθόρμητη απάντηση σου. Είναι 28, 60, πιο χαμηλά ή πιο ψηλά;

3. Αφού έχεις βρει την απάντηση που σου ταιριάζει, προσπάθησε να απαντήσεις στην ερώτηση που ακολουθεί. Η βαθμολογία που έβαλες στον εαυτό σου αντιστοιχεί στον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας;

(Μπορεί να χρειαστεί να κανείς κάποιες μικροδιορθώσεις, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.)

4. Τέλεια! Αυτή τη στιγμή σε προσκαλώ να χορέψεις στο ταβάνι της χαράς, που εσύ ο ίδιος έχεις χτίσει και να συμπεριφερθείς σαν να έχεις τη δυνατότητα να ανεβείς την κλίμακα όσο ψηλά εσύ επιλέγεις.

Απλά φαντάσου ότι μπορείς να είσαι όσο χαρούμενος/η θέλεις, όποια στιγμή θέλεις, για όση διάρκεια θέλεις.

Πως νοιώθεις το σώμα σου; Η στάση και οι κινήσεις των χεριών σου και των ποδιών σου αρχίζουν να αλλάζουν;

Τι έκφραση έχει αποτυπωθεί στο πρόσωπο σου; Είσαι ακίνητος/η ή έχεις αρχίσει να κινείσαι;

Είσαι ήσυχος/η ή παράγεις ανεξακρίβωτους ήχους αγαλλίασης; Επίτρεψε στο σώμα σου να ακολουθήσει την φαντασία σου και να προσαρμοστεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα χαράς και ευτυχίας.

5. Εντόπισε άλλα στοιχεία που μπορεί να αναδυθούν στην επιφάνεια της συνειδητής σου παρατήρησης. Εικόνες, χρώματα, γεύσεις, ήχοι, πρόσωπα, τοποθεσίες. Όλα τα παραπάνω είναι καύσιμα για να εκτιναχτείς ακόμα πιο ψηλά στην κλίμακα της χαράς.

6. Τώρα χωρίς να αλλάξεις οτιδήποτε, τσέκαρε τον εαυτό σου και εντόπισε σε πιο σημείο της κλίμακας βρίσκεσαι. Πόση χαρά νοιώθεις; Άλλαξε καθόλου η βαθμολογία σου από πριν;

Οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους έχω δοκιμάσει αυτό το ακροβατικό δημιουργικού οραματισμού, μαρτυρούν ότι όχι μόνο βρίσκουν τον εαυτό τους υψηλοτέρα στην κλίμακα, αλλά ότι και για πολλές ακόμα ημέρες η επίδραση είναι εμφανής στην ψυχολογία τους.

Δοκίμασε τα παραπάνω βήματα κάθε ημέρα για 21 έως 30 ημέρες συνεχόμενα και σου υπόσχομαι ότι θα προσκαλέσεις ακόμα μεγαλύτερη χαρά από αυτή που πιστεύεις ότι αντέχεις, ή σου αξίζει, ή σου αρμόζει αυτή την εποχή.

Και μην ξεχνάς ότι αφού δούλεψε για μένα, και για τους ανθρώπους που ήδη με έχουν εμπιστευτεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δουλέψει και για σένα.

Θα χαρώ να μάθω τις δικές σου ιστορίες επιτυχίας. Άλλωστε, το πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δικές σου εμπειρίες φωτίζουν το δρόμο της προσωπικής ανάπτυξης όλων μας!

Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Αν θέλεις να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου μετά από έναν ανεπιθύμητο χωρισμό, ή να τον ξεπεράσεις και πας παρακάτω. Αν αντιμετωπίζεις έναν σοβαρό χωρισμό ή διαζύγιο ή άλλα προβλήματα μέσα στην οικογένεια/σχέση, ΞΕΡΩ πως μπορώ να σε βοηθήσω ΑΜΕΣΑ + ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες.

Οι περισσότεροι πελάτες μου πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσα σε 4 έως 12 συναντήσεις. ​​Μαζί μου, το ξέρω πως μπορείς καταφέρεις την αλλαγή που επιθυμείς για τον εαυτό σου, την ζωή και τις σχέσεις σου. Tα αποτελέσματα που βιώνουν όσοι ήδη με έχουν εμπιστευτεί, είναι η τρανταχτή μου απόδειξη.

Θα τα πούμε ξανά πολύ σύντομα.

Νίκος

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Carpe diem

Έλεγχος

bottom of page