top of page

Τα 5 Συστατικά Της Συνταγής Για Έναν Ευτυχισμένο Γάμο / Σχέση.


Πηγαίνοντας κόντρα στη μόδα της εποχής όπου αυτό που πουλάει είναι το grotesque, το μακάβριο και το ψεύτικο, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου εκείνα τα συστατικά που μπορούν να δημιουργήσουν μια αυθεντική, γεμάτη αγάπη και πληρότητα ερωτική σχέση μέσα στο γάμο.

Εάν είσαι ΚΙ ΕΣΥ από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι περισσότερο ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά τους, και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.

Ξεπερνώντας τα σκωπτικά γελάκια αυτών που υιοθετούν το στερεότυπο ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, σου δηλώνω απερίφραστα ότι η βάση για ένα γάμο που θα τον χαρακτηρίζει όχι μόνο η μακροημέρευση, αλλά και η ευτυχία, είναι η συμβατότητα των δύο συζύγων.

Ένας γάμος που θα αντέξει στις δοκιμασίες της ζωής, έχει ανάγκη τον ρομαντισμό, αλλά ακόμη περισσότερο έχει ανάγκη ένα συμβατό σύστημα αξιών και πεποιθήσεων, πάνω στο οποίο το ζευγάρι θα βρει την ιδανική πυξίδα που θα του δείχνει το δρόμο μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες της ρουτίνας και της καθημερινότητας.

Μακροχρόνιες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα ζευγάρια που διατηρούν ζωντανό τον γάμο τους, χαρακτηρίζονται από μια αξιοπρόσεκτη συμφωνία σε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, που με τη σειρά τους ορίζουν τα πλαίσια επικοινωνίας και ανάληψης ενεργειών και αποφάσεων.

Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλή σημαντικότητα όσον αφορά τον βαθμό συμβατότητας του ζευγαριού είναι οι παρακάτω πέντε.

1. Η έννοια της φιλίας.

Οι σύζυγοι που αναπτύσσουν μια ερωτική σχέση που τους ικανοποιεί, παράλληλα έχουν αναπτύξει μια υγιής φιλική σχέση στον πυρήνα της συμβίωσής τους.

Γενικά αρέσει στον καθένα από τους δύο συζύγους, να επενδύει χρόνο στην παρέα με τον άλλο, νοιώθουν άνετα και βιώνουν το αίσθημα της χαράς και της πληρότητας όταν είναι μαζί.

Η φιλία συνήθως διαχωρίζεται από τις υπόλοιπες συναισθηματικές, νοητικές και σωματικές ανάγκες του ζευγαριού, και μπορεί να επιβιώσει ακόμα και όταν κάποιες από τις παραπάνω ανάγκες σταματήσουν να ικανοποιούνται μέσα στο γάμο.

Αυτός είναι ο λόγος που η φιλία ανάμεσα στο ζευγάρι μπορεί να είναι το πρώτο σκαλοπάτι στην ανάκαμψη μιας υγιούς ερωτικής σχέσης.

2. Οι προσδοκίες του κάθε συζύγου για τους ρόλους που θα αναλάβει ο ίδιος και ο/η σύντροφός του στα πλαίσια της συμβίωσης.

Πριν την είσοδο των γυναικών στον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας, οι ρόλοι που αναλάμβανε ο άνδρας και η γυναίκα μέσα στην οικογένεια ήταν έως ένα μεγάλο βαθμό ξεκάθαροι και αποδεκτοί και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέλη.

Από τη στιγμή που η γυναίκα απαίτησε -και σε ένα μεγάλο βαθμό της απαιτήθηκε- να προσφέρει οικονομικά στο νοικοκυριό, η θεσμοποιημένη ισορροπία των ρόλων μέσα στο ζευγάρι πήγε περίπατο.

Η νέα κατάσταση πραγμάτων ζητούσε να βρει ένα νέο σημείο ισορροπίας.

Όσα ζευγάρια είναι ανοικτά στην διαπραγμάτευση των ρόλων που καλούνται να παίξουν, όπως αυτοί που ως αντικείμενο έχουν την καθαριότητα, το μαγείρεμα, τα ψώνια, αλλά ακόμα και την ανατροφή των παιδιών, την χρηματική αποπληρωμή των λογαριασμών, τις οικονομικές αποφάσεις για την κατανάλωση και την αποταμίευση του εισοδήματος, είναι αυτά τα ζευγάρια που μέσα από την ευελιξία που θα επιδείξουν θα θέσουν γερές βάσεις για ένα μέλλον που κρύβει εξέλιξη και για τα δυο μέλη του.

3. Συναισθηματική οικειότητα.

Το ζευγάρι που μαθαίνει να ανακαλύπτει κομμάτι της δύναμης του μέσα από την αποκάλυψη των συναισθημάτων του, ανακαλύπτει ένα δρόμο πληρότητας και εξέλιξης τόσο ως μονάδες όσο και ως ένα σύστημα δύο ανθρώπινων ψυχών.

Αν κατανοήσουν και οι δύο σύντροφοι ότι το να δείχνεις τα πραγματικά σου συναισθήματα, το να είσαι αυθεντικός, το να εξωτερικεύεις τον ευάλωτο εαυτό σου δεν ισοδυναμεί σε καμιά περίπτωση με το να είσαι αδύναμος –στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο- θα ανακαλύψουν έναν ψυχικό πλούτο, ικανό να τους στηρίξει σε όλη τη μακρά κοινή τους πορεία.

4. Σεξουαλικά συμπεριφορικά μοτίβα.

Στο βαθμό που η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι ικανή να τους απογειώσει όσο και να τους διαλύσει, πρέπει να τεθεί στον πυρήνα της σχέσης και να προσεγγιστεί με την απαραίτητη ευελιξία.

Τα ζευγάρια που βιώνουν την ευτυχία μέσα στον γάμο, έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι αν έχεις ικανοποιητική σεξουαλική ζωή θα έχεις έναν τέλειο γάμο. Αλλά για να έχεις ένα τέλειο γάμο (όπως και αν ορίζεις εσύ τον τέλειο γάμο), θα πρέπει να έχεις ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Συνήθως οι συζητήσεις γύρω από την ιδανική συχνότητα, τις πιο απολαυστικές ερωτικές στάσεις ή την απαιτούμενη εμπειρία, αντί να βοηθούν το ζευγάρι το συσκοτίζουν, φορτώνοντας το με άγχος και πίεση.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις το ένστικτο σου και να εντάξεις στην ερωτική σου ζωή, αυτό που ικανοποιεί εσένα και τον/την σύντροφό σου.

5. Κοινές αξίες.

Οι επιτυχημένοι γάμοι χαρακτηρίζονται από μια συμφωνία μεταξύ των δύο συζύγων, ως προς το ποια κατεύθυνση και με ποια ταχύτητα θέλουν να εξελιχτούν.

Οι απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το αν και πόσα παιδιά θέλουν αν κάνουν, ποια επαγγελματική εξέλιξη θέλουν να κατακτήσουν, ποια είναι τα θρησκευτικά «πιστεύω» και οι αντίστοιχες πρακτικές που θέλουν να υιοθετήσουν, με ποιο τρόπο θέλουν να επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους, ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να περνάνε τις διακοπές τους, θα ορίσουν σε ένα μεγάλο ποσοστό τον βαθμό συμβατότητας μεταξύ των δυο συζυγών.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που κρίνονται σημαντικοί για την ευτυχία ενός ζευγαριού.

Συνήθως οι γάμοι που πραγματοποιούνται σε μια μέση ηλικία σε σχέση με αυτούς που συνάπτονται σε πολύ μικρή ηλικία, στατιστικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να ευημερήσουν.

Επίσης τα ζευγάρια που αναφέρουν ότι υπήρχε έντονο το στοιχείο της αγάπης και του αλληλοσεβασμού πριν το γάμο, όπως και τα ζευγάρια που προέρχονται από οικογένειες που συνεχίζουν να διατηρούν δυνατούς συγγενικούς δεσμούς, έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους.

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνω ότι η χρησιμότητα των παραπάνω, έγκειται στις ενδείξεις που μπορούν να μας δώσουν.

O γάμος είναι μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχει ο καθένας μας για να γίνει αυτός ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είχε γίνει.

Εάν είσαι ΚΙ ΕΣΥ από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι περισσότερο ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι στην καθημερινότητά τους, και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.

Οι περισσότεροι πελάτες μου πετυχαίνουν τους στόχους τους μέσα σε 4 έως 12 συναντήσεις. ​​Μαζί μου, το ξέρω πως μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου και τις σχέσεις σου προς την κατεύθυνση που εσύ επιθυμείς. Tα αποτελέσματα που βιώνουν όσοι ήδη με έχουν εμπιστευτεί είναι η τρανταχτή μου απόδειξη.

Θα τα πούμε ξανά πολύ σύντομα.

Νίκος

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ζήλια

bottom of page